UUTISET

Punamustat vastakkain Myyrmäessä

6.7.2024

Punamustat vastakkain Myyrmäessä

Kansallinen Liiga jatkuu punamustia värejä kantavien joukkueiden kohtaamisella. Jaossa on tärkeitä sarjapisteitä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Pallokerho-35:n. Ottelu pelataan sunnuntaina 7.7. klo 18.00 Myyrmäen stadionilla.

Lähtökohdat otteluun ovat kutkuttavat, sillä joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. PK-35 Vantaa on sarjassa seitsemäntenä juuri putoamisviivan yläpuolella. Kaksi pistettä vähemmän kerännyt Pallokerho-35 sen sijaan majailee heti perässä kahdeksantena.

PK-35 Vantaa pääsee otteluun mukavassa tulosvireessä, sillä se on voittanut molemmat juhannuksen jälkeen pelaamansa ottelut. PKKU kaatoi viime viikonloppuna Tuusulassa lukemin 0–4 Netta Koson, Elina Mankin ja kahdesti osuneen Elina Peltokankaan osumilla. Keskiviikkona PK-35 Vantaa haki samoin numeroin voiton Töölöstä, kun HJK T18 kaatui Suomen Cupissa. Arkiottelussa maalinteossa onnistuivat Karoliina Autio, Peltokangas, Ella Koivu ja Hilla Romppanen.

Maalihanojen aukeaminen ja lukuisat yksilötason onnistumiset nostavat varmasti itseluottamusta ja lupaavat hyvää jatkoa ajatellen. PK-35 Vantaa on päästänyt tämän kauden kymmenessä sarjapelissään yhteensä 17 maalia, on se pitänyt oman maalinsa koskemattomana peräti viidesti.

Sunnuntain vierasjoukkue Pallokerho-35 on kerännyt tähän mennessä kahdeksan pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita joukkue on kärsinyt kuusi. Kesäkuunsa Pallokerho-35 aloitti 0–1-vierasvoitolla FC Hongasta, mutta sen jälkeen ryhmä taipui kotonaan ensin Ilvekselle maalein 0–4 ja viime viikonloppuna HJK:lle lukemin 1–4.

Sarjakauden ensimmäinen punamustien kohtaaminen nähtiin jo huhtikuussa, kun joukkueet kohtasivat Pihlajamäessä. Tuolloin kentällä nähtiin varsin tapahtumaköyhä ottelu, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Kesken orastavan kevään iskeneessä lumisateessa pelattu ottelu päättyi lopulta maalittomiin tasalukemiin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella loukkaantumisestaan toipuva Tuulia Mikkola, FC KTP:hen lainattu maalivahti Nea Laitila ja yhä nuorisomaajoukkuetehtävissä olevat Inga Ek, Martta Orava ja Eevi Leppänen. Keskiviikon cup-ottelusta sivussa olleet Viivi Moilanen ja Netta Koso sen sijaan ovat jälleen käytettävissä.

Jaossa tärkeitä sarjapisteitä

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee kahden voiton myötä tärkeään sarjaotteluun hyvällä itseluottamuksella.

– Meillä on nyt kaksi tärkeää voittoa alla ja edessä on seuraava tärkeä ottelu. Lähdemme totta kai voittamaan tätäkin peliä. Olemme saaneet viime peleissä paljon maalipaikkoja ja onnistumisia, mikä on totta kai tärkeää jatkon kannalta, Väisänen sanoo.

– Nyt vastaan tulee hieman erilainen joukkue. Pallokerho-35 on kurinalainen joukkue, joka puolustaa tiukasti. Se tuo meille viime peleihin nähden uudenlaisia haasteita.

Väisäsen ennakoi sunnuntain ottelusta tasaista kohtaamista. Vastustaja Pallokerho-35 luottaa useimmin melko vakiintuneeseen pelitapaan.

– Pallokerho-35:llä on tasainen pelaajaryhmä ja heidän pelaamisensa on hyvin kollektiivista. He puolustavat rohkeasti eteenpäin ja saavat sen myötä tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Hyökkäyspäässä Pia Tavi on selkeä kohdepelaaja, joka pystyy pitämään palloa ja ottamaan muita mukaan hyökkäyksiin. Myös erikoistilanteet ovat heille selkeä vahvuus, Väisänen arvioi vastustajaa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen huhtikuussa yhä hyvässä muistissa, mutta Väisäsen mukaan sen jälkeen on tapahtunut paljon. Tuolloin Pihlajamäessä pelattiin lumisateessa, mutta nyt pelataan kesäisessä Myyrmäessä.

– Edellinen keskinäinen pelimme oli tasainen, mutta pelaamisemme on kehittynyt siitä. Silloin meille tuli vielä aika paljon virheitä, joten toivottavasti pystymme nyt varmempaan pelaamiseen. On tärkeää, että pysymme pelisuunnitelmassa ja pääsemme sen myötä hallitsemaan kenttätapahtumia ja luomaan maalipaikkoja.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan sunnuntaina 7.7. klo 18.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

TAPAHTUMAN KATSOJAINFOT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot