VV 2021

Punamustien viikkokatsaus: viikko 18

PK-35 Vantaan kulunut viikko oli jälleen tapahtumarikas ja sama tahti jatkuu myös alkaneella viikolla. Kansallisen Liigan kausi etenee hurjalla vauhdilla, sillä toukokuussa ohjelmassa on peräti viisi ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan perjantai-iltana, kun PK-35 Vantaa vierailee Töölössä.

 

Voittotili auki torstaina

PK-35 Vantaa pääsi juhlimaan torstai-iltana kauden avausvoittoaan Kansallisessa Liigassa. Tasapelillä ja tappiolla kautensa aloittanut joukkue esitti kotikentällään vakuuttavia otteita, kun sarjanousija Helsingin Palloseura kaatui selvin 4-0-lukemin. Punamustien osumista vastasivat Oona Sevenius, Sanna Saarinen sekä kahdesti osunut Wilma Forsblom.

Lisäksi PK-35 Vantaan riveissä nähtiin kauden toinen liigadebyytti, kun kotijoukkueen tolppien väliin asteli Sanni Solehmainen. Punamustia kaudesta 2019 asti edustanut maalivahti on päässyt aiemmin tositoimiin Ykkösessä ja Suomen Cupissa, mutta Kansallisessa Liigassa torstain ottelu oli Solehmaisen uran ensimmäinen.

OTTELURAPORTTI

OTTELUKOOSTE

 

Liigakauden ensimmäinen vieraspeli perjantaina

Punamustien liigapelit jatkuvat perjantai-iltana sarjakauden ensimmäisellä vierasottelulla. Matka ei kuitenkaan ole pitkä, sillä PK-35 Vantaa matkaa vain kuntarajan yli Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi Töölöön. Kolmen pelatun sarjakierroksen jälkeen joukkueet majailevat Kansallisen Liigan sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. Viidentenä oleva HJK on voittanut kahdesti ja hävinnyt kertaalleen. Kuudentena olevalla PK-35 Vantaalla sen sijaan on tilillään voitto, tasapeli ja tappio.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan perjantaina 7.5. klo 18.30 Töölön jalkapallostadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

 

EBK avasi pistetilinsä Ykkösessä

Myös Punamustien farmijoukkue Esbo Bollklubb pääsi voittojen makuun naisten Ykkösessä. EBK ja Ilves/2 järjestivät melkoisen maali-ilotulituksen, jonka päätteeksi pisteet jäivät espoolaisille lukemin 4-3. Punamustien pelaajista EBK:n apuina olivat tällä kertaa Emmi Mäensivu, Ella Koivu ja kertaalleen maalinteossa onnistunut Wilma Forsblom. EBK:n kapteenina sen sijaan nähtiin aiemmilta kausilta PK-35 Vantaan paidasta tuttu Selina Mustajoki.

EBK:n pelit Ykkösessä jatkuvat lauantaina 8.5. vierasottelulla Vasa IFK:ta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com