PK 35 Vantaa – Pallokissat 11.8.2018

PK-35 Vantaa saa lauantaina vieraakseen Pallokissat

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina runkosarjan viimeisellä kotiottelulla. PK-35 Vantaan ja Kuopion Pallokissojen välinen ottelu huipentuu oheisohjelman täytteisen tapahtuman. Ottelu pelataan lauantaina 11.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Ennen kahta viimeistä runkosarjakierrosta PK-35 Vantaa on sarjassa kolmantena kaksi pistettä kärkijoukkue Åland Unitedia jäljessä. Kahden viimeisen kierroksen aikana joukkueen selkeänä tavoitteena on ensin varmistaa syksylle kolme kotiottelua ja sen jälkeen hankkia mahdollisimman hyvät lähtökohdat yläloppusarjan koitoksiin.

Edellisessä sarjaottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi heinäkuun lopussa HJK:n lukemin 2-0. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Heidi Kollanen ja Ashley Riefner. Sarjaotteluiden välissä PK-35 Vantaa haki viime viikonloppuna Suomen Cupissa 2-7-voiton FC Espoon vieraana.

Pallokissat sen sijaan lähtee runkosarjan päätöskierroksille sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Kuopiolaiset ovat keränneet tämän kauden sarjapeleistään yhdeksän pistettä yhdellä voitolla ja kuudella tasapelillä. Toistaiseksi ainoan voittonsa Pallokissat nappasi huhtikuun puolivälissä kaadettuaan Ilveksen vieraissa lukemin 0-1.

Edellisessä sarjapelissään Pallokissat kärsi 0-3-kotitappion TiPSille. Viime viikonloppuna savolaiset saivat kuitenkin Suomen Cupissa tililleen kaivatun voiton. Pallokissat otti ensimmäisen voittonsa lähes neljään kuukauteen, kun sarjaporrasta alempana pelaava FC Hertta kaatui vieraskentällä maalein 2-5.

PK-35 Vantaan ja Pallokissojen tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen oli värikäs ottelu. Ella Vanhanen vei Kuopiossa avausjaksolla kotijoukkueen johtoon, mutta sittemmin Hollantiin siirtynyt Iina Salmi nosti Punamustat tasoihin ja Tia-Maria Jaakonsaari viimeisteli johto-osuman juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Vierasvoitto jäi kuitenkin haaveeksi, sillä Paula Auvinen tasoitti vielä lisäajalla loppulukemiksi 2-2.

Punamustien tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut seitsemän kertaa liigapeleissä osunut Heidi Kollanen.  Kaisa Collinilla on tilillään viisi osumaa. Pallokissojen tehopelaajana on häärinyt yli kolmasosan joukkueensa maaleista viimeistellyt Aino Kröger.

PK-35 Vantaa lähtee lauantain otteluun ilman pitkään loukkaantumisista kärsineitä Ida Raustolaa ja Velma Oikarista. Myös Tia-Maria Jaakonsaari on ottelusta sivussa, mutta Netta Koso sen sijaan saattaa palata kokoonpanoon yli vuoden tauon jälkeen. Punamustien Jasmin Leppioja ja Filippa Kilponen ovat lainalla Pallokissoissa, mutta sääntöjen mukaan he eivät saa pelata keskinäisessä ottelussa.

Tärkeitä pisteitä jaossa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan runkosarjan viimeisillä kierroksilla riittää paljon pelattavaa sarjataulukon molemmissa päissä. Jokainen joukkue pyrkii varmistamaan itselleen mahdollisimman hyvät lähtökohdat syksyn ratkaisupeleihin.

– Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi tärkeää kierrosta, sillä näissä peleissä ratkotaan järjestys ja lähtökohdat yläloppusarjaan. Lauantain ottelu on sekä meille että Pallokissoille todella tärkeä. He ovat ahdingossa sarjataulukon pohjalla ja yrittävät hankkia vielä lisäpisteitä ennen alaloppusarjaa. Molemmilla joukkueilla on siis tässä pelissä isot panokset, Väisänen totesi.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen on Väisäsellä hyvin muistissa. PK-35 Vantaa meni viime hetkillä johtoon, mutta jäi lopulta myöhäisen tasoitusmaalin myötä pistejakoon Savossa. Sen jälkeen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon.

– Viimeksi pelasimme heitä vastaan vieraissa 2-2-tasapelin. Vaikka veimme peliä, meillä oli loppujen lopuksi maalien lisäksi vain muutama vaarallinen maalipaikka. Pallokissat puolusti silloin hyvin, Väisänen sanoi.

– Mielestäni pelimme on kuitenkin kehittynyt tuon kohtaamisen jälkeen huomattavasti. Olemme pelanneet kesän aikana hyviä pelejä ja pyrimme tietysti säilyttämään saman hyvän peli-ilmeen myös tähän peliin.

Kuopiolaisjoukkueen viimeaikaiset tulokset ovat olleet vaisuja mutta Väisäsen mukaan ne eivät anna täysin oikeaa kuvaa Pallokissojen iskukyvystä. Hän painottaa, että Punamustilla ei ole varaa aliarvioida lauantain vastustajaansa.

– Pallokissat hävisi edellisen liigapelinsä kotonaan TiPSille lukemin 0-3, mutta mielestäni he pelasivat ihan kelpo pelin ja olivat pallollisessa pelissä ajoittain jopa parempia. Numerot eivät kerro pelistä ihan kaikkea, sillä Pallokissat olisi ehkä ansainnut siitä vähän siedettävämmän tuloksen, Väisänen tuumi.

– Tärkeintä on pitää keskittyminen tiukasti vain tässä pelissä. Pallokissojen lähtökohdat tähän peliin eivät ole välttämättä ihan helpoimmat, mutta he taistelevat varmasti loppuun asti pisteistä, joten pelistä ei missään nimessä tule helppoa.

PK-35 Vantaa – Pallokissat pelataan lauantaina 11.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Lauantain ottelutapahtumaan on vapaa pääsy klo 15.30 asti. Sen jälkeen lippujen hinta on kaikille 5 euroa. Lapset ja juniorit pääsevät otteluun veloituksetta.

Pelikentän lisäksi nähtävää ja tehtävää riittää myös stadionin plaza-alueen tapahtumatorilla. Se aukeaa tunti ennen ottelun alkua eli klo 15.00. Silloin plazalla on luvassa muun muassa lasten minikenttä, Punainen kortti rasismille –hankkeen kanssa toteutettava futistutka, jossa jokainen voi mitata laukauksensa voiman. Lisäksi plazalta löytyy myös tarkkuuspotkupiste. Luvassa on myös arvontoja hyvillä palkinnoilla.

Lisätietoa ja tapahtuman aikataulun löydät täältä: https://pk35vantaa.fi/2018/08/08/myyrmaen-futistupla-ja-tonni-tayteen/.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com