UUTISET

Miehet isännöivät superlauantain kärkiottelussa JJK:ta

7.8.2015

Myyrmäessä vietetään viikonloppuna todellista superlauantaita, kun Punamustien molemmat joukkueet pelaavat kotikentällään. Naisten Liigan ottelulla alkava lauantaina huipentuu illalla miesten Ykkösen kärkiotteluun, kun PK-35 Vantaa isännöi Jyväskylän Jalkapalloklubia. Ottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 8.8. klo 18.00 alkaen.

Kärkikamppailuun lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä PK-35 Vantaa pitää hallussaan sarjan kärkisijaa kolmen pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen JJK:hon nähden. Ykkösen tasaisuutta kuvastaa hyvin se tosiasia, että pienestä piste-erosta huolimatta Punamustien ja JJK:n väliin mahtuu vielä kaksi joukkuetta.

Punamustat pääsee otteluun kahden ottelun voittoputkesta, sillä se kaatoi viime sunnuntaina EIF:n Tammisaaressa lukemin 0-3. JJK:n edellinen ottelu sen sijaan sujui mollivoittoisemmin, kun FC Jazz haki Jyväskylästä pisteet 1-2-voitolla.

Kyseessä oli kuitenkin vahvan alkukauden pelanneelle JJK:lle vasta sarjakauden toinen tappio. Viidestätoista pelaamastaan ottelusta JJK on voittanut kahdeksan, pelannut viidesti tasan ja hävinnyt vain kaksi.

JJK on esiintynyt kuluvalla kaudella myös vieraskentillä mallikkaasti, sillä se on hävinnyt reissupeleistään vain yhden. Jyväskyläläiset hävisivät kauden ensimmäisen vieraspelinsä Mikkelinsä, mutta sen jälkeen joukkue on voittanut kahta tasapeliä lukuun ottamatta kaikki vierasottelunsa. Edellisessä reissuottelussaan JJK kaatoi TPS:n Turussa maalein 0-1.

Joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen jo kesäkuun puolivälissä, jolloin JJK vei Jyväskylässä pisteet nimiinsä maalein 2-1. JJK siirtyi tuolloin toisen jakson alkupuolella johtoon Antto Hilskan osumalla, mutta Pablo Counago toi Punamustat tasoihin 71. peliminuutin maalillaan. Kotijoukkue onnistui kuitenkin iskemään vielä kertaalleen ja pisteet jäivät Iiro Järvisen voittomaalin turvin Jyväskylään.

Punamustien paras maalintekijä on edelleen Ykkösen maalipörssiä johtava Counago, jolla on tilillään jo 12 täysosumaa. Counagon jälkeen Punamustien tehokkain pelaaja on ollut viidesti osunut Mateo Miguez. JJK:n tehoista sen sijaan ovat vastanneen ennen kaikkea kuudesti osunut Antto Hilska ja viisi maalia viimeistelleet Aleksis Lehtonen ja Mikko Manninen.

Kuqi uskoo joukkueensa omaan tekemiseen

Punamustien päävalmentaaj Shefki Kuqi odottaa kärkikamppailua hyvillä mielin. Hänen mukaansa muiden kärkijoukkueiden pistemenetykset olivat Punamustille edullisia tuloksia, mutta samalla Kuqi muistuttaa, että tässä vaiheessa joukkueen pitää keskittyä vain omiin peleihinsä.

– Edessä on kiva peli. Eilisen ja keskiviikon tulokset olivat meidän kannaltamme hyviä, mutta meidän on turha katsoa muiden tekemisiä. Meidän pitää vain hoitaa omat pelimme, Kuqi painotti.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi kesäkuussa Jyväskylässä JJK:n 2-1-kotivoittoon. Kuqin mukaan PK-35 Vantaa hakee nyt kotikentällään hyvitystä vierastappiolle.

– Pelillisesti olimme silloin parempi joukkue, mutta emme onnistuneet tekemään maaleja. Meillä oli heti alussa monta hyvää paikkaa, mutta emme käyttäneet niitä. He voittivat siellä, mutta jos me voitamme täällä, olemme sen suhteen tasoissa.

Kuqi kuitenkin tiedostaa JJK:n olevan vaarallinen vastustaja, joka ei ole sarjan kärkisijoilla sattumalta.

– JJK on erittäin vaarallinen ja aggressiivinen joukkue. He ovat myös hyväkuntoisia, joten he jaksavat juosta. Heillä on muutamia nopeita jätkiä ja pari tosi hyvää pelaajaa. Emme ole sattumalta molemmat kärkikahinoissa mukana. Tässä vaiheessa kautta hyvät joukkueet alkavat erottua muista, Kuqi totesi.

– Uskon meidän olevan valmiina peliin. Tiedämme mitä tulee vastaan.

PK-35 Vantaa-JJK pelataan lauantaina 8.8. klo 18.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisilta 14 euroa ja alennusryhmäläisiltä 8 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Punamustien superlauantai alkaa jo klo 13.00 Naisten Liigan ottelulla PK-35 Vantaa-Merilappi United.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot