UUTISET

0-3-voitto siivitti Punamustat sarjakärkeen

3.8.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue otti sunnuntai-iltana toisen peräkkäisen voittonsa, kun Ekenäs IF kaatui Tammisaaressa maalein 0-3. Voiton myötä Punamustat palasi samalla pienen tauon jälkeen miesten Ykkösen kärkipaikalle. Vierasjoukkue johti peliä alusta loppuun ja vei täydet sarjapisteet ansaitusti mukaansa.

Punamustat aloitti pelin räväkästi, sillä vierasjoukkue siirtyi johtoon jo toisella peliminuutilla. Pablo Couñagon syöttö vapautti Carlos Portelan keskeltä läpi, mutta laukauksen sijaan Portela syötti pallon takatolpalle kolmannelle espanjalaiselle. Yerai Vilaboalla oli lopulta helppo työ siirtää pallo maaliin.

Peli oli aikaisesta avausmaalista lähtien hyvin Punamustien kontrollissa . Vierailla oli avausjaksolla hyvä mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta Vilaboan laukaus painui maalin ohi. EIF:n maalipaikat sen sijaan rajoittuivat lähinnä erikoistilanteisiin, joilla isännät onnistuivat muutamaan otteeseen hätyyttelemään Punamustien maalia.

0-1-lukemiin päättyneen avausjakson jälkeen Punamustilla alkoi avautua yhä enemmän maalintekopaikkoja. Couñagolla oli tilaisuutensa 48. peliminuutilla, mutta lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus suuntautui suoraan EIF:n maalia vartioineen Jonathan Jäntin syliin. Neljä minuuttia myöhemmin Couñago oli vielä lähempänä, kun hän pääsi puskemaan Portelan antamasta vapaapotkusta. Tällä kertaa tolppa kuitenkin pelasti tammisaarelaiset.

Myös avausmaalin iskeneellä Vilaboalla oli hyvä tilaisuus ratkaista ottelu, kun hän pääsi jo puolittain kiertämään Jäntin. Ratkaisu kuitenkin viipyi ja tilanne kuivui kasaan.

Vieraiden toinen osuma syntyi lopulta 83. peliminuutilla. Ymer Xhaferin pitkä avaus tavoitti rangaistusalueelta Lucas Garcian, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuunsa. Argentiinalainen harhautti yhden puolustajan ja laukoi pallon varmasti ohi EIF-vahti Jäntin.

Illan osumat eivät kuitenkaan jääneet vielä tähän, sillä Punamustat siirtyi kuusi minuuttia myöhemmin jo 0-3-johtoon. Portela sai pallon rangaistusalueella ja syöttö sen takaviistoon vain hetkeä aikaisemmin kentälle tulleelle Daut Kuqille. Kuqi ei epäröinyt, vaan laukoi pallon heti ensimmäisellä kosketuksellaan verkon perukoille.

Enempää maaleja Tammisaaren illassa ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Vantaalle maalein 0-3. Etenkin vieraspeleissä Punamustille on ajoittain tullut synkkiä hetkiä, mutta tällä kertaa sarjapisteet irtosivat tasapainoisella peliesityksellä. Kauden neljännen vierasvoiton myötä Punamustat nappasi myös Ykkösen kärkipaikan jälleen nimiinsä.

Suunnitelma piti alusta loppuun

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli luonnollisesti tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Hänen mukaansa Punamustat on pelannut tällä kaudella useampia hyviä vieraspelejä, joissa tulokset ovat kuitenkin jääneet laihoiksi. Tällä kertaa hyvästä pelistä saatiin palkinnoksi kolme sarjapistettä.

– Aiemmissa vieraspeleissä olemme hallinneet, mutta emme ole saaneet maaleja. Nyt teimme maalin heti alussa, mikä helpotti pelaamistamme. Tarvitsimme pisteitä, saimme ne ja oma pää pysyi puhtaana. Se oli tärkeää myös itseluottamuksen kannalta.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Pysyimme suunnitelmassamme alusta loppuun. EIF:llä oli ensimmäisellä jaksolla pari paikkaa erikoistilanteista, mutta toisella jaksolla ”Häkällä” ei ollut töitä, Kuqi totesi.

Kuqin mukaan vierasjoukkueella olisi ollut maalipaikkojen valossa mahdollisuus ratkaista peli jo aikaisemmin, mutta heti perään hän muistutti, että Tammisaaresta ei haeta pisteitä helpolla.

– Teimme kolme maalia ja tilanteita riitti, joten olen tyytyväinen. Pitää muistaa, että kahdessa edellisessä vieraspelissään EIF oli voittanut JJK:n ja pelannut Hakan kanssa tasan. Moni tulee varmasti vielä menettämään täällä pisteitä.

– Tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä, sillä jokainen joukkue tarvitsee pisteitä.

Voiton myötä Punamustat palasi pienen tauon jälkeen sarjakärkeen. Kuqin mukaan joukkue ei kuitenkaan suuntaa katseitaan ensi viikonlopun JJK-kotipeliä pidemmälle.

– Pelit vähenevät ja olemme täysillä mukana kärkikahinoissa. Kaikki on omissa käsissämme. Meidän ei tarvitse katsella, mitä selkämme takana tapahtuu. Meidän pitää vain hoitaa omat pelimme. Tähän asti se on mennyt aika hyvin, mutta etenemme peli kerrallaan. Nyt keskittyminen siirtyy nopeasti JJK-peliin.

– Tänään joukkueeni näytti siltä, mihin olen luottanut. Minulla on isot odotukset tälle joukkueelle, sillä kyseessä on erittäin hyvä ryhmä, Kuqi kehui.

Kapteenisto jakoi kiitosta koko joukkueelle

EIF-vieraspeli nimettiin Punamustien leirissä jo etukäteen ”kivaksi kalastusreissuksi”. Punamustien kapteeni Kim Raimi piti sunnuntai-illan saalista hyvänä.

– Kolme haukea!, Raimi naurahti kolmeen sarjapisteeseen viitaten.

Kuqin tavoin myös Raimi oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. PK-35 Vantaa teki Tammisaaressa voittoon vaaditut maalit ja jätti isäntänsä aseettomiksi.

– Iso hatunnosto koko joukkueelle. Tämä oli ammattimainen esitys. Pidimme päämme kylmänä, vaikka peli oli vain 0-1. Paria erikoistilannetta lukuun ottamatta emme päästäneet heitä maalipaikoille. Kaikki ennen peliä sovitut asiat onnistuivat tänään hyvin.

– Vieraskentällä vain tuloksella on merkitystä, joten emme voi olla kuin tyytyväisiä. Jokainen pelaaja täytti tänään ruutunsa, Raimi kiitteli.

Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen korosti etenkin aikaisen avausmaalin merkitystä.

– Kun saa maalin heti aikaisessa vaiheessa, se helpottaa aina jollain tavalla peliä.

Häkkinen nosti esiin myös Punamustien puolustuslinjan, johon jouduttiin jälleen kerran tekemään muutoksia. Shakir Redjepi pelasi Tammisaaressa varsin poikkeuksellisesti oikeana puolustajana ja Riku Heinonen otti paikan keskuspuolustaja Raimin rinnalla. Uudesta koostumuksesta huolimatta Punamustien puolustuslinja selvisi ottelusta kiitettävin arvosanoin.

– Se ei ole henkilökohtaisesti helppoa, kun pelataan pitkiä jaksoja ilman painetta. Tänään keskittyminen pysyi kuitenkin loppuun asti ja uusi alakerta toimi hyvin, Raimi tuumi.

– Meillä oli aikaisemminkin mahdollisuuksia nousta sarjakärkeen, kuten esimerkiksi Jazz-pelissä. Se on usein hieman petollista. Hyvä, että tartuimme nyt tilaisuuteen.

Häkkisen mukaan oli positiivista, että Punamustien jakautui sunnuntai-iltana useammalle pelaajalle.

– Oli hyvä, että maaleja tuli välillä muillekin kuin Pablolle. Yerai teki tärkeän maalin, samoin Daut vaihdosta tultuaan.

– Olen tyytyväinen etenkin siihen, että Daut sai maalin. Hän on treenannut kovaa ja ansaitsi maalin. Myös Lucas on pääsemässä loukkaantumisten ja pelikiellon jälkeen taas iskuun, Raimi totesi.

Punamustia oli Tammisaaressa kannustamassa äänekäs kannattajajoukko, jota Raimi ja Häkkinen kiittelivät pelin jälkeen vuolaasti.

– Erikoiskiitos paikalle matkustaneille faneille.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä  jatkuvat lauantaina 8.8. Silloin Myyrmäessä pelataan kärkikamppailu, kun vieraaksi saapuu Jyväskylän Jalkapalloklubi.

 

EIF-PK-35 Vantaa 0-3 (0-1)

”Olen erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Pysyimme suunnitelmassamme alusta loppuun.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

4 Kim Raimi

5 Riku Heinonen

6 Carlos Portela

10 Ymer Xhaferi

16 Konsta Rasimus

21 Yerai Vilaboa (80´ Mateo Miguez)

22 Lucas Garcia (87´ Daut Kuqi)

23 Shakir Redjepi

25 Miikka Häkkinen

38 Pablo Couñago

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

8 Mateo Miguez

9 Masar Ömer

11 Daut Kuqi

14 Bob Diasonama

17 Vili Lankinen

99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot