UUTISET

Punamustat jatkoon Suomen Cupissa

3.7.2024

Punamustat jatkoon Suomen Cupissa

PK-35 Vantaa keskiviikkoiltana tämän kauden Suomen Cup -urakkansa voitokkaasti. Maalihanat aukesivat lopulta ottelun loppuhetkillä, kun HJK:n T18-joukkue kaatui vieraskentällä lukemin 0–4.

Viidennen kierroksen ottelu oli asetelmiltaan tavallisesta poikkeava, kun liigajoukkue PK-35 Vantaalle oli arvottu vastaan HJK:n T18-joukkue. Nuori vastustaja pelasi kuitenkin ennakkoluulottomasti ja taisteli hyvällä asenteella.

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa aloitti Töölössä terävästi ja otti pelin heti hallintaansa, mutta hyvää alkua seurasi hieman heikompi vaihe. Punamustille tapahtui liikaa helppoja virheitä ja HJK T18 pääsi yrittämään maalintekoa peräti kolmeen otteeseen rangaistusalueen rajan tuntumasta. Vieraiden maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo kuitenkin selvitti kaikki kolme yritystä.

Heikomman jaksonsa jälkeen PK-35 Vantaa otti kenttätapahtumat jälleen komentoonsa ja ottelun avausmaali syntyi 22. peliminuutilla. Roosa Toivanen tarjoili noin 30 metristä korkean noston takatolpalle ja Liina Tervo pääsi jatkamaan pallon jalallaan maalin edustalle. Karoliina Autio oli tilanteessa ensimmäisenä ja pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Punamustien Elina Peltokangas eteni kuljettamalla rangaistusalueen rajalle ja laukoi painavasti, mutta pallo kolahti kotijoukkueen onneksi ylärimaan. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0–1-johtolukemissa.

Toisen jakson alkupuolella Peltokankaalta nähtiin todella upea yksilösuoritus, kun hän sai pelivälineen haltuunsa oman rangaistusalueen tuntumassa. Nopeajalkainen Peltokangas lähti pitkään kuljetukseen ja eteni soolonsa päätteeksi aina vastakkaiselle rangaistusalueelle asti. Peltokangas yritti sijoittaa pallon taka-alakulmaan, mutta HJK-maalivahti Amanda Nyholm venyi hyvään jalkatorjuntaan ja onnistui ohjaamaan pelivälineen päätyrajasta yli.

Noin vartti ennen loppua Peltokangas oli jälleen vauhdissa. Tällä kertaa hän ohitti puolustajan päätyrajalla ja tarjoili matalan syötön maalin edustalle. Sofia Velez pääsi laukomaan huippupaikasta, mutta Nyholm venyi jälleen pallon tielle.

Ratkaisevan tuntuinen 0–2-maali syntyi lopulta 84. minuutilla. Hilla Romppanen levitti keskeltä pallon hyvin rangaistusalueen vasempaan kulmaan Peltokankaalle, joka sai vasemman jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon lopulta pienestä kulmasta maalivahdin ohi taka-alakulmaan.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan vielä kahdesti ottelun lisäajalla. Ensin pallo pelattiin pitkän hyökkäyksen päätteeksi Peltokankaalle, joka pääsi murtautumaan päätyrajalle. Peltokangas tarjoili syötön takaviistoon ja Ella Koivu ohjasi pallon noin rangaistuspilkun kohdalta maaliin. Neljäs täysosuma syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun vaihdosta kentälle tullut Natalie McNally tarjoili vapauttavan pystysyötön ja hyvin oikealta puolelta noussut Romppanen pääsi laukomaan pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta taka-alakulmaan.

Ottelu päättyi siis lopulta Punamustien 0–4-voittolukemiin. Voiton myötä PK-35 Vantaa jatkaa Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Elokuun alussa pelattavassa puolivälierässä vastaan asettuu vieraskentällä Nurmijärven Jalkapalloseura.

Tärkeitä onnistumisia

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan keskiviikkoillan cup-ottelu eteni yhtä heikompaa jaksoa lukuun ottamatta hyvin Punamustien suunnitelmien mukaan.

– Pelin alkupuolella pallot hieman karkailivat meiltä. HJK prässäsi hyvin ja sai luotua meille hetkellisesti painetta. Alussa annoimme heille liikaa tilaa, mutta mitä enemmän meille oli malttia, sitä enemmän pääsimme juoksuttamaan vastustajaa, Väisänen sanoi.

– Kokonaisuudessaan pelin juoni oli se, että HJK puolusti ja odotti tilaisuuksiaan iskeä. Prässipelimme toimi ihan hyvin ja parani vielä pelin edetessä. Oli totta kai tärkeää, että saimme tehtyä johtomaalin melko aikaisessa vaiheessa. Se vapautti pelaamistamme.

 Sinnikkäästi pelannut HJK T18 piti lukemat pitkään tasaisina, mutta lopulta paine kasvoi liian suureksi. Väisäsen mukaan monen pelaajan yksilötason onnistumiset ruokkivat itseluottamusta jatkoa ajatellen.

– Toinen jakso oli meiltä parempi kuin ensimmäinen. Veimme pelin rytmiä, eikä HJK päässyt enää luomaan tilanteita. He eivät päässeet enää kunnolla pois omalta alueeltaan ja paineen kasvettua pääsimme lopussa tekemään muutamia lisämaaleja, Väisänen kertasi toisen jakson tapahtumia.

– Tulevia pelejä ajatellen oli tärkeää, että saimme jälleen paljon henkilökohtaisia onnistumisia. Karoliina Autio teki tärkeän voittomaalin, myös Hilla Romppainen onnistui maalinteossa ja vahvan pelin pelannut Elina Peltokangas jatkoi tehokkaita otteitaan. Lisäksi Irea Virtanen Espejo teki avausjaksolla pari tärkeää torjuntaa.

Punamustien pelit jatkuvat Kansallisen Liigan merkeissä jo sunnuntaina 7.7. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Pallokerho-35.

HJK T18 – PK-35 Vantaa 0–4 (0–1)

22´ 0–1 Karoliina Autio

84´ 0–2 Elina Peltokangas

90+1´ 0–3 Ella Koivu

90+2´ 0–4 Hilla Romppanen

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Aada Lesch

7 Aino Martikainen

8 Hilla Romppanen

15 Karoliina Autio (56´ Elina Mankki)

16 Liina Tervo (86´ Melisa Arifi)

18 Jenni Huttunen

19 Elina Peltokangas

20 Sofia Velez (82´ Natalie McNally)

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

Vaihtopelaajat:

2 Natalie McNally

11 Elina Mankki

12 Saija Suni

14 Melisa Arifi

27 Elma Tolonen

41 Pinja Eklund

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot