UUTISET

PK-35 Vantaa aloittaa Suomen Cupin keskiviikkona

2.7.2024

PK-35 Vantaa aloittaa Suomen Cupin keskiviikkona

Punamustien pelit tämän kauden Suomen Cupissa alkavat vihdoin keskiviikkona. Viidennen kierroksen ottelussa PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä HJK:n T18-joukkueen. Ottelu pelataan keskiviikkona 3.7. klo 18.30 Töölön jalkapallostadionilla.

Viime kauden välieräjoukkueet pääsivät Suomen Cupissa suoraan 16 parhaan joukkoon, joten Punamustien cup-urakka käynnistyy vasta viidenneltä kierrokselta. Neljää viime kauden välieräjoukkuetta lukuun ottamatta muut liigajoukkueet aloittivat omat pelinsä jo kolmannelta kierrokselta.

PK-35 Vantaa lähtee keskiviikon otteluun hyvällä itseluottamuksella, sillä alla on viikonlopun selvänumeroinen 0–4-vierasvoitto PKKU:sta. Punamustien osumista vastasivat Tuusulassa Netta Koso, Elina Mankki ja kahdesti osunut Elina Peltokangas. Arvokkaan voiton jälkeen tunnelma joukkueessa on korkealla, mutta keskiviikkona pelin luonne muuttuu merkittävästi. Suomen Cup pelataan pudotuspelimuotoisesti, joten jokainen ottelu on kerrasta poikki. Jos jatkopaikka ei ratkea 90 minuutin aikana, käydään sen jälkeen suoraan rangaistuspotkukilpailu. Jatko-otteluita pelataan vasta välierävaiheesta eteenpäin.

Oman mausteensa otteluun tuo sekin, että Suomen Cupissa vastustajat arvotaan ja vastaan voi asettua täysin uusia vastustajia. Tälläkin kertaa asetelma on tavallisesti poikkeava, kun liigajoukkue PK-35 Vantaa saa vastaansa T18-sarjaa pelaavan joukkueen.

HJK on ollut oman ikäluokkansa SM-sarjassa vakuuttava, sillä se johtaa T18 SM-sarjaa voitettuaan kaikki seitsemän otteluaan. Joukkue on tehtaillut peräti 31 maalia ja päästänyt niitä vain kolme.

Suomen Cupin HJK T18 aloitti toiselta kierrokselta, joten ryhmälle on karttunut cup-kokemusta jo kolmen ottelun edestä. Ensimmäisessä ottelussaan helsinkiläiset kaatoivat vieraissa Kolmosta pelaavan SalPan lukemin 0–4. Kolmannella kierroksella HJK T18 otti hienon voiton kaatamalla Ykkösen VJS:n maalein 3–0 ja neljännellä joukkue voitti Kakkosta pelaavan FC Futuran lukemin 4–1. HJK:n paras cup-maalintekijä on ollut kolmesti osunut Minttu Pettinen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuu cup-ottelussa varmuudella loukkaantumisestaan toipuva Tuulia Mikkola. Lisäksi Martta Orava, Inga Ek ja Eevi Leppänen ovat tämän viikon U16-maajoukkueen mukana laajennetuissa PM-kisoissa. Myös Viivi Moilasen pelaaminen keskiviikkona on epätodennäköistä. Viime ottelusta sivussa ollut Elma Tolonen sen sijaan on jälleen käytettävissä.

”Cupin pelit ovat aina erityisiä”

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee keskiviikon cup-avaukseensa mukavista lähtökohdista. Juhannustauolta joukkue palasi viikonloppuna tyylipuhtaalla 0–4-vierasvoitolla.

– Meillä on käynnissä tärkeä viikko. Viime viikonlopulta meillä on jo tärkeä voitto alla ja nyt haemme hyvää suoritusta sekä jatkopaikkaa Suomen Cupissa. PKKU-ottelu oli meiltä hyvä peli, jossa onnistuimme luomaan tilanteita – vaikka viimeistelyssä onkin vielä hieman parannettavaa. Meillä oli paljon onnistumisia, mikä varmasti nostaa itseluottamusta, Väisänen sanoo.

– Suomen Cupissa tavoitteenamme on ehdottomasti mennä päätyyn asti. Cupin pelit ovat aina hieman erityisiä, kun pelin henki on kerrasta poikki. Lisäksi vastustajat saattavat olla hieman vieraampia. Se on tärkeää muistaa, että takki auki näihin peleihin ei saa missään nimessä lähteä.

– HJK:sta tiedämme sen, että kyseessä on kova T18-joukkue. Vastaan tulee varmasti taitava, hyväkuntoinen, työteliäs ja aggressiivinen joukkue. Suomen Cupissa on viime vuosina nähty, että hyvin valmennettu T18-joukkue pystyy yksittäisissä peleissä taistelemaan hyvin jopa liigajoukkueita vastaan, Väisänen muistuttaa.

– Tavoitteenamme on luoda riittävästi maalipaikkoja, jotta saisimme pelin ratkaistua jo varsinaisella peliajalla. Samalla on kuitenkin tärkeää, että emme lähde pakottamaan ratkaisuja. Meidän täytyy pitää samanlainen maltti kuin PKKU:ta vastaan.

Suomen Cupin ottelu HJK T18 – PK-35 Vantaa pelataan keskiviikkona 3.7. klo 18.30 Töölön jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot