UUTISET

Punamustille täydet pisteet Tuusulasta

30.6.2024

Punamustille täydet pisteet Tuusulasta

PK-35 Vantaa otti lauantaina sarjakauden toisen voittonsa. Vierasottelu Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan eteni alusta loppuun Punamustien komennossa ja loppulukemiksi kirjattiin selvänumeroinen 0–4-voitto.

Hyrylän urheilupuistossa Tuusulassa pelattu ottelu käynnisti samalla Kansallisen Liigan runkosarjan jälkimmäisen puoliskon. Pelialustana toimi aito luonnonnurmi, joka on pääsarjatasolla nykyään harvinaista herkkua.  Punamustien pelaajat ottivatkin nurmikentästä ilon irti ja sama ilo heijastui myös joukkueen iltapäivän peli-ilmeeseen.

PK-35 Vantaa otti kenttätapahtumat heti hallintaansa ja loi heti ensiminuuteilla muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Roosa Toivanen puski kuitenkin kulmapotkutilanteesta hieman maalin yli ja hetkeä myöhemmin Karoliina Autio ohjasi pallon läheltä niukasti maalin ohi.

Vahva painostus tuotti lopulta vajaan vartin pelin jälkeen tulosta, kun Liina Tervo pääsi etenemää rangaistusalueelle ja kotijoukkueen puolustaja kaatoi hänet sääntöjenvastaisin keinoin. Tuomiona oli rangaistuspotku, jonka Netta Koso laukoi varmasti oikeaan yläkulmaan.

Vieraat lisäsivät johtoaan 25. minuutilla nopean hyökkäyksen seurauksena. Tervo kiihdytti oikealta laidalta puolustajan ohi päätyrajalle ja tarjoili syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti noin kuudesta metristä hyvän liikkeen tehneen Elina Peltokankaan, joka ohjasi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan taka-alakulmaan. Osuma oli Peltokankaalle liigauran ensimmäinen.

Myös Autio ja Ella Koivu pääsivät yrittämään maalintekoa vielä ennen taukoa, mutta ensin mainitun yritys suuntautui maalivahdin syliin ja jälkimmäisen laukaus karkasi yli maalin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0–2-johtolukemissa.

Myös toinen jakso alkoi vieraiden osalta terävästi. Sitä oli pelattu vajaat viisi minuuttia, kun PK-35 Vantaa pääsi jälleen hyvin rangaistusalueelle. Autio ei aivan päässyt laukomaan, mutta irtopallo päätyi lopulta taka-alueelle Peltokankaalle. Laitapelaaja ohitti vetoharhautuksella puolustajan, sai jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon etualakulmaan. Samalla Peltokangas tuplasi liigauransa maalimäärän alle puolessa tunnissa.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä PKKU:n puolustaja kaatoi päätyrajalla Hilla Romppasen ja erotuomari määräsi pallon toistamiseen yhteentoista metriin. Tällä kertaa laukomaan asettui Autio, mutta PKKU-vahti Veera Tammi onnistui torjumaan rangaistuspotkun vasemmasta alakulmasta.

Seuraavien minuuttien aikana Autio pääsi ensin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Tammi onnistui torjumaan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Autio vapautti Tervon läpiajoon, mutta Tammi sai jälleen kätensä pallon tielle. Myös keskuspuolustaja Natalie McNally pääsi yrittämään maalintekoa, mutta pusku karkasi kulmatilanteessa yli maalin. Vaihdosta kentälle tulleen Sofia Velezin laukaus sen sijaan kolahti kimmokkeen kautta ylärimaan.

Punamustien neljäs osuma syntyi lopulta 77. minuutilla. Niin ikään vaihdosta kentälle tullut Elina Mankki eteni puolustajien estelyistä huolimatta vahvasti rangaistusalueelle, sai lopulta jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon noin seitsemästä metristä vasempaan yläkulmaan.

Maalien lisäksi huomion arvoisia tilastomerkintöjä olivat maalivahti Saija Sunin kauden toinen voitto ja toinen nollapeli sekä vaihdosta kentälle tulleen Pinja Eklundin ensiesiintyminen Punamustien paidassa virallisessa ottelussa.

PK-35 Vantaa loi siis lauantaina Tuusulassa neljän maalin lisäksi runsaasti paikkoja myös lisäosumiin. Niitä ei kuitenkaan nähty, joten lopputulokseksi kirjattiin Punamustien voitto lukemin 0–4. Tärkeän pistepotin myötä PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa jälleen putoamisviivan yläpuolelle.

Vahva ote pelistä

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui lauantaina pelisuunnitelmassaan hyvin. Peli eteni alusta loppuun Punamustien komennossa ja vierasjoukkue tylsytti PKKU:n pallolliset hetket lähes täysin.

– Saimme paljon riistoja ja onnistuimme tukahduttamaan PKKU:n pelin avaamisen käytännössä täysin. Hoidimme hyvin myös heidän pitkät pallonsa pääsääntöisesti hyvin. Vastustaja ei päässyt maalipaikoille eikä oikeastaan kunnolla edes rakenteluvaiheeseen, Väisänen kertasi ottelua.

– Omassa hyökkäyspelissämme etenimme nopeasti etenkin laitoja pitkin. PKKU ei kyennyt ryhmittymään niissä tilanteissa kunnolla, joten pääsimme hyödyntämään heidän huonoa kenttätasapainoaan. Tavoitteemme oli saada etenkin Liina Tervolle1v1-tilanteita laidalla tai päästä ylivoimatilanteita luomalla rangaistusalueelle. Etenkin avausjaksolla onnistuimme siinä todella hyvin.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui hyvin kontrolloimaan kenttätapahtumia. Hän oli tyytyväinen myös hyökkäystehojen löytymiseen, vaikka lauantaina olisi ollut mahdollisuuksia suurempaankin maalimäärään.

– Pelasimme hyvin sekä nopeita että hitaampia hyökkäyksiä, minkä myötä pystyimme rytmittämään peliä kentällä. Saimme myös paljon maalipaikkoja, mikä tuo varmasti taas lisää uskoa jatkoon. Neljä maalia on tietysti erittäin hyvä suoritus, mutta paikkoja meillä olisi ollut varmaan 7–8 maaliin. Pääsimme hyvin maalipaikoille, mutta laukaukset jäivät monessa tilanteessa vähän piippuun.

Punamustien riveistä löytyi paljon yksilötason onnistujia.

– Joukkue onnistui kokonaisuutena hyvin, mikä varmasti ruokkii itseluottamusta jatkoa ajatellen. Keskikentän kolmikko toimi tänään hyvin. Hyökkäyspäässä Liina Tervo pystyi haastamaan hyvin laidalta ja Elina Peltokangas pääsi kahdesti viimeistelemään hienosti.

Punamustien pelit jatkuvat jo keskiviikkona 3.7. Suomen Cupin vierasottelulla HJK T18:a vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 7.7., jolloin Kansallisessa Liigassa vieraaksi saapuu Pallokerho-35.

PKKU – PK-35 Vantaa 0–4 (0–2)

15´ 0–1 Netta Koso (rp.)

26´ 0–2 Elina Peltokangas

50´ 0–3 Elina Peltokangas

77´ 0–4 Elina Mankki

Avauskokoonpano:

2 Natalie McNally

8 Hilla Romppanen

9 Netta Koso (72´ Viivi Moilanen)

12 Saija Suni

14 Melisa Arifi

15 Karoliina Autio (61´ Elina Mankki)

16 Liina Tervo (61´ Sofia Velez)

18 Jenni Huttunen (78´ Pinja Eklund)

19 Elina Peltokangas

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu (72´ Aada Lesch)

Vaihtopelaajat:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Aada Lesch

7 Aino Martikainen

11 Elina Mankki

22 Viivi Moilanen

20 Sofia Velez

41 Pinja Eklund

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot