UUTISET

Punamustat lauantaina PKKU:n vieraaksi

28.6.2024

Punamustat lauantaina PKKU:n vieraaksi

PK-35 Vantaa palaa juhannustauon jälkeen tositoimiin lauantaina. Sarjapelit jatkuvat tärkeällä vierasottelulla Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 29.6. klo 15.00 Hyrylän urheilupuistossa Tuusulassa.

Ottelu avaa samalla Kansallisen Liigan runkosarjan jälkimmäisen puoliskon. Kun runkosarja on saavuttanut puolivälinsä, majailee PK-35 Vantaa sarjataulukossa kahdeksantena. Joukkue on kerännyt yhdeksästä ottelustaan seitsemän pistettä yhdellä voitolla ja neljällä tasapelillä. Tappioita on tilillä kolme.

Kesäkuu alkoi voitokkaasti, kun PK-35 Vantaa otti sarjakauden ensimmäisen täyden pistepottinsa. JyPK kaatui Myyrmäessä Netta Koson osumalla lukemin 1–0. Juhannuksen alla PK-35 Vantaa kärsi kuitenkin edellisessä sarjaottelussaan 3–0-tappion HPS:n vieraana.

Sarjanousija PKKU:n kausi on ollut toistaiseksi haastava. Joukkue on kerännyt kaksi tasapelipistettä ja hävinnyt seitsemän muuta otteluaan. Seurahistorian ensimmäinen liigavoitto antaa vielä odottaa itseään.

Maalinteossa PKKU on kuitenkin onnistunut yhdeksän kertaa – eli se on tehnyt kaksi osumaa enemmän kuin PK-35 Vantaa. Maaleitta PKKU on jäänyt tällä kaudella vain kolmesti, joten joukkue on kyennyt luomaan uhkaa hyökkäyspäässä. Suurempia haasteita on sen sijaan ollut oman pään tilkitsemisessä. PKKU:n verkkoon on tehty peräti 34 osumaa, joista HJK viimeisteli juhannuksen alla seitsemän haettuaan Hyrylästä 0–7-voiton.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin jo sarja-avauksessa huhtikuussa. Tuolloin PK-35 Vantaa ja PKKU päätyivät Myyrmäessä maalittomaan tasapeliin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Tuulia Mikkola, Elma Tolonen ja koko loppukauden sivussa oleva Nette-Nina Hiltunen. Lisäksi Martta Orava, Inga Ek ja Eevi Leppänen ovat alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen matkassa avoimessa PM-turnauksessa.

Tavoitteena parempia tuloksia

Kaikki joukkueet ovat nyt kohdanneet toisensa kertaalleen ja lauantaina potkaistaan käyntiin toinen ottelukierros. Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan tavoitteena on parantaa kevätpuoliskolta.

– Kaikki ottelut ovat nyt tärkeitä. Ensimmäinen ottelukierros on takana, mutta nyt toisella kierroksella haluamme saada parempia tuloksia. Ensimmäinen tilaisuus siihen on nyt lauantaina, Väisänen sanoo.

PK-35 Vantaa on käyttänyt pienen sarjatauon hyödykseen harjoituskentällä. Väisäsen mukaan etenkin oman pään tilkitsemistä on käyty paljon läpi.

– Harjoituksissa pääpaino on ollut puolustamisessa. On tärkeää, että saamme sen osa-alueen parempaan kuntoon ja löydämme oikean rytmin puolustuspeliimme. Olemme kiinnittäneet huomiota muun muassa linjojen ja pelaajien välisiin etäisyyksiin sekä tilanteiden ennakoimiseen, Väisänen kertoo.

– Haluamme tilanteen tullen hyökätä nopeammin, mutta tarvitsemme myös rytmiä pallolliseen pelaamiseemme. Siinä olemme menneet eteenpäin, joten toivottavasti saavutamme lauantaina taas uuden askeleen.

Avauskierroksesta poiketen Punamustien valmennuksella on nyt kattavampi käsitys tulevasta vastustajasta.

– Ensimmäinen kohtaaminen oli molemmille sarja-avaus, joten siitä ei kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä. PKKU haluaa avata ja rakentaa peliä, minkä myötä he pyrkivät myös pitämään palloa. Lisäksi jo Myyrmäessä nähtiin, että he pyrkivät myös aggressiiviseen prässiin ylhäällä, Väisänen arvioi.

– Heiltä löytyy muutamia nopeita pelaajia. Laura Kölhi sen sijaan antaa hyviä erikoistilanteita. PKKU on kierrättänyt kahta maalivahtia, joten on vaikea sanoa, kumpi pelaa lauantaina. Molemmat ovat vähän erilaisia maalivahteja.

PKKU – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 29.6. klo 15.00 Hyrylän urheilupuiston nurmella Tuusulassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot