UUTISET

PK-35 Vantaa lauantaina HPS:n vieraaksi

14.6.2024

PK-35 Vantaa lauantaina HPS:n vieraaksi

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina vieraskentällä. Kyseessä on pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun vastaan asettuu Helsingin Palloseura. Ottelu pelataan lauantaina 15.6. klo 16.00 Paloheinän tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee runkosarjan kevätpuoliskon päätöskierrokselle sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Kahdeksasta pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut yhden, pelannut neljän tasan ja hävinnyt kolme. Maaleja PK-35 Vantaa on tehnyt seitsemän. Vaikka päästettyjä maaleja on 14, on joukkue kärsinyt takaiskuosumia vain neljässä ottelussa. Toisin sanoen puolet PK-35 Vantaan kuluvan sarjakauden otteluista on päättynyt nollapeliin.

Punamustien voittotili aukesi vihdoin viime sunnuntaina, kun JyPK kaatui Myyrmäessä lukemin 1–0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi toisella jaksolla osunut Netta Koso. Pitkän voitottoman putken katkaiseminen näkyi ottelun päätyttyä selvästi pelaajien ilmeissä ja elekielessä, joten se toivottavasti vapauttaa joukkueen pelaamista myös tulevissa koitoksissa.

Lauantain kotijoukkue HPS sen sijaan on sarjassa tällä hetkellä kolmantena. Se on voittanut viidesti, pelannut kertaalleen tasan ja hävinnyt kahdesti. Tällä hetkellä Vihreät jääkärit ovat neljän ottelun voittoputkessa.

Viime viikonloppuna HPS haki 0–2-vierasvoiton Ilveksestä. Helsinkiläiset ovat eläneet etenkin hyökkäystehoistaan, sillä joukkue on tehtaillut sarjapeleissään peräti 20 maalia. Ykköstykkinä on häärinyt kuusi liigamaalia viimeistellyt Ria Karjalainen. Palloja on kuitenkin uponnut myös vihreäpaitojen omaan verkkoon, sillä nollapelejä HPS on pelannut liigapeleissä vain kolme.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Tuulia Mikkola ja koko loppukauden sivussa oleva Nette-Nina Hiltunen. Muut pelaajat ovat käytettävissä. Myös ulosajosta seuranneen pelikieltonsa kärsinyt Natalie McNally palaa jälleen kokoonpanoon.

Pelaaminen kehittyy koko ajan

Viime viikonlopun avausvoitto oli henkisesti helpottava, mutta päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen työmoraali oli jo aiemmin hyvällä tasolla.

– Joukkue on harjoitellut lähiviikot todella hyvin. Tällä viikolla olemme nostaneet tempoa harjoituksissa, mikä on heijastunut myös joukkueen hyvään tekemiseen, Väisänen sanoo.

 – Pelimme on kehittynyt koko ajan ja nyt olemme löytäneet myös puolustuspeliimme selkeyttä, miten ja millä alueilla haluamme puolustaa. Se on kaiken perusta, joka mahdollistaa myös tehokkaamman hyökkäyspelin.

HPS on Punamustille tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan vastaan asettuu iskukykyinen joukkue. Yhdeksi lauantain koitoksen avainasiaksi hän nostaa molempien joukkueiden prässipelin.

– Nyt vastus kovenee hieman edellisestä ottelusta, joten myös meidän pitää pystyä nostamaan tasoamme. On tärkeää, että pystymme vastaamaan HPS:n hyvään, fyysiseen prässipeliin – ja toki myös HPS joutuu vastaamaan meidän prässiimme, Väisänen ennakoi.

– HPS on kokonaisuutena tasainen joukkue, mutta hyökkäyspäässä Ria Karjalainen ja Sofia Jahnukainen ovat nousseet esiin. Myös Henni Rinkinen on esiintynyt pirteästi. Alakerrassa Aino Kotamäki ja Helmi Vapola ovat olleet vahvoja. He ovat hyväjalkaisia pelaajia, jotka ovat hyviä myös pääpalloissa.

HPS – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 15.6. klo 16.00 Paloheinän tekonurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot