UUTISET

Punamustille sarjakauden avausvoitto

9.6.2024

Punamustille sarjakauden avausvoitto

PK-35 Vantaa otti sunnuntai-iltapäivänä vihdoin sarjakauden ensimmäisen voittonsa. Kotiottelu Jyväskylän Pallokerhoa vastaan eteni Punamustien hallinnassa ja tärkeät kolme pistettä irtosivat lopulta lukemin 1–0.

Ottelu päästiin pelaamaan mukavissa olosuhteissa, sillä aamupäivän sadekeli vaihtui pelin alkuun mennessä kauniiseen auringonpaisteeseen. Kentän puolella kotijoukkue aloitti ottelun pirteästä ja sai jo avausvartilla kaksi hyvää maalipaikkaa. Elina Mankin laukaus suuntautui kuitenkin maalivahdin syliin ja Hilla Romppasen yritys pysähtyi JyPK-maalivahdin hyvään jalkatorjuntaan.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen JyPKin maalivahti otti oman puolustajan syötön käsiin, mistä tuomiona oli epäsuora vapaapotku rangaistusalueen sisältä. Roosa Toivanen pääsi laukomaan voimalla, mutta pallo päätyi puolustajan kautta maalin yli.

Avausjakso eteni vahvasti Punamustien komennossa ja paine vieraiden maalilla kasvoi koko ajan jakson edetessä. Lähimpänä maalintekoa käytiin 42. minuutilla, kun Jenni Huttunen pääsi laukomaan Karoliina Aution syötöstä rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta pallo kolahti ylärimaan. Punamustien hyvästä hallinnasta huolimatta tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Myös ottelun toinen jakso alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta avausmaalia saatiin odottaa 65. minuutille asti. Elina Peltokangas ja Jenni Huttunen tekivät esityön, jonka päätteeksi Netta Koso pääsi keskittymään rangaistusalueen vasemmalta reunalta. Korkea pallo leijaili maalivahdin yli takakulmaan ja upposi lopulta tolpan kautta maaliin. Koson kauden ensimmäinen osuma vei samalla PK-35 Vantaan ensimmäistä kertaa johtoon tämän kauden kotiotteluissa.

Seuraava osuma oli lähellä vain viisi minuuttia myöhemmin. Romppanen pääsi laukomaan sivuvapaapotkun jälkitilanteessa pienestä kulmasta, mutta JyPKin kenttäpelaaja sai päänsä pallon tielle lähes maaliviivalla. Romppanen hätyytteli sunnuntain ottelussa vielä kolmannenkin kerran, mutta JyPK-maalivahti Nanna Leivonen venytti kätensä rangaistusalueen rajalta lähteneen matalan laukauksen tielle.

JyPK sai vielä lisäajan viime hetkillä luotua pientä painetta Punamustien rangaistusalueelle. Kotijoukkue kuitenkin selvitti maalin edustalle pelatut pallot ja piti kiinni johdostaan. Tolppien välissä Saija Suni selvitti tarvittavat tilanteet varmaotteisesti torjuen samalla liigauransa ensimmäisen nollapelin.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 1–0, joten PK-35 Vantaa otti vihdoin kahdeksannessa ottelussa sarjakauden avausvoittonsa. Samalla katkesi joukkueen viime elokuussa alkanut ja lähes kymmenen kuukauden mittaiseksi venynyt voitottomien sarjaotteluiden putki. Loppuvihellyksen jälkeen pelaajien ja taustajoukkojen ilmeet olivatkin poikkeuksellisen vapautuneita.

Tärkeät pisteet

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kolme pistettä olivat todella tärkeitä. Hän myönsi, että avausjaksolla pelin tärkeys näkyi hieman otteissa.

– Avausvoitto on erittäin tärkeä niin pelaajille, valmennukselle kuin koko seurallekin. Pelaamisemme on ollut tällä kaudella pääosin nousujohteista, mutta tänään otteissa näkyi hieman jonkinlainen pakottava voitontahto. Etenkään avausjaksolla peli ei ollut niin rentoa, mutta toisella jaksolla se vapautui hieman. Sen myötä pystyimme hallitsemaan palloa korkeammalla ja pitämään paineen vastustajan puolella.

Väisänen oli tyytyväinen siihen, että PK-35 Vantaalla oli lähes alusta loppuun hyvä ote kenttätapahtumista. Samalla hän löysi pelistä kuitenkin edelleen myös kehitettävää.

– Välillä peli soljui hieman liikaa päästä päähän, mutta pääasiassa se oli meillä hyvin kontrollissa. JyPKillä oli muutama hyvä hyökkäysaihio, mutta ne päättyivät yleensä meidän hyviin riistoihimme tai JyPKin huonoihin ratkaisuihin. Maalintekosektoreille he eivät juuri päässeet, joten siihen voimme olla tyytyväisiä, Väisänen sanoi.

– Tästä pelistä jäi kuitenkin myös paljon parannettavaa. Tietyillä osa-alueilla olimme viimeksi FC Honkaa vastaan parempia kuin tänään, mutta maalintekoalueilla pääsimme nyt paremmin. Pystyimme luomaan tilanteita ja saimme paljon kulmapotkuja, joista emme kuitenkaan saaneet tehoja.

Voittomaalin tehneen Koson ja nollapelin torjuneen Sunin lisäksi Väisänen nosti esiin myös kahden muun pelaajan hyvät otteet.

– Hilla Romppanen pystyi pitämään vaikeissakin paikoissa palloa ja hän pääsi etenemään hyvin myös rangaistusalueelle. Lisäksi Martta Orava tuli hyvin vaihdosta sisään. Hän pystyi haastamaan JyPKin alinta linjaa.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina 15.6. vierasottelulla Helsingin Palloseuraa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 7.7., jolloin vieraaksi saapuu Pallokerho-35.

PK-35 Vantaa – JyPK 1–0 (0–0)

65´ 1–0 Netta Koso

Avauskokoonpano:

5 Aada Lesch

7 Aino Martikainen

8 Hilla Romppanen

9 Netta Koso

11 Elina Mankki (75´ Sofia Velez)

12 Saija Suni

15 Karoliina Autio (61´ Martta Orava)

18 Jenni Huttunen

19 Elina Peltokangas

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu (61´ Liina Tervo)

Vaihtopelaajat:

1 Irea Virtanen Espejo

4 Eevi Leppänen

14 Melisa Arifi

16 Liina Tervo

20 Sofia Velez

24 Martta Orava

41 Pinja Eklund

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot