UUTISET

Sunnuntaina vieraaksi saapuu JyPK

8.6.2024

Sunnuntaina vieraaksi saapuu JyPK

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina tärkeällä kotiottelulla. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi sarjapisteitä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Jyväskylän Pallokerhon. Ottelu pelataan sunnuntaina 9.6. klo 16.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa on seitsemän pelatun ottelun jälkeen Kansallisessa Liigassa kahdeksantena. Se aloitti kauden neljän ottelun mittaisella tasapeliputkella, mutta kolmessa viimeisimmässä ottelussaan PK-35 Vantaa on kärsinyt tappiot KuPSille, HJK:lla ja viimeksi FC Hongalle.

Punamustien kolme ensimmäistä ottelua päättyivät maalittomiin pistejakoihin, mutta sen jälkeen joukkue on onnistunut maalinteossa kaikissa otteluissaan. Elina Mankki on osunut kahdesti ja Martta Orava, Karoliina Autio sekä Roosa Toivanen kertaalleen. Yksi osumista on kirjattu vastustajan omaksi maaliksi.

Sunnuntain vierasjoukkue JyPK palasi viime syksynä pääsarjaan kahden vuoden tauon jälkeen. Joukkue oli selkeästi Ykkösen paras, sillä keskisuomalaiset selvittivät sarjakauden läpi ilman ainoatakaan tappiota. JyPKin edellinen liigavisiitti kesti viisi vuotta, joten seuran tavoitteena on varmasti tälläkin kertaa vakiinnuttaa paikkansa korkeimmalla sarjatasolla.

Tällä hetkellä JyPK majailee sarjassa yhdeksäntenä. Se on kerännyt PK-35 Vantaan tavoin neljä pistettä, mutta jyväskyläläisten maaliero on huonompi. JyPKin pistepotti koostuu huhtikuisesta 2–3-vierasvoitosta PKKU:sta ja ja toukokuun maalittomasta tasapelistä Ilvestä vastaan. Loput viisi otteluaan JyPK on hävinnyt tekemättä maaliakaan. Joukkue on viimeistellyt sarjakauden kaikki kolme maaliaan PKKU:n verkkoon. Anike Wusu viimeisteli osumista kaksi ja Ilona Auvinen osui kertaalleen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella pelikieltoaan kärsivä Natalie McNally ja loukkaantumisten vuoksi sivussa olevat Nette-Nina Hiltunen ja Tuulia Mikkola. Muut pelaajat ovat pelikelpoisia.

Tähtäimessä kauden avausvoitto

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan alkukauden tulokset eivät ole vaikuttaneet joukkueen harjoittelumoraaliin. Harjoittelussa hyödynnettiin myös se, että viime viikonloppu oli sarjapeleistä vapaa.

– Vaikka alkukausi ei ole mennyt tuloksellisesti haluamallamme tavalla, pelaajat ovat koko ajan harjoitelleet hyvin ja tehneet töitä hyvällä asenteella. Toivottavasti se näkyy nyt myös tulostaululla, sillä voitto toisi joukkueelle varmasti taas lisää itseluottamusta, Väisänen sanoo.

– Nyt olemme pystyneet harjoittelemaan hieman kovempaa kuin normaalisti, jotta olemme taas valmiita, kun sarjapelit jatkuvat. Teimme myös fyysisiä testejä, joiden perusteella joukkue on hyvässä kunnossa.

PK-35 Vantaa on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan, mutta Väisäsen mukaan edellisessä ottelussa FC Honkaa vastaan joukkueen peliesitys oli tulosta parempi.

– Mielestäni kahden heikomman pelin jälkeen pystyimme joukkueena nostamaan selvästi tasoamme FC Honkaa vastaan. Onnistuimme myös vastaamaan kaksinkamppailuihin paremmin ja hieman suoraviivaistimme pelaamistamme. Sen myötä saimme luotua enemmän painetta vastustajan puoliskolle, mikä tuotti myös tilanteita. Toisaalta saimme tilanteita myös pidempien pallonhallintajaksojen jälkeen, mikä oli positiivista.

Vieraaksi saapuu sunnuntaina sarjanousija JyPK, joka on Väisäsen mukaan jatkanut samoilla vahvuuksilla, joiden avulla jyväskyläläiset nousivat viime kauden päätteeksi pääsarjaan.

– JyPK pyrkii nousijajoukkueenakin luottamaan omaan identiteettiinsä. He haluavat pelata rohkeasti ja pyrkivät olemaan tosi aggressiivisia. JyPKin Nanna Leivonen on yksi sarjan pisimmistä maalivahdeista, joten meidän pitää panostaa keskitysten ja laukausten laatuun.

PK-35 Vantaa – JyPK pelataan sunnuntaina 9.6. klo 16.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Myös PK-35 Vantaan kausikortit ovat edelleen myynnissä niin lippukaupassa kuin ottelutapahtuman portilla.

TAPAHTUMAN KATSOJAINFOT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot