UUTISET

Benjamin Blomqvist mukana jo sadassa ottelutapahtumassa

30.5.2024

Benjamin Blomqvist mukana jo sadassa ottelutapahtumassa

PK-35 Vantaan nykyinen tapahtumapäällikkö Benjamin Blomqvist on osallistunut ottelutapahtumien järjestämiseen vuodesta 2016 lähtien. Toukokuun HJK-ottelu oli hänelle jo peräti sadas naisten ottelutapahtuma Myyrmäessä.

Blomqvist saapui seuraan vuonna 2016 työharjoitteluun, mutta naisten joukkueen ottelutapahtumat eivät alkuvaiheessa kuuluneet hänen työtehtäviinsä. Tapahtumajärjestelyistä innostuminen tapahtui aikanaan sattuman kautta.

– Kaikki alkoi siitä, että unohdin vuonna 2016 tietokoneeni laturin seuran toimistolle. Tulin noutamaan sitä kesäisenä lauantaina, jolloin PK-35 Vantaa kohtasi Åland Unitedin. Jäin ottelun ajaksi auttamaan grillipisteelle, ja sille tielle olen jäänyt. Olen nauttinut joka hetkestä, Blomqvist muistelee.

Alussa Blomqvist toimi apuna myyntipisteillä, mutta hänen vastuunsa on kasvanut vuosi vuodelta hiljalleen. 2020-luvulla Blomqvist on osallistunut aktiivisesti myös tapahtumien suunnitteluun ja valmistelutyöhön. Tapahtumapäällikön roolissa hän toimii nyt ensimmäistä kauttaan.

– Ensin myin tapahtumissa pullaa ja kahvia kioskissa, ja siitä tehtävänkuva on hiljalleen laajentunut. Minun osaltani tapahtuma alkaa jo yli viikko ennen varsinaista ottelupäivää. Luon tapahtumalla mainokset ja huolehdin lipunmyyntilinkkien päivittämisestä verkkosivuille. Lisäksi taitan 8-sivuisen käsiohjelman, joita jaamme jokaisessa Kansallisen Liian kotiottelussa, Blomqvist kertoo.

– Tapahtumaviikolla varmistan, että myyntipisteillä on tarpeeksi tarjottavaa ja tilaan tarvittavat tuotteet. Varsinainen ottelutapahtuma alkaa osaltani noin neljä tuntia ennen kuin portit avataan. Valmistelen myyntipisteitä sekä VIP- ja mediatiloja, kiinnitän mainoksia, ohjeistan tapahtumatiimiä ja varmistan, että kaikki toimii. Tapahtuman aikana vastaan siitä, mitä katsomotasanteella tapahtuu. Usein vastaan myös Tulospalvelun päivittämisestä ja tarkastutan pöytäkirjan ottelun jälkeen erotuomareilla.

Stadionilla punamusta henki                                                                                        

PK-35 Vantaan kotiottelut ovat olleet hyvähenkisiä tapahtumia, joissa ovat viihtyneet niin katsojat kuin tekijätkin.

– Parasta tapahtumassa on se, että meillä on niin upea yleisö ja tapahtumatiimi. Se on joka kerta kuin kotiin tulisi. Ottelupäivänä stadionin täyttää sellainen punamusta henki, joka tekee tapahtumasta sellaisen kuin se on.

Blomqvist on erityisen iloinen siitä, että Punamustien tapahtumatiimi on kasvanut tasaisesti vuosien varrella.

– Mukaan on saatu uusia kasvoja ja tapahtuma on kehittynyt sen myötä. Kun aloitin, tapahtumatiimissä oli vain muutama jäsen. Nyt meillä on runsaasti uusia apukäsiä luomassa hienoja tapahtumia. Uudet tekijät ovat kuitenkin edelleen tervetulleita!, Blomqvist sanoo.

– Pidän siitä, että tapahtumassa näkyy myös oma kädenjälkeni ja olen saanut olla mukana kehittämässä tapahtumaa sellaiseksi kuin se nykyään on.

Vaikka mukaan on saatu useita uusia tekijöitä, on tapahtumien kehittäminen lisännyt myös työmäärää. Tavoitteena on kehittää tapahtumia jatkossa entisestään, joten lisäkäsiä tarvitaan edelleen.

– Minulla on takataskussa vielä useampi idea tapahtuman suhteen, mutta kuulisin mielelläni myös yleisön toiveita siitä, mitä he kaipaavat ottelutapahtumiimme. Minuun voi olla rohkeasti yhteydessä ja kertoa ajatuksia.

Sataan ottelutapahtumaan sisältyy naisten pääsarjaotteluiden lisäksi myös Suomen Cupin ja naisten Mestarien liigan otteluita sekä kauteen valmistavia harjoitusotteluita.

– En osaa valita yhtä ikimuistoisinta tapahtumaa, sillä kaikki ovat hyvin erilaisia. Päällimmäisenä mieleen tulee kuitenkin kauden 2016 viimeinen ottelu, jossa juhlimme Suomen mestaruutta ja vierasjoukkue TPS hopeaa – eli tuplajuhlat! Pidän eniten loppukesän ja syksyn pimenevien iltojen tunnelmallisista tapahtumista.

Jos olet kiinnostunut PK-35 Vantaan ottelutapahtumissa auttamisesta tai sinulla on ajatuksia niiden kehittämisestä, ole rohkeasti yhteydessä!

Tapahtumapäällikkö Benjamin Blomqvist: benjamin.blomqvist@hotmail.fi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot