UUTISET

Punamustille tappio Tapiolassa

26.5.2024

Punamustille tappio Tapiolassa

PK-35 Vantaa jahtasi sunnuntai-iltapäivänä sarjakauden avausvoittoaan. Vierasottelu FC Honkaa vastaan oli pelillisesti pirteä esitys, mutta lopputuloksena oli pettymys tappiolukemin 3–2.

Tapiolan urheilupuistossa oli tarjolla Kansallisessa Liigassa harvinaista herkkua, sillä ottelu pelattiin hyväkuntoisella luonnonnurmella. Olosuhteet olivat muutenkin kohdillaan auringon paistaessa ja lämpötilan hätyytellessä hellelukemia.

Kentän puolella ottelusta muodostui tasainen kamppailu, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa. PK-35 Vantaa aloitti ottelun hyvin ja siirtyi johtoon 19. peliminuutilla. Liina Tervo kuljetti pallon hyökkäysalueelle ja tarjoili syötön Karoliina Autiolle rangaistusalueen rajalle. Autio lähti heti laukomaan terävästi ja upotti pallon näyttävästi takayläkulmaan. Osuma oli muutama viikko sitten Suomeen palanneelle Autiolle kauden ensimmäinen.

Hetkeä myöhemmin Ella Koivu pääsi yrittämään pienestä kulmasta läheltä, mutta FC Hongan maalivahti Liisa Tuomi torjui. Espoolaiset sen sijaan hyödynsivät oman tilaisuutensa 38. minuutilla. Tasoitusosuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Ilona Walta pääsi pystysyötön seurauksena karkaamaan läpiajoon ja laukoi pallon lopulta taka-alakulmaan.

Osumia lukuun ottamatta todella hyvät maalipaikat olivat avausjaksolla tiukassa. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1–1.

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa aloitti toisen jakson hyvin ja sai kelpo otteen kenttätapahtumista. Vieraat saivat vietyä pelin painopisteen espoolaisten kenttäpuoliskolle. Se tuotti heti myös hyvän maalintekopaikan, kun Tuulia Mikkola pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Tuomi onnistui kuitenkin torjumaan etuyläkulmaa kohti suuntautuneen laukauksen.

FC Honka sen sijaan onnistui 56. minuutilla toisen jakson ensimmäisestä paikastaan. Walta pääsi kuljettamaan vasemmalta keskustaa kohti ja sai lopulta jalkansa vapaaksi. Noin 20 metristä lähtenyt laukaus yllätti maalivahdin ja painui etukulmaan.

Kotijoukkueen johto kesti kuitenkin vain muutaman minuutin. PK-35 Vantaa nousi tasoihin juuri tunnin täyttyessä. Roosa Toivanen voitti kaksinkamppailutilanteen ja päätti hakea ratkaisua kaukaa. Toivanen laukoi painavasti noin 30 metristä ja pallo painui vastustamattomasti aivan takayläkulmaan.

Aivan toisen jakson puolivälissä FC Honka pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Elina Peltokangas onnistui estämään Wilma Sjöholmin laukauksen, mutta pallo päätyi rangaistusalueen rajalla Elli Seirolle. Hyökkääjä pääsi laukomaan vapaasti, mutta Punamustien onneksi pallo kolahti ylärimaan ja pomppasi siitä takaisin kentän puolelle. Kymmenen minuuttia myöhemmin FC Honka kolisutti jälleen ylärimaa. Tällä kertaa asialla oli Walta kierteisellä vapaapotkullaan.

Tasaisen ja jännittävän ottelun ratkaisu nähtiin lopulta 83. minuutilla. Espoolaiset pelasivat pystysyötön, jonka seurauksena Seiro pääsi etenemään liian helposti rangaistusalueelle. Seiro pääsi kiertämään maaliltaan ulos tulleen Irea Virtanen Espejon ja laukoi pallon tyhjään maaliin.

Kolmannen takaiskumaalin jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi vielä loppuun asti tasoitusmaalia. Vieraat onnistuivatkin luomaan painetta FC Hongan puolustusalueelle, mutta kotijoukkueen puolustajat onnistuivat selvittämään tilanteet. Tervo pääsi laukomaan vielä pienestä kulmasta, mutta laukaus painui niukasti ohi takayläkulman. Toisella lisäaikaminuutilla Sofia Velez pääsi etenemään päätyrajalla ja tarjoili matalan keskityksen, mutta Martta Orava ei onnistunut ohjaamaan palloa lähietäisyydeltä maaliin.

Punamustien takaa-ajo ei lopulta tuottanut tulosta, joten lopputulokseksi kirjattiin FC Hongan 3–2-voitto. Samalla neljällä tasapelillä kautensa aloittanut PK-35 Vantaa kärsi nyt jo kolmannen peräkkäisen tappionsa.

Virheet kostautuivat

Päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen. Hänen mielestään Punamustien peliesityksessä oli Tapiolan nurmella paljon hyviä asioita.

– Pelillisesti olimme tänään monessa asiassa parempia kuin aiemmissa peleissä. Lähdimme tänään peliin vähän kokeneemmalla kokoonpanolla ja etenkin Karoliina Autio toi hyvin lisää voimaa hyökkäyspäähän, Väisänen sanoi.

 – Pelimme oli aggressiivisempaa ja saimme prässin myötä riistoja korkeallakin. Riistojen jälkeen ratkaisumme eivät vielä olleet ihan toivotulla tasolla, mutta pelissä oli paljon positiivisia asioita. Kaaduimme tänään omiin virheisiimme.

Väisäsen mukaan kyseessä oli tasainen ottelu, jossa vieraat onnistuivat nostamaan tasoaan jo 90-minuuttisen aikana. Samalla hän kuitenkin myönsi, että kolme takaiskumaalia on liikaa.

– Avausjakso oli molemmilta joukkueilta aika tarkkaa pelaamista. Kumpikin vältti isompia riskejä. Johtomaalimme jälkeen passivoiduimme hieman ja annoimme enemmän palloa Hongalle. Sen myötä jouduimme itsekin puolustamaan vähän enemmän, Väisänen kertasi avausjaksoa.

– Se on mielestäni hyvä asia, että olemme monessa pelissä pystyneet parantamaan peliämme toiselle jaksolle. Tänäänkin onnistuimme siinä, mutta se ei valitettavasti tällä kertaa riittänyt, vaikka saimme vielä lopussa luotua painetta. Se on selvää, että meille on tehty viime peleissä liian helppoja maaleja. Koko joukkueen puolustamisessa on edelleen parannettavaa.

Kansallisessa Liigassa on nyt edessä harvinainen vapaa viikko. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa aikoo hyödyntää sen kovaan harjoitteluun ennen kuin on jälleen aika aloittaa keskittyminen seuraavaan koitokseen.

– Nyt käymme tämän ottelun läpi ja siirrämme sitten katseita tulevaan. Ensi viikolla harjoittelemme hieman kovempaa ja teemme muutamia testejä, jotta näemme missä menemme fyysisesti. Sitten seuraavalla viikolla alamme taas valmistautua JyPK-peliin.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat kotiyleisön edessä sunnuntaina 9.6. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Jyväskylän Pallokerho.

FC Honka – PK-35 Vantaa 3–2 (1–1)

19´ 0–1 Karoliina Autio

38´ 1–1 Ilona Walta

56´ 2–1 Ilona Walta

60´ 2–2 Roosa Toivanen

83´ 3–2 Elli Seiro

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Aada Lesch

7 Aino Martikainen

9 Netta Koso (65´ Hilla Romppanen)

15 Karoliina Autio (57´ Sofia Velez)

16 Liina Tervo

18 Jenni Huttunen

19 Elina Peltokangas (75´ Melisa Arifi)

23 Tuulia Mikkola (75´ Eevi Leppänen)

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu (57´ Martta Orava)

Vaihtopelaajat:

4 Eevi Leppänen

8 Hilla Romppanen

11 Elina Mankki

12 Saija Suni

14 Melisa Arifi

20 Sofia Velez

24 Martta Orava

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot