UUTISET

Punamustat sunnuntaina FC Hongan vieraaksi

25.5.2024

Punamustat sunnuntaina FC Hongan vieraaksi

PK-35 Vantaa jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa sunnuntaina vieraskentällä. Tällä kertaa luvassa on pääkaupunkiseudun paikallisottelu espoolaista FC Honkaa vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 26.5. klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Punamustien alkukausi on ollut tuloksellisesti tahmea, sillä joukkue jahtaa yhä sarjakauden avausvoittoaan. Viikonlopun kierrokselle lähdettäessä PK-35 Vantaa on sarjataulukossa yhdeksäntenä kerättyään kuudesta ottelustaan yhteensä neljä pistettä. Pisteet kertyivät neljästä ensimmäisestä ottelusta, joista kaikki päättyivät pistejakoon.

Tasapeliputkensa jälkeen PK-35 Vantaa on hävinnyt kaksi sarjaottelua peräkkäin, kun KuPS voitti äitienpäivänä Myyrmäessä maalein 1–3 ja HJK viikko sitten perjantaina peräti lukemin 1–6. Punamustien maalista vastasi kuopiolaisten verkkoon Martta Orava, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen. HJK-ottelun osuma kirjattiin helsinkiläisten omaksi maaliksi.  

Sunnuntain kotijoukkue FC Honka sen sijaan majailee sarjassa kuudentena kaksi pistettä Punamustia enemmän keränneenä. Espoolaiset ovat keränneet kuudesta ottelustaan yhtä monta pistettä. Pistepotti koostuu kahdesta voitosta, jotka FC Honka on ottanut sarjanousijoita PKKU:ta ja JyPKiä vastaan. Loput neljä sarjaotteluaan joukkue on hävinnyt.

Viime viikonlopun ottelussaan FC Honka kärsi 3–1-vierastappion KuPSille. Espoolaisten maalista vastasi Kuopiossa Wilma Sjöholm. Suurta maali-ilottelua FC Hongan peleissäkään ei ole nähty, sillä joukkue on tehtaillut sarjapeleissään yhteensä kuusi maalia, joista puolet syntyi PKKU:n verkkoon.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantumisesta kärsivät Nette-Nina Hiltunen ja Inga Ek sekä HJK-ottelun ulosajosta seurannutta ulosajoaan kärsivä Natalie McNally. Viime ottelusta maajoukkuekomennuksen vuoksi sivussa olleista pelaajista Martta Orava ja Eevi Leppänen sen sijaan ovat jälleen käytettävissä.

Tavoitteena nopeuttaa pelaamista

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan valmistautuminen sunnuntain otteluun on sujunut hyvin. Harjoitusviikko on sujunut hyvin ja muutamista poissaoloista huolimatta käytettävissä on yli parikymmentä pelaajaa.

– Uskon, että pelistä tulee erilainen kuin kaksi edellistä peliämme – jo vastustajasta johtuen.  Tämä on varmasti toistoa aiempaan, mutta meidän pitää edelleen parantaa tiettyjä asioita. Meillä oli hyvä harjoitusviikko, jonka aikana keskityimme etenkin pallonhallintapeliin ja siihen, miten pystymme nopeuttamaan pelaamistamme. Lisäksi olemme totta kai edelleen kiinnittäneet huomiota myös puolustamiseen, Väisänen sanoo.

PK-35 Vantaa valmistautui otteluun harjoittelemalla perjantaina luonnonnurmella

– Vapaalanaukean nurmi oli jo hyvässä kunnossa. Oli hyvä, että pääsimme harjoittelemaan luonnonnurmella ja ottamaan siihen tuntumaa. Samalla pääsimme palauttelemaan mieleen, että pallo käyttäytyy luonnonnurmella hieman eri tavalla.

FC Honka on Punamustille monelta vuodelta tuttu kilpakumppani. Omar Adlani jatkaa yhä joukkueen päävalmentajana ja myös pelaajiston vaihtuvuus on ollut viime kauteen nähden maltillista, mutta Väisäsen mukaan itse pelaamiseen on tehty hienosäätöä.

– Honka on pelannut eri peleissä vähän eri tavoin. Välillä he ovat pelanneet paljon pitkillä palloilla, välillä he ovat avanneet peliä selkeämmin lyhyillä syötöillä. Heillä on pelissään variaatioita enemmän kuin aikaisemmin. Yksi Hongan vahvuuksista on se, että heillä on nopeita pelaajia. Tietyn alueen yli päästyään he pyrkivät aika suoraviivaiseen pelaamiseen. Lisäksi he ovat olleet hyviä erikoistilanteissa, Väisänen arvioi.

Väisänen nostaa melko tasavahvasta espoolaisryhmästä esiin muutamia yksittäisiä pelaajia.

– Heidän maalivahtinsa Liisa Tuomi on hyvä lähitorjuja, mutta korkeammissa palloissa hänellä on ollut vaikeuksia. Toisaalta Hongalla on hyvä, isokokoinen ja vahva topparipari, jotka pystyvät puolustamaan hyvin korkeita palloja. Inka Kaivola on ollut yksi Hongan alkukauden onnistujista. Hänellä on hyvä potkutekniikka, hyvät sivurajaheitot ja hän pystyy antamaan hyviä keskityksiä myös kauempaa.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 26.5. klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot