UUTISET

Punamustat ja HJK vastakkain Myyrmäen perjantai-illassa

16.5.2024

Punamustat ja HJK vastakkain Myyrmäen perjantai-illassa

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantai-iltana kotiyleisön edessä. Luvassa on kutkuttava pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan perjantaina 17.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Kotijoukkue PK-35 Vantaa lähtee perjantai-illan otteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Joukkue on kerännyt viidestä ottelustaan neljä pistettä. Kaikki pisteet ovat tulleet kauden avanneesta neljän ottelun tasapeliputkesta, jonka aikana PK-35 Vantaa pelasi ensin maalittomat tasapelit PKKU:ta, Pallokerho-35:ttä ja Ilvestä vastaan ja nousi sen jälkeen kahden maalin takaa 2–2-tasapeliin Åland Unitedin vieraana.

Punamustien tasapeli- ja pisteputki katkesi lopulta viidennellä kierroksella, kun joukkue kärsi äitienpäivänä 1–3-kotitappion KuPSia vastaan. Kotijoukkueen ainoasta osumasta vastasi uransa ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt Martta Orava. Punamustien tämän sarjakauden kahdesta muusta maalista on vastannut Elina Mankki.

HJK sen sijaan on aloittanut kauden vahvasti. Helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki viisi otteluaan ja johtavat sarjaa viiden pisteen erolla Ilvekseen ja KuPSiin nähden. HJK voitti avausottelussaan Pallokerho-35:n runsasmaalisessa ottelussa lukemin 4–2, mutta sen jälkeen joukkueen otteluiden maalimäärät ovat jääneet pieniksi. Neljästä viime ottelustaan HJK on voittanut kolme lukemin 1–0 ja yhden lukemin 2–0. Helsinkiläisten oma maali on siis pysynyt koskemattomana jo neljässä ottelussa peräkkäin.   

Punamustien kokoonpanosta puuttuu varmuudella vain Nette-Nina Hiltunen. Lisäksi Martta Orava, Inga Ek ja Eevi Leppänen ovat tällä hetkellä U16-maajoukkueen mukana Slovakiassa. Viime ottelusta sivussa ollut Elina Mankki sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon. Yhdysvalloista Suomeen palanneet Liina Tervo, Jenni Huttunen, Pinja Eklund ja Aino Martikainen sen sijaan ovat kaikki käytettävissä.

Pelaajistossa uusia vaihtoehtoja

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan valmistautuminen perjantai-illan otteluun on sujunut suunnitelmien mukaan. Pelaajarintamalla valmennuksella riittää kevään tultua vaihtoehtoja.

– Omassa pelissämme on monta asiaa monella kentän eri osa-alueella, joita meidän pitää parantaa KuPS-peliin nähden. Niiden parantamisen kautta lähdemme haastamaan HJK:ta. Pohjois-Amerikasta saapuneiden pelaajien myötä meillä on nyt koko laaja pelaajaryhmä käytettävissä – tosin U16-maajoukkuepelaajat ovat tästä pelistä sivussa, Väisänen kertoo.

– Uudet pelaajat tuovat meille lisää uusia vaihtoehtoja. Heillä kaikilla on myös aiempaa liigakokemusta ja kaikki ovat hyviä harjoittelijoita, joten he tuovat myös arvokasta rutiinia joukkueen tekemiseen. He tuovat peliimme myös lisää vauhtia ja kovuutta.

HJK on Punamustille tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan Myyrmäkeen saapuu iskukykyinen ja nopeatempoiseen jalkapalloon pyrkivä vastustaja.

– HJK:lla on tällä hetkellä hyvä putki päällä. HJK pelaa todella suoraviivaisesti ja pyrkii nopeasti niin riistoihin kuin maalipaikoille. Sen pelitavan toteuttaminen osoittaa myös joukkueen vahvaa juoksukuntoa. Niihin asioihin meidän pitää kyetä vastamaan ja pyrkiä sen myötä katkaisemaan HJK:n voittoputki, Väisänen sanoo.

– Heillä on kokonaisuudessaan vahva ja erittäin tasavahva joukkue. HJK:n maalivahti Annika Laihanen on esittänyt varmoja otteita ja pelannut jo monta nollapeliä. Lisäksi Maaria Roth on vahvana pelaajana yksi alakerran peruspilareista. Lisäksi HJK:lla on paljon hyviä nuoria pelaajia.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan perjantaina 17.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Myös PK-35 Vantaan kausikortit ovat edelleen myynnissä niin lippukaupassa kuin ottelutapahtuman portilla.

TAPAHTUMAN KATSOJAINFOT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot