UUTISET

PK-35 Vantaa emännöi KuPSia äitienpäivänä

11.5.2024

PK-35 Vantaa emännöi KuPSia äitienpäivänä

Äitienpäivää juhlitaan sunnuntaina Myyrmäessä, kun Punamustien pelit jatkuvat kotiyleisön. Tappioitta kautensa aloittanut PK-35 Vantaa saa tällä kertaa vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan sunnuntaina 12.5. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Punamustien alkukausi on ollut melkoinen tilastokummajainen, sillä joukkue on pelannut kaikki neljä otteluaan tasan. Kolme ensimmäistä ottelua PKKU:ta, Pallokerho-35:ttä ja Ilvestä vastaan päättyivät kaikki maalittomiin pistejakoihin. Maalihanat aukesivat lopulta viime viikonloppuna Ahvenanmaalla, kun PK-35 Vantaa nousi Elina Mankin kahdella osumalla kahden maalin takaa 2–2-tasapeliin.

Sunnuntain vierasjoukkue KuPS sen sijaan on kerännyt neljästä ottelustaan seitsemän pistettä. Savolaiset aloittivat sarjan 0–2-vierasvoitolla Åland Unitedista. HPS:n vieraana tuloksena oli 2–2-tasapeli. Toukokuun ensimmäisessä ottelussaan KuPS joutui ulosajon myötä vajaalukuiseksi, mutta onnistui kuitenkin vääntämään 1–2-vierasvotion Pallokerho-35:stä. Kuopiolaisten kuudesta maalista Gentjana Rochi on viimeistellyt neljä ja Aino Kröger loput kaksi.

KuPS pelasi sarjakauden ensimmäisen kotiottelunsa vasta helatorstaina. Siinä kuopiolaiset kärsivät viime hetkien maalilla 0–1-tappion HJK:lle. Kausi on vasta aluillaan, mutta KuPS on jäänyt jo viiden pisteen päähän sarjakärjestä, mikä varmasti lisää paineita kuopiolaisleirissä.

PK-35 Vantaan ja KuPSin kaksi viimeisintä kohtaamista ovat olleet tasaisia, sillä viime kaudella niin loppukesän kuin yläloppusarjankin kohtaamiset päättyivät tasalukemiin 2–2.

Punamustien kokoonpanosta puuttuu varmuudella Elina Mankki ja Ahvenanmaalla loukkaantunut Nette-Nina Hiltunen. Viime ottelusta sivussa ollut Netta Koso sen sijaan on jälleen pelikunnossa. Lisäksi vappuna Suomeen palannut Karoliina Autio on käytettävissä. KuPSin riveistä sivussa on varmuudella Liina Nora, joka kärsii Pallokerho-35-ottelun ulosajosta seurannutta pelikieltoaan.

Oman pelin kautta

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat äitienpäivän kotiotteluun ovat hyvät. Selkeänä tavoitteena on tämän sarjakauden voittotilin avaaminen kotiyleisön edessä.

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja meillä on alla hyvä, ehjä harjoitusviikko. Valmistautuminen peliin on sujunut hyvin. Tämä on molemmille tärkeä ottelu. Me emme ole vielä hävinneet, mutta toisaalta meillä on koossa vasta neljä pistettä. Tavoitteemme on totta kai voittaa sunnuntaina ja ottaa askel kohti kärkikahinoita. Myös KuPS tarvitsee pisteitä, jotta he eivät jää liikaa jälkeen kärjestä, Väisänen ennakoi.

– Olemme pystyneet viemään peli peliltä pallonhallintaamme korkeammalle. Nyt tavoitteena on päästä yhä paremmille maalintekosektoreille. Lisäksi meidän pitää pystyä myös rytmittämään peliä. Se on yksi tärkeimmistä asioista, että saamme oman pelimme kulkemaan emmekä joudu puolustamaan liikaa.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa tuntee vastustajansa hyvin. Pelisuunnitelman keskiössä on kuitenkin Punamustien oma pelaaminen.

– Olemme totta kai käyneet KuPSia läpi. Tunnemme heidän vahvuutensa, mutta on tärkeää, että pystymme huomioimaan ne sekä mahdolliset iskunpaikkamme oman pelaamisemme kautta. Oma pelaamisemme ei saa kärsiä, joten tarkastelemme myös vastustajaa oman pelimme kautta, Väisänen sanoo.

– KuPS pyrkii avaamaan peliä lyhyillä syötöillä, mutta he eivät kuitenkaan ota siinä liikaa riskejä. Heidän selkeät vahvuutensa löytyvät maalintekosektorilta. Meidän pitää pelata 1v1-tilanteet hyvin alakerrassa ja puolustaa kovaa eteenpäin. KuPSilla on pelaajia, joille ei kannata antaa tilaa. Meidän pitää peittää laukaukset mahdollisimman hyvin.

PK-35 Vantaa – KuPS pelataan sunnuntaina 12.5. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Myös PK-35 Vantaan kausikortit ovat edelleen myynnissä niin lippukaupassa kuin ottelutapahtuman portilla.

TAPAHTUMAN KATSOJAINFOT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot