UUTISET

Punamustat lauantaina Ahvenanmaalle

3.5.2024

Punamustat lauantaina Ahvenanmaalle

Kansallinen Liiga jatkuu Punamustien osalta lauantaina. Tällä kertaa luvassa on laivamatkailua, sillä PK-35 Vantaa matkustaa Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 4.5. klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

PK-35 Vantaan alkukausi on ollut melkoinen tilastokummajainen. Joukkue on pelannut tähän mennessä kolme sarjaottelua, joista jokainen on päättynyt lukemiin 0–0. PKKU:ta, Pallokerho-35:ttä ja Ilvestä vastaan pelattujen maalittomien tasapelien myötä PK-35 Vantaa on sarjassa kolmella pisteellä kuudentena.

Puolustussuuntaan alkukausi on ollut väkevä, sillä PK-35 Vantaa on sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä päästänyt maaliakaan. Kaikkien muiden verkko on heilunut vähintään kahdesti. Toisaalta hyökkäyspäässä kaivataan kipeästi tehoja, sillä myös Punamustien oma maalitili on yhä avaamatta.

Lauantain kotijoukkue Åland United on kolmen ottelukierroksen jälkeen sarjassa kahdeksantena. Saarelaisten kausi käynnistyi kahdella kotitappiolla, kun avauskierroksella KuPS haki Ahvenanmaalta pisteet lukemin 0–2 ja viikkoa myöhemmin oli Ilveksen vuoro juhlia 1–3-vierasvoittoa. Åland Unitedin pistetili aukesi vihdoin kolmannessa ottelussa, kun se kaatoi HPS:n vieraskentällä selvin lukemin 0–3.

Kotikentällään Maarianhaminassa Åland United on kuitenkin yhä pisteittä. PK-35 Vantaa sen sijaan on kartuttanut pistepottiaan jokaisessa ottelussa, mutta voittotili on vielä avaamatta. Punamustien edellinen voitto Ahvenanmaalta on vuodelta 2016, joten nyt selkeänä tavoitteena on katkaista pitkäksi venynyt saarivoitoton putki.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Netta Koso ja Elma Tolonen. Viime viikonloppuna Yhdysvalloista Suomeen pelannut Nette-Nina Hiltunen sen sijaan on Ahvenanmaalla mukana joukkueen vahvuudessa.

Tehoja hyökkäyspäähän

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Punamustien peliesitykset ovat olleet nousujohteisia, vaikka alkukauden tulosrivi koostuu pelkistä 0–0-tasapeleistä. Selkeä parannuskohde löytyy etenkin hyökkäystehoista.

– Pelaamisemme on mennyt peli peliltä eteenpäin, mutta meillä riittää yhä parannettavaa. Totta kai pyrimme edelleen pitämään oman maalimme puhtaana. Hyökkäyspäässä tarvitsemme enemmän laukauksia ja laadukkaita tilanteita rangaistusalueelle, Väisänen sanoo.

– On tärkeää, että pystymme pitämään pallonhallinnan myös saarella. Åland United on vahvasti prässäävä joukkue, etenkin kotonaan. Pelin alussa he tulevat yleensä kovaa, joten on tärkeää selvittää alkurynnistys ja säilyttää maltti omassa pallollisessa pelissämme.

Åland Unitedin kausi alkoi takellellen, mutta Väisäsen mielestä saarelaiset osoittivat iskukykyään HPS-voitolla. Ahvenanmaalaisryhmän vahvuudet ovat tuttuja jo monelta aiemmalta kaudelta.

– Viime peli ja sen avauskokoonpano antoivat jo kuvaa siitä, millaista peliä Åland United haluaa pelata. He ovat ottaneet selkeästi askeleen eteenpäin Ilves-pelistä. Åland Unitedilla ei ole selkeää kohdehyökkääjää, vaan peli perustuu enemmän juoksuihin linjan taakse ja nopeisiin hyökkäyksiin laidoilta, Väisänen kertoo.

– Anni Miettinen on esiintynyt laitapakkina hyvin ja Gabrielle Rennie on aika vahva pelaaja, joka pystyy myös hyviin tempokuljetuksiin. Keskikentällä Daniela Tolonen on taitava pelaaja, joka pystyy rytmittämään peliä. Lisäksi Olivia Ulenius on vaarallinen 1v1-tilanteissa ja rangaistusalueen läheisyydessä.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 4.5. klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot