UUTISET

Maaliton ilta Pihlajamäessä

20.4.2024

Maaliton ilta Pihlajamäessä

Myös PK-35 Vantaan kauden toinen Kansallisen Liigan ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon. Peliesitys otti Pallokerho-35:ttä vastaan askeleen eteenpäin sarja-avauksesta, mutta maalit jäivät lumisessa Pihlajamäessä näkemättä.

Vaikka huhtikuu on ylittänyt jo puolenvälin, ei Pihlajamäen perjantai-illassa ollut keväästä tietoakaan. Ottelu pelattiin todella koleassa säässä, kun lämpötila valahti ottelun aikana jopa nollan alapuolelle. Oman mausteensa peliin toi pian alkuvihellyksen jälkeen alkanut ja ottelun loppuun saakka kestänyt lumisade.

Vierailija PK-35 Vantaa aloitti ottelun pirteästi ja otti heti pallonhallinnan itselleen. Vieraat saivat luotua painetta, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei ottelun alkuhetkillä nähty. Avausvartin jälkeen alkurynnistys hieman laantui ja ottelu tasoittui. Pallonhallinta pysyi pääosin vierailla, mutta myös kotijoukkueella oli omat, joskin usein lyhyemmät pallolliset jaksonsa.

PK-35 Vantaa pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti ennen avausjakson puoliväliä. Ensin Elina Mankki yritti ratkaisua pienestä kulmasta, mutta Pallokerho-35:n maalivahti Tanja Kotoaro selvitti laukauksen. Sofia Velez ehti ensimmäisenä irtopalloon, mutta tuikkaus suuntautui sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Elina Peltokangas eteni pallon kanssa hyvin kohti keskustaa, ohitti yhden vastustajan ja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan takaa, mutta veto päätyi suoraan Kotoaron syliin.

Pallokerho-35:lle sen sijaan avautui hyvä maalipaikka puolen tunnin kohdalla. Katja Hakala pääsi pystypallon seurauksena nokikkain maalivahdin kanssa, mutta laukaus suuntautui suoraan maalia vartioineen Irea Virtanen Espejon käsiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaan Mankki antoi keskialueelta hienon vapauttavan syötön ja Ella Koivu karkasi läpiajoon. Koivun viimeinen kosketus karkasi kuitenkin hieman liian pitkäksi ja Kotoaro ehti hyvällä vastaantulollaan peittämään laukauksen. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla pyrkivät luomaan yhä enemmän painetta kotijoukkueen päätyyn. PK-35 Vantaa saikin paljon kulmapotkuja sekä keskialueen vapaapotkuja, jotka pelattiin suoraviivaisesti maalille. Pallot eivät kuitenkaan päätyneet aivan toivotuille alueille, joten tilanteet päättyivät useammin maalinedusruuhkaan kuin selkeisiin viimeistely-yrityksiin. Pallokerho-35 puolusti omaa maalinedustaansa uhrautuvasti ja onnistui peittämään laukauksia.

Lähimpänä maalintekoa kävi kuitenkin lopulta kotijoukkue aivan toisen jakson puolivälissä. Ada Lindroth pelasi vasemmalta keskityksen rangaistusalueelle ja Steffi Hassinen pääsi ohjaamaan. Ohjaus jäi kevyeksi, mutta osui lopulta tolppaan. Hassinen ehti vielä paluupalloonkin ensimmäisenä, mutta myös toinen yritys kolahti lähietäisyydeltä tolppaan, josta pallo vieri lopulta lähes maaliviivaa pitkin, kunnes Natalie McNally pääsi purkamaan tilanteen.

Vieraille tarjoutui tilaisuus ratkaista ottelu, kun pelattiin jo varsinaisen peliajan viime minuutteja. Kotoaro onnistui nyrkkeillen purkamaan korkean pallon, joka päätyi kuitenkin Velezille aivan rangaistusalueen rajalle. Kotoaro oli ulkona maaliltaan ja Velez yritti nopeaa laukausta, mutta Pallokerho-35:n puolustaja ehti laukauksen tielle.

Pihlajamäessä jäätiin lopulta maaleitta, joten PK-35 Vantaa pelasi jo toisen peräkkäisen 0–0-tasapelinsä. Kauden ensimmäinen liigamaali antaa siis vielä odottaa itseään, mutta vastaavasti myös oma verkko on pysynyt koskemattomana. Pistesarake sen sijaan näyttää nollan sijasta kahta.

Askel eteenpäin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli pettynyt pistejakoon, mutta hän löysi joukkueensa pelaamisesta paljon lupaavia asioita. Samalla hän myönsi, että tehoja kaivataan.

– Pallonhallinta oli jo avausjaksolla aika selvästi meillä, mutta emme oikein saaneet paikkoja tai edes palloja maalille. Tietyt pelilliset asiat toimivat nyt kuitenkin paremmin, kuten esimerkiksi riittävän nopea pallon kierrättäminen, jonka myötä pääsimme hyvin tietyille alueille. Nyt meidän pitää vain saada lisää voimaa rangaistusalueelle, jotta saamme jatkossa myös maaleja, Väisänen totesi.

– Toisella jaksolla saimme enemmän painetta ja palloja rangaistusalueelle, mikä tuotti muutamia puolittaisia tilanteita. Puolustuspelissämme olen tyytyväinen etenkin siihen, että emme antaneet vastustajalle juurikaan mahdollisuuksia pelata palloja linjan taakse.

Väisäsen mukaan tasonnosto edelliseen otteluun nähden oli ennen kaikkea koko joukkueen kollektiivinen suoritus. Hän nosti kuitenkin esiin myös muutamia yksilötason onnistujia.

– Keskikenttämme oli tänään kokonaisuudessaan varmempi kuin edellisessä pelissä. Hyökkäyskolmikossa Sofia Velez toi virtaa joukkueen pelaamiseen. Hän liikkui hyvin ja pystyi voittamaan vapaapotkuja. Elina Mankki sen sijaan teki jälleen paljon töitä, mutta pystyi myös pitämään palloa omalla joukkueella.

PK-35 Vantaa on nyt aloittanut sarjakauden kahdella maalittomalla tasapelillä. Väisäsen mukaan pelisuoritusten nouseva käyrä antaa kuitenkin jälleen lisää uskoa tulevaan.

– Harmittaa, että peli päättyi tasan. Joukkueen kannalta oli kuitenkin hieno asia, että pystyimme nostamaan tasoamme avauspelistä. Uskon sen tuottavan tulosta tulevissa peleissä.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat ensi perjantaina 26.4. kotiyleisön edessä. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Tampereen Ilveksen. Liput otteluun ovat myynnissä TÄÄLLÄ.

Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa 0–0

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

2 Natalie McNally

5 Aada Lesch

8 Hilla Romppanen

9 Netta Koso

11 Elina Mankki

19 Elina Peltokangas

20 Sofia Velez

23 Tuulia Mikkola

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu (86´ Viivi Moilanen)

Vaihtopelaajat:

14 Melisa Arifi

22 Viivi Moilanen

27 Elma Tolonen

30 Nea Laitila

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot