UUTISET

PK-35 Vantaa perjantaina Pihlajamäkeen

18.4.2024

PK-35 Vantaa perjantaina Pihlajamäkeen

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantai-iltana. Edessä on sarjakauden ensimmäinen punamustien kohtaaminen, kun PK-35 Vantaa vierailee Pallokerho-35:n kotikentällä. Ottelu pelataan perjantaina 19.4. klo 18.30 alkaen Pihlajamäen tekonurmella.

PK-35 Vantaa avasi uuden sarjakauden viime viikon perjantaina kotiyleisönsä edessä. Alkujännityksen sävyttämä ottelu sarjanousija Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan oli tasainen koitos, jossa maalipaikat olivat tiukassa molemmissa päissä. Kenttätapahtumien valossa maalitonta lopputulosta voi siis pitää varsin oikeutettuna.

Pallokerho-35 sen sijaan aloitti sarjakauden Helsingin paikallisväännöllä HJK:n vieraana. Vaikka pihlajamäkiset hävisivät ottelun lukemin 4–2, onnistuivat he kuitenkin Töölössä kahdesti maalinteossa. Pallokerho-35:n osumista vastasivat Anni Harmaala ja Suvi Kärkkäinen.

Punamustien kohtaamiset ovat tulleet 2020-luvulla pääsarjassa tutuiksi, mutta nyt molemmat joukkueet ovat uudistuneet voimakkaasti talven aikana. Joukkueilla on kuitenkin toisistaan myös tuoreempaa tuntumaa maaliskuisen harjoitusottelun myötä. Tuolloin PK-35 Vantaa oli kotikentällään Myyrmäessä vahvempi lukemin 3–1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Tuulia Mikkola ja Roosa Toivanen. Vieraiden ainokaisen sen sijaan viimeisteli Linda Räisänen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina U16-tyttöjen aluejoukkueturnauksessa olevat Inga Ek, Martta Orava ja Eevi Leppänen. Tilanteen vaatiessa kolmikko on kuitenkin kutsuttavissa PK-35 Vantaan kokoonpanoon. Muut pelaajat ovat mukana perjantaina, sillä myös viime ottelusta sivussa ollut maalivahti Saija Suni on jälleen pelikuntoinen.

Enemmän painetta vastustajan päätyyn

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue on keskittynyt harjoituksissa hiomaan pieniä asioita, jotka jättivät sarja-avauksessa parannettavaa. Väisänen toivoo, että hienosäätö vapauttaa pelaamista ja tuottaa myös enemmän maalipaikkoja.

– Kun olemme katsoneet avauspeliä uudestaan, siinä oli myös tosi paljon hyviä asioita – aihioita, joita parantamalla pääsemme parempaan loppusuoritukseen. Tällä hetkellä tärkeimpiä asioita ovat etenkin pelinopeus ja rytmi, joiden kautta pääsemme kontrolloidusti murtautumisalueelle, Väisänen sanoo.

– Tällä viikolla olemme keskittyneet harjoituksissa hiomaan asioita, joiden uskomme toimivan Pallokerho-35:ttä vastaan. Tavoitteenamme on saada enemmän tilanteita rangaistusalueelle kuin PKKU:ta vastaan ja päästä sen myötä joko ykkös- tai kakkospalloihin. Haluamme luoda paljon painetta heidän alakerralleen ja maalivahdilleen.

Vaikka perjantaina vastustajan pelaajisto on uudistunut talven aikana ja joukkue lähti Diogo Pinton alaisuudessa kauteen uudessa komennossa, on joukkueessa Väisäsen mukaan myös tuttuja elementtejä.

– Pallokerho-35:n identiteetti on pääosin säilynyt. Kyseessä on taisteleva joukkue, minkä he osoittivat jo HJK:ta vastaan. Vaikka heillä meni neljä maalia omiin, he pystyivät monissa hetkissä olemaan aggressiivisia ja viemään ja tilaa aikaa pois vastustajalta, Väisänen kertoo.

– Jos lähdemme pelaamaan liian vaikeita palloja, ne tarjoavat Pallokerho-35:lle mahdollisuuksia lähteä vastahyökkäyksiin. Meidän pitää välttää niitä ja pyrkiä kontrolloimaan peliä niin paljon kuin mahdollista.

Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa pelataan perjantaina 19.4. klo 18.30 Pihlajamäen tekonurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot