UUTISET

Punamustille selkeä tappio HJK:ta vastaan

5.3.2024

Punamustille selkeä tappio HJK:ta vastaan

PK-35 Vantaa pelasi tiistai-iltapäivänä valmistautumiskauden kuudennen harjoitusottelunsa. Samalla kyseessä oli Punamustien vuoden ensimmäinen ottelu kotoisella Myyrmäen stadionilla. Lopputulos oli kuitenkin harmillinen HJK:n vietyä voiton lukemin 0–6.

Olosuhteet olivat jalkapallon kannalta erinomaiset, sillä ottelu päästiin pelaamaan Myyrmäen keväisessä iltapäiväauringossa. Vaikka ajankohta ei ollut yleisön kannalta helpoin mahdollinen, houkutteli ottelu stadionin lehtereille myös mukavasti katsojia.

Vierasjoukkue HJK aloitti ottelun terävästi, sillä se siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Lilli Halttunen pääsi ohjaamaan matalan keskityksen pienestä kulmasta maalin kattoon ja vei vieraat johtoon. Toinen takaiskuosuma nähtiin jo kymmenennellä minuutilla, kun HJK:lle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Maaria Roth sijoitti varmasti alakulmaan.

Helsinkiläiset olivat iltapäiväottelussa alusta lähtien terävämpi ja hallitsevampi osapuoli. Myös PK-35 Vantaalla oli muutamia parempia pallonhallintaksoja ja joukkue pääsi etenemään muutamaan otteeseen hyvin hyökkäyskolmannekselle. Maalipaikoille asti murtautuminen tuotti kuitenkin kotijoukkueelle vaikeuksia.

Vieraiden Halttunen tehtaili lopulta hattutempun puolessa tunnissa, sillä hän osui toistamiseen 16. minuutilla ja kolmannen kerran juuri puolen tunnin täyttyessä. Ensimmäisessä maalissa Halttunen ehti ensimmäisenä irtopalloon ja onnistui nostamaan sen verkon perukoille Punamustien puolustajan yli. Kolmas maali syntyi tyylikkäällä puskulla taka-alakulmaan. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0–4-johtolukemissa.

Harjoitusotteluille tyypilliseen tapaan myös tiistai-iltapäivän ottelu oli useiden vaihtojen sävyttämä. Pelin jälkimmäisellä puoliskolla myös helsinkiläisten aggressiivinen prässipeli hieman hiipui. HJK onnistui kuitenkin lisäämään johtoaan pian tauon jälkeen. Peliväline päätyi taka-alueelle Elli-Noora Kainulaiselle, joka laukoi suoraan pompusta kierteisen laukauksen taka-alakulmaan.

Vieraat osuivat vielä kertaalleen 83. minuutilla. Halttunen pääsi karkaamaan nokikkain Punamustien maalivahdin kanssa, pääsi harhautuksen turvin ohi ja sijoitti pelivälineen lopulta tyhjään maaliin. Osuma oli Halttuselle jo iltapäivän neljäs.

PK-35 Vantaa sen sijaan jäi ottelussa lopulta ilman todella vaarallisia maalintekopaikkoja. Vuoden ensimmäinen Myyrmäen stadionilla pelattu harjoitusottelu päättyi siis helsinkiläisten selvänumeroiseen 0–6-voittoon

Kehityskohteita ja pelituntumaa

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan tiistai-iltapäivän harjoitusottelu lähti heti alussa huonosti liikkeelle. Väisänen myönsi, että PK-35 Vantaa jäi kauas parhaastaan.

– Pelin alku oli HJK:lta vahva. Me sen sijaan sorruimme ehkä liian pieneen pelaamiseen, päästimme heidät liikaa prässäämään ja jouduimme vähän vaikeisiin tilanteisiin. Meidän olisi pitänyt reagoida eri tavalla HJK:n vahvaan alkuun. HJK myös käytti heti alussa paikkansa todella tehokkaasti, minkä jälkeen meidän oli vaikeaa päästä peliin mukaan. Meilläkin oli pelissä lyhyitä hyviä hetkiä, joina pystyimme pitämään palloa, mutta viimeiset ratkaisuyritykset olivat turhan usein liian vaikeita, Väisänen arvioi.

– Tilanteenvaihdot olivat tänään iso asia. Niihin emme reagoineet riittävän hyvin kumpaankaan suuntaan. Myöskään joukkueen kollektiivinen puolustaminen ei tänään onnistunut. Se on tosi tärkeä asia, joka meidän pitää saada kuntoon.

Helmikuussa PK-35 Vantaa joutui pelaamaan harjoitusotteluita todella pienellä pelaajaryhmällä, mutta tiistaina käytettävissä oli jälleen laajempi joukko. Vaikka kaikki pelaajat eivät ole vielä täydessä kunnossa, oli Väisäsen mukaan tärkeää saada heille taas pelituntumaa.

– Jatkon kannalta oli arvokasta, että saimme tänään pidempään sivussa olleille pelaajille tärkeitä minuutteja. Kenttäpelaajien lisäksi saimme tolppien välissä myös Saija Sunille minuutteja, ja hän esiintyikin toisella jaksolla positiivisesti. Lisäksi Elina Peltokangas erottui hyvällä taisteluilmeellään. Hän pelasi rohkeasti ja pystyi voittamaan kaksinkamppailuja.

PK-35 Vantaa – HJK 0–6 (0–4)

3´ 0–1 Lilli Halttunen

10´ 0–2 Maaria Roth (rp.)

16´ 0–3 Lilli Halttunen

30´ 0–4 Lilli Halttunen

49´ 0–5 Lilli Halttunen

83´ 0–6 Elli-Noora Kainulainen

Punamustien kokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

2 Natalie McNally

4 Eevi Leppänen

5 Aada Lesch

8 Hilla Romppanen

9 Netta Koso

11 Elina Mankki

12 Saija Suni

14 Melisa Arifi

19 Elina Peltokangas

20 Sofia Velez

22 Viivi Moilanen

23 Tuulia Mikkola

24 Martta Orava

26 Roosa Toivanen

27 Elma Tolonen

29 Ella Koivu

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot