UUTISET

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat tiistaina

4.3.2024

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat tiistaina

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat tiistai-iltapäivänä kotikentällä. Tällä kertaa vieraaksi saapuu tuttu kilpakumppani Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu pelataan tiistaina 5.3. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaalle kyseessä on talvikauden kuudes ottelu. Tämän vuoden ottelut alkoivat voitoilla KTP:tä ja virolaista FC Floraa sekä tasapelillä HPS:ää vastaan. Kahdessa viime ottelussaan PK-35 Vantaa on kärsinyt tappiot GrIFK:n poikajoukkueelle ja vieraissa Ilvekselle. Tampereella koetussa 3–1-tappiossa Punamustien osumasta vastasi Hilla Romppanen.

Tiistai-iltapäivän vierasjoukkue HJK sen sijaan on pelannut tänä vuonna yhden ottelun Punamustia enemmän. Tammikuussa aloitti harjoituspelikauden voittamalla PKKU:n ja häviämällä HPS:lle. Helmikuussa helsinkiläiset voittivat kahdesti KuPSin ja kertaalleen Ilveksen. Maaliskuun alkajaisiksi HJK kärsi lauantaina yllättävän suurinumeroisen 5–1-tappion Ruotsin Damallsvenskanin nousijajoukkueen AIK:n vieraana.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueella riittää jälleen intoa reilun kahden viikon ottelutauon jälkeen. Myös kokoonpanotilanne näyttää jälleen paremmalta kuin helmikuun otteluissa.

– Joukkueen peliasenne on ollut talvikaudella hyvä. Silti haluamme peliimme edelleen lisää aktiivisutta, röyhkeyttä ja kovuutta. Ne ovat perusasioita, joissa haluamme mennä eteenpäin kohti sarjakautta, Väisänen sanoo.

– Tampereella peli virtasi aika paljon päästä päähän. Nyt haluamme pystyä rytmittämään peliä paremmin. Se edellyttää meiltä vielä lisää malttia pallonhallintatilanteissa. Lisäksi tässä vaiheessa vuotta joukkuepuolustaminen on meille iso teema. Sen suhteen meidät pitää saada tietyt lainalaisuudet toimimaan – tietysti hyökkäyspeliä unohtamatta.

HJK on Punamustille tuttu vastustaja, mutta totuttuun tapaan molemmat joukkueet ovat jälleen uusiutuneet talven aikana.

– Uskomme, että HJK pyrkii myös meitä vastaan kovaan, korkeaan prässiin monen pelaajan voimin. Se on meille hyvä mittari, miten pystymme avaamaan peliä heitä vastaan. Myös HJK:lla on viime kauteen nähden jonkin verran uusia pelaajia, Väisänen sanoo.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Nea Laitila, Inga Ek ja Netta Koso. Viime ottelusta sivussa olleet Tuulia Mikkola, Sofia Velez, Viivi Moilanen, Saija Suni ja Elina Peltokangas sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon.

Harjoitusottelu PK-35 Vantaa – HJK pelataan tiistaina 5.3. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

LIPUT TÄÄLTÄ

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot