UUTISET

Tappiollinen vierailu Tampereelle

17.2.2024

Tappiollinen vierailu Tampereelle

PK-35 Vantaa pelasi lauantaina vuoden viidennen harjoitusottelunsa. Etenkin ensimmäisen jakson esityksessä oli paljon positiivista, mutta tehokkaasti maalipaikkansa käyttänyt Ilves vei voiton lukemin 3–1.

Vierasjoukkue aloitti Pirkkahallissa pirteästi ja sai heti hyvän otteen pelistä. Sekä Ella Koivu että Netta Koso pääsivät yrittämään noin kymmenen minuutin kohdalla maalintekoa, mutta molempien laukaukset suuntautuivat suoraan maalivahdin käsiin.

Ottelun toinen kymmenminuuttinen mentiin sen sijaan enemmän tamperelaisten tahtiin, mutta vieraat vastasivat avausmaalista 24. minuutilla. Koivu eteni hyvän hyökkäyksen päätteeksi rangaistusalueelle, mutta päätyi lopulta kääntymään ja syötti pallon takaviistoon. Syöttö tavoitti Hilla Romppasen, joka pääsi laukomaan noin 20 metristä. Romppasen laukaus painui vastustamattomasti aivan takayläkulmaan ja vei Punamustat näyttävästi 0–1-johtoon.

Ilves nousi kuitenkin tasoihin juuri puolen tunnin täyttyessä.  Kotijoukkue pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja hyvä pystysyöttö vapautti Sofia Laineen nokikkain maalivahdin kanssa. Laine eteni kohti maalia ja sijoitti lopulta pelivälineen maaliin.

PK-35 Vantaa oli lähellä ottaa johdon heti takaisin itselleen, kun Romppanen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Maalivahti oli jo ulkona tilanteesta, mutta Ilveksen puolustaja ehti pysäyttämään laukauksen lähes maaliviivalla.

Kokonaisuudessaan avausjakso oli Punamustilta varsin hyvää ja aktiivista pelaamista. PK-35 Vantaa prässäsi ylhäältä, sai hyviä pallonhallintajaksoja ja pääsi jopa hyville maalintekopaikoille. 40. minuutilla vieraiden pitkä hyökkäys päätttyi Melisa Arifin keskitykseen, mutta Elina Mankki ei aivan onnistunut ohjaamaan palloa takatolpalta maaliin.

Tamperelaiset sen sijaan käyttivät omat maalipaikkansa tehokkaasti. Kotijoukkue siirtyi johtoon juuri ennen taukoa, kun Saana Tuomala pääsi laukomaan noin 20 metristä. Painava laukaus upposi aivan yläriman alle, joten tauolle lähdettiin lopulta kotijoukkueen 2–1-johtolukemissa.

Jälkimmäisellä puoliskolla PK-35 Vantaa ei löytänyt enää samanlaista rytmiä pelaamiseensa. Ilves pelasi aktiivisesti, onnistui vaikeuttamaan vieraiden pallollista peliä ja sai enemmän pallonhallintaa myös itselleen. Myös Punamustilla oli toisella jaksolla muutamia hyviä hyökkäyksiä ja etenkin pirteästi esiintynyt Elma Tolonen pääsi laukomaan muutamaankin otteeseen, mutta yritykset suuntautuivat pääosin maalivahdin käsiin.

Ilves sen sijaan iski kolmannen kerran juuri tunnin täyttyessä. Tamperelaiset pääsivät etenemään rangaistusalueelle ja pelasivat Anna Olmalan hyvällä syötöllä nokikkain maalivahdin kanssa. Olmala sijoitti pallon etualakulmaan ja vei tupsukorvat kahden maalin karkumatkalle.

80. minuutilla PK-35 Vantaa kävi vielä todella lähellä maalintekoa.  Tolonen tarjoili erikoistilanteen jälkitilanteessa keskityksen oikealta ja tilanteen jäljiltä ylhäällä ollut keskuspuolustaja Roosa Toivanen pääsi puskemaan läheltä alakulmaa kohti. Pusku osui tolppaan, mutta Martta Orava pääsi yrittämään irtopallosta. Peliväline kävi tilanteessa jo aivan maaliviivalla, mutta Ilveksen puolustaja ehti potkaisemaan pallon kentän puolelle. Ottelun jälkeen kelailtujen videotallenteiden mukaan oli aivan senttipeliä, kävikö pallo kokonaan maaliviivan yli.

Vieraat jahtasivat loppuhetkille asti lisäosumia, mutta eivät onnistunut luomaan enää selkeitä maalintekopaikkoja. Lopputulokseksi kirjattiin Ilveksen 3–1-voitto, joten PK-35 Vantaa kärsi vuoden ensimmäisen tappionsa toista naisjoukkuetta vastaan.

Tuloksen takana lupaavia merkkejä

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lauantain ottelu oli Punamustille tärkeä harjoitustapahtuma. Tappioon ei voi olla tyytyväinen, mutta peliesityksestä löytyi paljon positiivista.

– Vaikka hävisimme, uusiutunut joukkueemme pystyi tänään esittämään pelillistä potentiaaliaan. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tuntui siltä, että joukkue löysi yhteistä säveltä. Se ei kantanut vielä täyttä 90-mnuuttista, mutta ensimmäinen jakso oli meiltä kenties talven parasta pelaamista. Meillä oli nyt pidempiä pallonhallintajaksoja, jotka myös johtivat maalintekotilanteisiin. Lisäksi kentällä nähtiin hienoja yksilösuorituksia, Väisänen kertasi onnistumisia.

Yksilötason onnistujista Väisänen nosti esiin keskikentällä vahvoja otteita esittäneet Hilla Romppasen ja Netta Koson. Lisäksi hän muistutti, että Natalie McNally ja Roosa Toivanen pääsivät nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan yhdessä toppariparina.

– Etenkin ensimmäisellä jaksolla Hilla ja Netta onnistuivat pelinavaamisvaiheessa hyvin. He olivat rohkeita, tekivät itsensä hyvin pelattaviksi ja pystyivät hienosti ohittamaan Ilveksen prässiä. Lisäksi keskuspuolustuksessa Natalie ja Roosa saivat tärkeitä yhteisiä minuutteja, Väisänen sanoi.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat maaliskuussa peräti neljällä peräkkäisellä kotiottelulla. Niistä ensimmäinen on ohjelmassa tiistaina 5.3., jolloin HJK saapuu vieraaksi Myyrmäkeen.

Ilves – PK-35 Vantaa 3–1 (2–1)

24´ 0–1 Hilla Romppanen

30´ 1–1 Sofia Laine

43´ 2–1 Saana Tuomala

60´ 3–1 Anna Olmala

Punamustien kokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

2 Natalie McNally

4 Eevi Leppänen

5 Aada Lesch

8 Hilla Romppanen

9 Netta Koso

11 Elina Mankki

14 Melisa Arifi

24 Martta Orava

25 Inga Ek

26 Roosa Toivanen

27 Elma Tolonen

29 Ella Koivu

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot