UUTISET

Punamustat lauantaina Tampereelle

16.2.2024

Punamustat lauantaina Tampereelle

PK-35 Vantaa jatkaa harjoitusotteluitaan lauantaina. Tällä kertaa joukkue matkaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu pelataan lauantaina 17.2. klo 12.25 Pirkkahallissa.

Lauantain ottelu on Punamustille tämän vuoden neljäs. Naisjoukkueista PK-35 Vantaa on kaatanut KTP:n ja Viron mestarin FC Floran sekä pelannut tasan HPS:n kanssa. Viime viikon pienellä pelaajaryhmällä pelattu ottelu GrIFK:n poikajoukkuetta vastaan päättyi selvänumeroiseen tappioon.

Viikonlopun kotijoukkue Ilveksellä on harjoitusotteluita takana yksi enemmän. Tamperelaiset voittivat ensimmäisissä otteluissaan Ykkösessä pelaavat EBK:n ja Pallo-Iirojen, mutta kolme viimeisintä ottelua ovat olleet tappiollisia. Ilves on kärsinyt kotihallissaan tappiot liiganousija JyPKille, oman seuransa poikajoukkueelle sekä viime viikonloppuna HJK:lle selvänumeroisesti 2–7.

Sairastelut ja loukkaantumiset ovat verottaneet viime viikkoina Punamustien pelaajaryhmää. Viime viikonlopun GrIFK-ottelu vietiin läpi hyvin niukalla pelaajamäärällä. Inga Ek, Eevi Leppänen ja Martta Orava viettivät viikon U16-maajoukkueleirillä, mutta kolmikko on lauantaina jälleen PK-35 Vantaan vahvuudessa.

Päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että lähtökohdat eivät ole optimaaliset. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että talvikaudella on tärkeää kartuttaa pelituntumaa.

– Muutama päivä sitten tilanne näytti kokoonpanon suhteen vielä todella huonolta, mutta onneksi saamme jalkeille sen verran pelaajia, että peli saadaan pelattua. Tähän aikaan vuodesta on tärkeää saada pelirutiinia, Väisänen sanoo.

– Pelin jälkeen meillä alkaa taukoviikko joukkueharjoituksista. Pelaajilla on ensi viikolle omatoiminen harjoitusohjelma, mutta tarkoituksena on myös saada hetkeksi ajatuksia irti jalkapallosta.

PK-35 Vantaa kiinnittää Tampereella huomiota etenkin kollektiiviseen puolustuspelaamiseen.

– Maalin edustan puolustaminen on ollut ihan hyvää. Naisjoukkueita vastaan olemme päästäneet vasta yhden maalin ja kyenneet estämään vastustajien maalintekotilanteita. Haluamme säilyttää saman taisteluilmeen omalla rangaistusalueella myös tulevissa peleissä, Väisänen kertoo.

– Koko joukkueen puolustamista meidän täytyy vielä parantaa, etenkin HPS-peliin nähden. Kiinnitämme huomiota etenkin korkeaan ja puolikorkeaan prässiimme.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Nea Laitila, Saija Suni, Tuulia Mikkola, Sofia Velez, Viivi Moilanen ja Elina Peltokangas.

Harjoitusottelu Ilves – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 17.2. klo 12.25 Tampereen Pirkkahallissa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot