UUTISET

Punamustille selvänumeroinen tappio poikia vastaan

11.2.2024

Punamustille selvänumeroinen tappio poikia vastaan

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltana vuoden kolmannen harjoitusottelunsa. Tällä kertaa vastaan asettui Grankulla IFK:n 08–09-syntyneiden poikien joukkue. 9–0-tappiolukemista huolimatta ottelusta löytyi myös positiivisia asioita.

Vastassa oli taitava, nopea ja fyysinen poikajoukkue, joten luvassa oli jo etukäteen ajateltuna vaativa ottelu. Punamustien osalta lisähaastetta toivat poissaolot, sillä Kauniaisissa joukkueen vahvuudessa oli vain 13 pelaajaa, joista Roosa Toivanen jäi vielä alkulämmittelyn jälkeen varatoimena sivuun. Tiivis pelaajaryhmä joutui siis fyysisesti tavanomaista raskaammassa ottelussa koville.

Myös PK-35 Vantaalla oli ottelussa hyviä hetkiä ja omia pallonhallintajaksojaan, mutta nopea poikajoukkue rokotti naisia tylyllä tehokkuudella virheistä ja nopeista, suoraviivaisista hyökkäyksistä. Lukemat olivat jo avausjakson jälkeen selkeät 5–0.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa sai hieman paremmin pelin juonesta kiinni. Vieraat pääsivät luomaan muutaman maalintekopaikan ja pystyivät paremmin ehkäisemään poikien vaarallisia tilanteita. Punamustien epäonni kuitenkin jatkui, kun joukkue joutui kahden pienen vamman myötä pelaamaan pelin viimeiset vajaat 20 minuuttia vajaalukuisena. Tuona aikana pojat iskivät lopulta kolme osumaa lisää, joten loppulukemiksi kirjattiin GrIFK:n selvänumeroinen 9–0-voitto.

”Joskus pitää mennä mukavuusalueen ulkopuolelle”

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan yhteistyö GrIFK.n kanssa on toiminut jo kahtena talvena hyvin. Pelit poikia vastaan harjoitusvuorojen yhteydessä ovat olleet arvokas lisä talvikauteen.

– GrIFK on auttanut meitä todella paljon. He ovat käyneet tänäkin talvena monena useampana viikkona harjoituksissamme pelaamassa meitä vastaan. Niissä peleissä he ovat pelanneet ja esimerkiksi prässänneet toivomallamme tavalla, mikä on tukenut hyvin valmistautumistamme sarjakauteen, Väisänen sanoi.

– Nyt GrIFK:lla oli vahvempi ryhmä kuin noilla harjoitusvuoroillamme. Jälkikäteen voi todeta, että vastus oli fyysisesti hieman liian kova. Kyseessä oli varmasti nopein ja fyysisin joukkue, jonka tänä vuonna kohtaamme.

Väisäsen mukaan naisjoukkueista poikkeavaa vastustajaa vastaan pelatessa on tärkeää katsoa myös tuloksen taakse.

– Pystyimme ajoittain pelaamaan ja haastamaan tosi hienosti, mutta fyysiset erot korostuivat tänään tietyissä tilanteissa. Etenkin poikien nopea takaprässi ja vahva eteenpäin puolustaminen veivät hyökkäyspelistämme ison osan pois, Väisänen totesi.

– Totta kai parannettavaa löytyy paljon muun muassa tuen antamisessa, aktiivisuudessa puolustustilanteissa ja eteenpäin puolustamisessa. Halusimme pitää puolustuslinjan korkealla ja pakan tiiviinä, mutta pojat käyttivät sen hyvin edukseen ja voittivat juoksukilpailuja pitkissä palloissa.

Fyysisesti ottelu oli Punamustien joukkueelle talven selkeästi vaativin. Siltä osin ottelu palveli tosipeleihin valmistautumista hyvin.

– Tämä oli meille todella kova peli ja harjoitustapahtuma. Vaikka loppunumerot olivat suuret, pelin sisällä oli paljon hyviäkin asioita. Pääsimme harjoittelemaan paljon muodossa puolustamista, taistelemaan ja tekemään asioita äärirajoilla. Jouduimme tänään mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta sinne on mentävä, jos haluaa kehittyä, Väisänen muistutti.

– Yksittäisistä pelaajista Hilla Romppanen pelasi keskikentällä erittäin hyvän pelin. Lisäksi Elina Peltokangas esitti useita rohkeita haastoja. Kaikkien pelaajien taisteluilme oli tänään hyvä.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat jo viikon päästä lauantaina 17.2. vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

PK-35 Vantaan kokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

3 Natalie McNally

4 Eevi Leppänen

5 Aada Lesch

8 Hilla Romppanen

11 Elina Mankki

14 Melisa Arifi

19 Elina Peltokangas

24 Martta Orava

25 Inga Ek

27 Elma Tolonen

29 Ella Koivu

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot