UUTISET

Punamustien talvikausi käyntiin 4–0-voitolla

14.1.2024

Punamustien talvikausi käyntiin 4–0-voitolla

PK-35 Vantaa avasi sunnuntai-iltapäivänä otteluvuotensa 2024. Vuoden ensimmäinen harjoitusottelu sujui voitokkaasti, kun KTP kaatui lukemin 4–0.

Kyseessä oli samalla myös uudistuneen joukkueen ensimmäinen yhteinen ottelu. Peräti seitsemän uutta kasvoa teki ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa. Koko Aada Leschin, Eevi Leppäsen, Elina Peltokankaan, Viivi Moilasen, Melisa Arifin, Hilla Romppasen ja Saija Sunin muodostama seitsikko jätti itsestään heti positiivisen kuvan. Lisäksi mukana olivat sopimuksettomina pelaajina Pinja Eklund ja Elma Tolonen.

Avausottelu Ykkösessä viime kaudella neljänneksi sijoittuneita kotkalaisia vastaan pelattiin 2×40-minuuttisena. Kamppailu eteni alusta lähtien PK-35 Vantaan komennossa, mutta avausjaksolla otteissa näkyi vielä pieniä talvikauden käynnistymisvaikeuksia niin prässipelissä kuin maalipaikkojen luomisessa. Avausvartilla maalintekoyrityksistä vastasi Tuulia Mikkola, jonka kaksi kaukolaukausta rangaistusalueen rajan takaa suuntautuivat kuitenkin hieman ohi maalin. Lisäksi avausjakson puolivälissä Inga Ek tarjoili vasemmalta nappikeskityksen ja Moilanen pääsi puskemaan läheltä, mutta KTP-maalivahti onnistui torjumaan puskun ylärimaan.

Maalihanat aukesivat lopulta juuri ennen taukoa. Tolonen antoi taidokkaan vapauttavan syötön Inga Ekille, joka pääsi etenemään ja tarjoili lopulta pienen poikittaissyötön Martta Oravalle. Hyökkääjä juhlisti 16-vuotissyntymäpäiväänsä ohjaamalla pallon lähietäisyydeltä maaliin. Oravan osuman myötä tauolle lähdettiin siis Punamustien 1–0-johtolukemissa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa nosti hieman prässiään ja otti yhä vahvemman otteen kenttätapahtumista. Kotijoukkue oli lähellä lisätä johtoaan heti tauon jälkeen. Orava tarjoili oikealta matalan syötön maalin edustalle ja Moilanen pääsi ohjaamaan, mutta yritys karkasi yli maalin. Varttia myöhemmin hyvän ottelun keskikentällä pelannut Romppanen vapautti Oravan puolittaiseen läpiajoon. Oravan laukaus painui kuitenkin hieman leveäksi eikä Tolonen aivan saanut ohjattua palloa takatolpalta maaliin.

PK-35 Vantaa tuplasi johtonsa 59. minuutilla. Lesch tarjoili tarkan keskityksen oikealta laidalta ja Moilanen ohjasi pallon noin kymmenestä metristä suoraan ilmasta verkon perukoille. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Lesch tarjoili ristikkäisnoston vasemmalta hyvin hyökkäykseen nousseelle Leppäselle. Taidokkaan haltuunoton myötä Leppänen pääsi toimittamaan pallon maalille. Peliväline päätyi lopulta taka-alueelle Tuulia Mikkolalle, joka pääsi laukomaan pienestä kulmasta lukemiksi 3–0.

PK-35 Vantaa kaunisteli loppulukemia vielä muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Oravan keskitys päätyi Moilasen kautta Peltokankaalle, joka oli jäänyt vasemmalla vapaaksi ja pääsi laukomaan Punamustien neljännen maalin.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 4–0,joten PK-35 Vantaa avasi vuoden 2024 voitokkaasti. Samalla kentällä nähtiin paljon ensiesiintymisiä ja onnistumisia. Maalintekijöistä Orava, Moilanen ja Peltokangas viimeistelivät ensimmäiset osumansa Punamustien paidassa.

– Oli tietenkin tärkeää aloittaa harjoituspelit voitolla ja nollapelillä. Ensimmäisellä jaksolla emme saaneet prässiä toimimaan tarpeeksi hyvin, mutta toisella paransimme prässiä ja reagointia pallonmenetyksiin. Sen myötä saimme enemmän riistoja ja nopeita vastahyökkäyksiä. Olisimme kaivanneet vielä vähän lisää malttia, jotta olisimme saaneet paremmin pallonhallintaa hyökkäyspuoliskolle ja pidempiä hyökkäyksiä. Parannettavaa löytyy, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, PK-35 Vantaan kapteeninnauhaa kantanut Tuulia Mikkola arvioi vuoden avausottelua.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat lauantaina 27.1. vierasottelulla FC Floraa vastaan Tallinnassa.

PK-35 Vantaa – KTP 4–0 (1–0)

39´ 1–0 Martta Orava

59´ 2–0 Viivi Moilanen

68´ 3–0 Tuulia Mikkola

78´ 4–0 Elina Peltokangas

Punamustien kokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

3 Pinja Eklund

4 Eevi Leppänen

5 Aada Lesch

8 Hilla Romppanen

11 Elina Mankki

12 Saija Suni

14 Melisa Arifi

19 Elina Peltokangas

22 Viivi Moilanen

23 Tuulia Mikkola

24 Martta Orava

25 Inga Ek

29 Ella Koivu

41 Elma Tolonen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot