UUTISET

Elina Peltokangas PK-35 Vantaan riveihin

16.12.2023

Elina Peltokangas PK-35 Vantaan riveihin

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimuksen Elina Peltokankaan kanssa. Pallokerho Keski-Uusimaasta Punamustiin siirtyvän Peltokankaan sopimus kattaa kauden 2024 ja sisältää option myös kaudesta 2025.

18-vuotias Peltokangas on kotoisin Sipoosta, missä hän aloitti jalkapallotaipaleensa paikallisen Sibbo Vargarnan riveissä. Sieltä hän siirtyi myöhemmin Puotinkylän Valttiin, jonka paidassa hän pelasi junioripelien lisäksi myös ensimmäisiä aikuisten pelejään. Kaudella 2021 Peltokangas tehtaili T18 SM-sarjassa kunnioitettavat 14 maalia.

Kauden 2022 Peltokangas vietti Mäkelänrinteen urheilulukion akatemiajoukkueen riveissä. Poikien sarjoja pelaavan HFA Märskyn paidassa hän pelasi kaikkiaan 14 ottelua ja viimeisteli niissä kahdeksan maalia. Päättyneellä kaudella Peltokangas kantoi PKKU:n paitaan. Hän pelasi yhtä lukuun ottamatta kaikissa joukkueen Ykkösen otteluissa ja viimeisteli yhdeksän maalia. Peltokangas oli lopulta liigakarsinnan kautta Kansalliseen Liigaan nousseen PKKU:n toiseksi paras maalintekijä. Ykkösen otteluiden lisäksi hän pelasi seitsemän ottelua T18 SM-sarjassa ja viimeisteli niissä neljä maalia.

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Peltokangas sopii monipuolisena pelaajana hyvin PK-35 Vantaan ryhmään.

– Elina on pelannut tähän asti lähinnä hyökkäävissä rooleissa, mutta mielestämme hänellä on edellytyksiä hyödyntää potentiaaliaan myös laajemmin koko kentän alueella. Elinalla on hyviä ominaisuuksia myös puolustussuuntaan, minkä ansiosta hän soveltuisi nopeana pelaajana myös esimerkiksi hyökkäyksiä tukevaksi laitapuolustajaksi.

– On hienoa, että Elina päätti lähteä haastamaan itseään uuteen ympäristöön. Hän on erittäin kehityskelpoinen pelaaja ja haluamme olla mukana tukemassa tuota kehitystä.

Peltokangas on harjoitellut Punamustien mukana jo muutaman viikon ajan. Hänen mukaansa uuteen joukkueeseen sopeutuminen on ollut helppoa.

– Joukkue vaikuttaa mukavalta, joten on ollut kivaa päästä mukaan. Toivon pääseväni ensi kaudella tekemään liigadebyyttini ja kehittymään uusien haasteiden parissa, Peltokangas sanoo.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot