UUTISET

Hilla Romppanen Punamustiin

8.11.2023

Hilla Romppanen Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimuksen Hilla Romppasen kanssa. 18-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy Punamustiin Pallokerho Keski-Uusimaasta. Romppasen sopimus kattaa kauden 2024 ja sisältää option kaudesta 2025.

Romppanen aloitti taipaleensa jalkapallon parissa lähiseurassaan KP-75:ssä. Sieltä hän siirtyi vuonna 2018 PKKU:hon, jonka riveissä Romppanen pelasi viimeiset juniorivuotensa ja nousi lopulta naisten edustusjoukkueeseen asti. Ensimmäiset naisten pelinsä hän pelasi jo kaudella 2020 Ykkösessä

Nuoresta iästään huolimatta Romppaselle on siis kertynyt aikuisten pelejä jo peräti neljän kauden ajalta. Yhteensä hän pelasi PKKU:n paidassa peräti 70 Ykkösen ottelua.

Päättyneellä kaudella hän pelasi 23 ottelua – eli yhtä lukuun ottamatta kaikki Ykkösen ottelut – ja oli niistä kaikissa avauskokoonpanossa. Maalinteossa Romppanen onnistui neljästi. Lisäksi hän pelasi täydet minuutit tämän syksyn voitokkaissa Kansallisen Liigan nousukarsintaotteluissa TPS:ää vastaan.

Romppanen kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään. Viime helmikuussa hän oli mukana myös vuotta vanhemman ikäluokan maajoukkueessa.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Romppanen on erittäin kehityskelpoinen ja motivoitunut pelaaja.

– Hilla ottaa nyt ensiaskeleensa liigassa. Haluamme ryhmäämme aina pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja ovat valmiita tekemään töitä sen eteen, Väisänen sanoo.

– Taitojensa puolesta Hilla sopii varmasti hyvin joukkueeseemme. Hän pystyy pelaamaan keskikentällä niin puolustavissa kuin hyökkäävissä rooleissa. Hilla on aktiivinen pelaaja, jolla on halua ja rohkeutta heittäytyä peliin – se on erittäin kehittävä ominaisuus.

Romppanen liittyy Punamustien joukkueeseen hyvillä mielin. Hän odottaa jo innolla uransa ensimmäistä pääsarjakautta.

– Tulen tosi hyvällä fiiliksellä mukaan. Jengissä vaikuttaa olevan hyvä meininki ja pidän siitä, miten täällä pelataan futista, Romppanen sanoo.

– Ensi kaudella tavoitteena on tehdä liigadebyytti ja päästä mukaan liigavauhtiin. Haluan ottaa askelia eteenpäin pelaajana ja ennen kaikkea auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteet.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot