UUTISET

PK-35 Vantaa kärsi vierastappion Ahvenanmaalla

10.10.2023

PK-35 Vantaa kärsi vierastappion Ahvenanmaalla

Punamustien kauden viimeinen vierasottelu päättyi tappiollisesti Ahvenanmaalla. Kapealla pelaajaryhmällä liikkeellä olleen PK-35 Vantaan peliesitys jäi saarella vaatimattomaksi. Kotijoukkue Åland United oli askeleen edellä ja vei ottelun nimiinsä lukemin 3–0.

PK-35 Vantaa pääsi vihdoin toisella yrityksellään Ahvenanmaalle. Viikonloppuna myrsky esti matkustamisen, mutta tiistaina matka sujui hyvin ja sääolosuhteet Maarianhaminassa olivat vuodenaikaan nähden erinomaiset.

Ottelun avausjakso sujui kotijoukkue Åland Unitedin hienoisessa hallinnassa. Vieraat pyrkivät rakentamaan hyökkäyksiä maltillisesti linja kerrallaan edeten, kun taas saarelaisjoukkue eteni useimmiten tilaisuuden tullen hyvin suoraviivaisesti. Siinä Åland United olikin vaarallinen ja pääsi useampaan otteeseen etenemään vauhdilla kohti Punamustien maalia. Toppariparin muodostaneet Roosa Toivanen ja Eerika Appelqvist sekä hyvin keskityspalloja vanginnut maalivahti Irea Virtanen Espejo onnistuivat kuitenkin turvaamaan maalinedustan. Lopulta Åland Unitedin todella vaaralliset maalintekopaikat jäivätkin avausjaksolla vähiin.

Myös Punamustilla oli avausjaksolla omat pallonhallintahetkensä, mutta etenkin hyökkäyskolmanneksella ne jäivät lyhyiksi eikä vierasjoukkue kyennyt luomaan todellista maalintekouhkaa. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Kotijoukkue siirtyi kuitenkin johtoon heti tauon jälkeen 48. minuutilla. Jacqueline Hand pääsi laukomaan terävästi ja Virtanen Espejo venyi näyttävään torjuntaan. Anni Miettunen ehti kuitenkin ensimmäisenä puskemaan irtopallon läheltä tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

PK-35 Vantaan ensimmäinen maalintekoyritys nähtiin vasta 54. minuutilla, kun Cecilia Ek pääsi laukomaan kuljetuksen päätteeksi noin 20 metristä. Laukaus suuntautui kuitenkin suoraan ahvenanmaalaisten maalia vartioineen Jessica Kiviahon käsiin.

Åland Unitedille avautui vaarallinen maalipaikka pian tunnin täyttymisen jälkeen. Miettunen eteni pallon kanssa oikealta keskustaan ja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Virtanen Espejo onnistui kuitenkin torjumaan etuyläkulmaa kohti suuntautuneen yrityksen.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan 68. minuutilla. PK-35 Vantaa selvitti ahvenanmaalaisten vapaapotkutilanteen ja pääsi purkamaan pallon keskialueelle. Peliväline päätyi keskiviivan tuntumassa Miettuselle, jonka pitkä pallo yllätti vieraiden tilanteessa nousseen puolustuslinjan. Pitkä avaus tavoitti rangaistusalueelta Dana Leskisen, joka laukoi pallon tarkasti taka-alakulmaan ja vei Åland Unitedin jo 2–0-johtoon.

Saarelaiset vastasivat myös illan viimeisestä maalista. Tilanne avautui, kun Tilda Råtts pääsi nappaamaan pelivälineen topparin edestä ja karkasi lähes keskiviivalta läpiajoon. Råtts eteni rangaistusalueelle asti ja laukoi pallon varmasti etualakulmaan.

PK-35 Vantaa haki ottelun loppua kohden vielä pelaajavaihdoilla lisää virtaa kentälle, mutta ei onnistunut missään vaiheessa toden teolla muuttamaan pelin rytmiä. Maarianhaminan pimenneessä syysillassa päädyttiin lopulta kotijoukkueen selviin 3–0-voittolukemiin. Kolmen pisteen myötä Åland United varmisti pronssimitalit jo ennen lauantain päätöskierrosta. PK-35 Vantaa sen sijaan ratkaisee viimeisessä ottelussaan viidennen sijan kohtalon pisteen päässä olevan HPS:n kanssa.

”Emme päässeet peliin mukaan”

Päävalmentaja Jari Väisänen myönsi, että PK-35 Vantaa ei päässyt tiistai-iltana Maarianhaminassa lähellekään parastaan.

– Tänään emme päässeet oikein missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan. Kun saimme pallon, meiltä puuttui tänään rauhallisuutta pitää se omalla joukkueella. Haimme usein liian suoraviivaisia ja nopeita ratkaisuita, joihin joukkue ei ollut valmiina, Väisänen totesi.

– Vasta toisella jaksolla pääsimme muutaman kerran edes haastamaan Åland Unitedin alinta linjaa. Ilona jäi tänään vähän yksin hyökkäyksissämme, mutta Martta toi vaihdosta kentälle tultuaan pirteyttä ja aggressiivisuutta prässiimme.

Puolustussuuntaan Punamustien peliesitys oli Ahvenanmaalla kaksijakoinen. Avausjaksolla PK-35 Vantaa pystyi pitämään kotijoukkueen poissa vaara-alueilta, mutta toisella jaksolla virheet näkyivät tylysti tulostaululla.

– Puolustimme paljon syvällä. Rangaistusalueella pystyimme aika hyvin pitämään vastustajan poissa ihan vaarallisemmilta paikoilta. Lisäksi Irea pelasi maalilla hyvän pelin tekemällä muutaman hyvän torjunnan ja nappaamalla keskityksiä, Väisänen sanoi.

– Vastustajan pitkiin palloihin meidän olisi sen sijaan pitänyt pystyä reagoimaan paremmin. Nyt jouduimme liian paljon juoksukilpailuihin. Ensimmäisessä maalissa tapahtui virhe laidan puolustamisessa ja toisessa taas nostimme puolustuslinjaa liian hitaasti.

Sarjakauden viimeinen koitos on ohjelmassa jo lauantaina, kun PK-35 Vantaa ja HPS ratkaisevat viidennen sijan kohtalon.

 – Tulevat päivät otamme kevyesti ja perjantaina pidämme valmistavan harjoituksen. Haluamme totta kai pitää kiinni viidennestä sijasta.

Punamustien pelit Kansallisessa jatkuvat tulevana lauantaina 14.10. Silloin PK-35 Vantaa saa sarjakauden päätöskierroksella Myyrmäkeen vieraakseen Helsingin Palloseuran.

Åland United – PK-35 Vantaa 3-0 (0-0)

48´ 1–0 Anni Miettunen

68´ 2–0 Dana Leskinen

88´ 3–0 Tilda Råtts

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Eerika Appelqvist

9 Netta Koso (72´ Inga Ek)

11 Elina Mankki

15 Karoliina Autio (60´ Martta Orava)

16 Liina Tervo

22 Ilona Walta

23 Tuulia Mikkola

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu (60´ Sofia Velez)

88 Cecilia Ek

Vaihtopelaajat:

20 Sofia Velez

24 Inga Ek

25 Martta Orava

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot