UUTISET

PK-35 Vantaalle viikon toinen tappio Töölössä

9.9.2023

PK-35 Vantaalle viikon toinen tappio Töölössä

Kansallisen Liigan Mestaruussarja potkaistiin käyntiin lauantaina. Punamustien osalta luvassa oli samalla jo viikon toinen vierailu Töölöön. Sarjaottelu oli cup-kohtaamista tasaisempi, mutta HJK vei voiton niukasti lukemin 2–1.

Tällä kertaa ottelu pelattiin pimenevän arki-illan sijaan jo iltapäivällä Töölön lämpimässä syysauringossa. Ottelun ensimmäinen maalipaikka avautui viidennellä minuutilla HJK:n Lotta Lindströmille, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Lindströmin laukaus suuntautui kuitenkin hieman taka-alakulman ohi. Kyseessä oli samalla myös tasaisen avauspuolituntisen ainoa maalipaikka. Kummallakin joukkueella oli muutama lupaavalta vaikuttanut hyökkäys, mutta todellista maalintekouhkaa kumpikaan ei kyennyt luomaan.

HJK kuitenkin hyödynsi oman tilaisuutensa heti puolen tunnin täyttyessä, kun PK-35 Vantaa menetti pallon sivurajan tuntumassa. Kotijoukkue pelasi pallon kahdella syötöllä maalin edustalle ja Milja Kiviranta pääsi ohjaamaan pallon läheltä maalivahdin ohi.

HJK iski toistamiseen vain neljä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa kotijoukkue pelasi keskialueelta pystysyötön, jonka seurauksena Lindström pääsi karkaamaan. Lindström sijoitti pallon läpiajosta maaliin ja vei helsinkiläiset jo 2–0-johtoon.

Kahta osumaa lukuun ottamatta avausjaksolla ei maalipaikoilla herkuteltu. Molemmat joukkueet pyrkivät tilanteen tullen nopeisiin hyökkäyksiin, mutta selkeät maalipaikat olivat harvassa. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Maanantain ottelussa nähtiin myös yksi liigadebyytti. Martta Orava debytoi maanantaina Punamustien paidassa Suomen Cupissa ja nyt oli luvassa ensiesiintyminen Kansallisessa Liigassa. Orava pääsi vaihdosta kentälle avausjakson lopulla, joten peliminuutteja kertyi heti mukavasti.

Toisen jakson alussa HJK:lle avautui hyvä maalipaikka, mutta Punamustien maalia vartioinut Jenna Rantanen onnistui torjumaan Lindströmin läheltä tulleen laukauksen. Avausjakson tapaan myös ottelun jälkimmäinen puolisko oli varsin tasaista pelaamista ja yhden käden sormet riittivät hyvin maalipaikkojen laskemiseen.

Punamustien toisen jakson ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka nähtiin 71. minuutilla. Tuulia Mikkola päätti hyvän tempokuljetuksensa rangaistusalueen rajalle ja tarjoili syötön vasemmalta nousseelle Sanna Saariselle. Vaihdosta kentälle tullut Saarinen pääsi laukomaan, mutta yritys suuntautui suoraan HJK-maalivahti Annika Laihasen käsiin.

PK-35 Vantaa nousi vielä 85. minuutilla maalin päähän, kun Roosa Toivanen pelasi keskiympyrästä vapaapotkun rangaistusalueelle. HJK-puolustus repi tilanteessa maalia kohti suunnanneen Oravan nurin ja seurauksena oli rangaistuspotku. Saarinen laukoi pallon varmasti pilkulta maaliin ja kavensi lukemiksi 2–1.

PK-35 Vantaa oli toisella jaksolla selvästi avausjaksoa aktiivisempi ja onnistui luomaan painetta HJK:n kenttäpuoliskolle. Etenkin Liina Tervo pääsi muutamaan otteeseen karkaamaan vasemmalta ja toimittamaan pelivälineen maalille, mutta Punamustien pelaajat eivät päässeet ohjaamaan palloa maalia kohti. Kovasta yrityksestä huolimatta vieraiden takaa-ajo ei tuottanut enää todella vaarallisia maalintekotilanteita.

HJK:n Lindström sen sijaan pääsi karkaamaan vielä lisäajalla läpiajoon, mutta Punamustien Rantanen veti tilanteessa pidemmän korren ja venyi läheltä tulleessa laukauksessa hyvään reaktiotorjuntaan. Lisäosumia ei Töölössä enää nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin HJK:n voitto lukemin 2–1.

Tasonnosto toiselle jaksolle

Päävalmentaja Jari Väisäsen mielestä lauantai-iltapäivän peliesitys oli Punamustilta parempi kuin maanantain cup-välierä. Tälläkään kertaa PK-35 Vantaa ei kuitenkaan välttynyt harmittavilta takaiskumaaleilta.

– Asenne ja halu heittäytyä peliin olivat tänään paremmalla tasolla. Mielestäni aloitimme pelin ihan hyvin. Pelin avaaminen tuotti meille edelleen pieniä vaikeuksia, mutta kun pääsimme haastamaan HJK:n ylintä linjaa, pääsimme siitä aika usein hyvin ohitse, Väisänen totesi.

– Avausjakson puolen välin jälkeen HJK sai luotua hyvää painetta. Heidän molemmat maalinsa syntyivät omista virheistämme. Tietysti harmittaa, että annoimme heille ne tilaisuudet ja hyvä vastustaja käytti ne hyväkseen. Maalit olivat todella harmittavia, sillä olimme niihin asti hyvin mukana pelissä.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa puhui tauolla pukukopissa paljon siitä, että joukkue haluaa vielä nousta taistelemaa pisteistä. Väisäsen mielestä ilmeenmuutos myös onnistui melko hyvin.

– Päätimme tauolla, että emme luovuta vaan taistelemme loppuun asti. Toisen jakson taisteluilme olikin jo parempi. Mielestäni se oli näistä tällä viikolla HJK:ta vastaan pelatuista 45-minuuttisista paras. Olimme aktiivisempia ja pystyimme pitämään enemmän palloa. Kavennusmaalin lisäksi Sannalla oli toinenkin hyvä paikka. Toki myös HJK:lla oli omat maalipaikkansa, Väisänen sanoi.

– Kokonaisuudessaan olen jälkimmäiseen puoliskoon ihan tyytyväinen. Koko joukkue nosti tasoaan toiselle jaksolle. Tänään se riitti kuitenkin vain maalin päähän.

Yksittäisistä pelaajista Väisänen nosti esiin ensiesiintymisensä Kansallisessa Liigassa tehneen Martta Oravan sekä kokeneemman kolmikon Netta Koson sekä vaihdosta kentälle tulleet Sanna Saarisen ja Roosa Bröijerin.

– Martta esiintyi positiivisesti heti liigadebyytissään. Hän on nuoresta iästää huolimatta todella päättäväinen pelaaja, joka menee rohkeasti tilanteisiin, Väisänen kiitteli.

– Netta oli avausjaksolla aktiivinen ja haki hyvin palloa. Toisella jaksolla Sanna ja Roosa toivat kentälle rauhallisuutta pallolliseen pelaamiseemme.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina 17.9. Silloin pelataan jälleen kotikentällä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen FC Hongan.

HJK – PK-35 Vantaa 2–1 (2–0)

30´ 1–0 Milja Kiviranta

34´ 2–0 Lotta Lindström

85´ 2–1 Sanna Saarinen (rp.)

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (63´ Sanna Saarinen)

11 Elina Mankki (73´ Sofia Velez)

15 Karoliina Autio (40´ Martta Orava)

16 Liina Tervo (63´ Roosa Bröijer)

23 Tuulia Mikkola

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

88 Cecilia Ek

96 Jenna Rantanen

Vaihtopelaajat:

1 Irea Virtanen Espejo

4 Martta Orava

13 Sanna Saarinen

20 Sofia Velez

24 Inga Ek

28 Roosa Bröijer

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot