UUTISET

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat Suomen Cupin välierässä

3.9.2023

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat Suomen Cupin välierässä

Punamustien syksy alkaa odotetulla Suomen Cupin välierällä. Panoksena on loppuottelupaikka, kun PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä HJK:n. Välierä pelataan maanantaina 4.9. klo 19.00 Töölön jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa aloitti pelinsä tämän kauden Suomen Cupissa kolmannelta kierrokselta. Ensimmäisillä kierroksilla joukkue raivasi tieltään vieraskentillä ensin EPS:n T18-joukkueen lukemin 0–2, sitten FC Lahden maalein 0–3 ja lopulta yhteistyöseura EBK:n luvuin 0–4.

Kahdeksan parhaan joukossa PK-35 Vantaa pääsi vihdoin kotikentälleen, kun se sai puolivälierässä vieraakseen HPS:n. Myyrmäessä nähtiin kotijoukkueen vahva pelisuoritus ja varmaotteinen 2–0-kotivoitto Liina Tervon ja Netta Koson osumilla. Matkallaan välieriin PK-35 Vantaa ei siis ole päästänyt Suomen Cupissa vielä maaliakaan.

HJK sen sijaan pääsi Kansallisen Cupin välieräpaikkansa turvin aloittamaan Suomen Cupin vasta viidenneltä kierrokselta. Arpa vei helsinkiläiset ensimmäisenä JäPSin vieraaksi. HJK haki Järvenpäästä selvänumeroisen 1–6-vierasvoiton. Puolivälierissä HJK kaatoi kotikentällään Pallokerho-35:n lukemin 3–2.

Maanantai-illan välierävastustajat ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti sarjapeleissä. Toukokuun lopulla avausjakso mentiin Töölössä maalittomaan tasatahtiin, mutta toisella jaksolla HJK karkasi 3–0-voittoon. Kyseinen ottelu oli samalla viimeinen, jossa PK-35 Vantaa on jäänyt maaleitta. Sen jälkeen joukkue on onnistunut maalinteossa jokaisessa ottelussa jo yli kolmen kuukauden ajan. Elokuun kohtaamisessa joukkueet päätyivät Myyrmäessä 1–1-tasatulokseen.

PK-35 Vantaan kuluvan cup-kauden paras maalintekijä on ollut kolmesti osunut Liina Tervo. Kahteen osumaan ovat yltäneet Sanna Saarinen ja Sofia Velez. HJK:n riveissä kaksi cup-maalia viimeistellyt Lotta Lindström on ainoa useampaan otteeseen osunut pelaaja.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat välierässä varmuudella Rebecca Kindstedt ja Anna Vlasoff. Lisäksi HJK:n lainasopimuksella pelaava Ilona Walta ei saa pelata keskinäisessä ottelussa. Ella Koivun pelikunto on sen sijaan vielä epävarmaa. PK-35 Vantaan edellisestä sarjaottelusta sivussa olleet Sanna Saarinen ja Roosa Toivanen sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon. Lisäksi uusina pelaajina Punamustiin liittyneet Inga Ek ja Martta Orava ovat edustuskelpoisia jo maanantain ottelussa. Kaksikosta Ek viettää kuitenkin alkuviikon ikäluokkansa futsamaajoukkueleirillä.

Tavoitteena ehjä peliesitys

PK-35 Vantaa lähtee syksyn koitoksiin hyvällä itseluottamuksella, sillä takana on tappioton elokuu. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan myös peliesitykset ovat olleet pääosin mallikkaita.

– Puolustuspelaamisemme on ollut loppukesän aikana varsin vakaata. Vaikka meillä on ollut pelien sisällä vaikeampiakin hetkiä, olemme kyenneet myös parantamaan otteitamme pelien aikana. Lisäksi olemme saaneet luotua maalipaikkoja ja tehtyä tasaisesti maaleja, Väisänen sanoo.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat vielä hyvin muistissa. Väisäsen mukaan molemmissa otteluissa oli hyvät hetkensä, mutta maanantaina tavoitteena on aiempia kohtaamisia eheämpi peliesitys.

– Keväällä aloitimme Töölössä hyvin, mutta toisella jaksolla tapahtui muutama virhe. Kotiottelussamme olimme ensimmäisellä jaksolla paineen alla, mutta toinen jakso oli selvästi parempi, kun olimme aktiivisia, Väisänen kertaa aiempia otteluita.

– Kova prässi ja nopeat hyökkäykset ovat HJK:n aseita, joihin he varmasti luottavat myös välierässä. Meidän pitää vastaavasti löytää niihin lääkkeet. Kaikista tärkeintä on se, miten pelaamme molemmissa päädyissä.

Ottelun panokset ovat kaikilla tiedossa. Vain toinen joukkueista jatkaa loppuotteluun ja voittaja ratkaistaan tarvittaessa jatko-ottelussa tai jopa rangaistuspotkukilpailussa.

– Suomen Cup on meille aina tärkeä kilpailu, joten välierä on ehdottomasti yksi syksyn tärkeimmistä peleistä. Cup-ottelut ovat luonteeltaan erityisiä pelejä. Meidän pitää varautua siihenkin, että ottelu venyy pitkäksi.

Suomen Cupin välierä HJK – PK-35 Vantaa pelataan maanantaina 4.9. klo 19.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot