UUTISET

PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat Myyrmäessä

25.8.2023

PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat Myyrmäessä

Kansallisen Liigan runkosarja huipentuu Punamustien osalta kotiyleisön edessä. PK-35 Vantaa saa tällä kertaa vieraakseen sarjan kärkijoukkueen Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 26.8. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee runkosarjan päätöskierrokselle sarjataulukon viidenneltä sijalta. Eroa neljäntenä olevaan FC Honkaan on kolme pistettä, mutta espoolaisten maaliero on sen verran parempi, että runkosarjasijoituksiin ei liene enää luvassa muutoksia.

PK-35 Vantaa on ollut hankalasti voitettava vastustaja, sillä Punamustilla on tilillään vain neljä liigatappiota. Vähemmän tappioita on kärsinyt vain lauantain vierailija KuPS. Sen sijaan PK-35 Vantaa on ollut sarjan tasapeliherkin joukkue, sillä pistejakoja joukkueella on tilillään peräti kuusi. Lukema on sarjan korkein.

Elokuu on sujunut Punamustien osalta tuloksellisesti mallikkaasti. Liiga- ja cup-ottelut huomioiden PK-35 Vantaa on pelannut tässä kuussa viisi ottelua, joista se on voittanut kolme ja pelannut kahdesti tasan. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa joutui tyytymään pistejakoon Pallokerho-35:n vieraana lukemin 1–1. Liina Tervo vei Punamustat Pihlajamäessä johtoon, mutta kotijoukkue nousi vielä tasoihin.

Lauantaina vieraaksi saapuva KuPS pitää hallussaan sarjan kärkipaikkaa kuuden pisteen erolla Åland Unitediin nähden. Savolaisjoukkue on voittanut 17 pelaamastaan ottelusta 15 ja hävinnyt kahdesti.  KuPSin hyökkäys on ollut 64 tehdyllä maalilla sarjan tehokkain ja puolustus puolestaan 14 päästetyllä osumalla jaetusti sarjan pitävin.

KuPS vaihtoi päävalmentajaa touko-kesäkuun vaihteessa, kun Pauliina Miettinen korvasi penkin päässä Ollipekka Ojalan. PK-35 Vantaan viime vuosikymmenellä kahteen Suomen mestaruuteen luotsanneen Miettisen alaisuudessa KuPSin tulosvire on ollut vakuuttava. Joukkue on voittanut valmentajanvaihdon jälkeen kaikki 12 otteluaan. Viime viikonloppuna KuPS otti suurinumeroisen 7–0-kotivoiton Ilveksestä.

Vähintään yksi putki katkeaa lauantaina, sillä PK-35 Vantaa ei ole jäänyt kertaakaan maaleitta sitten toukokuun lopun. KuPS sen sijaan ei ole päästänyt juhannuksen jälkeen maaliakaan.

PK-35 Vantaan tämän liigakauden paras maalintekijä on ollut kuusi maalia viimeistellyt Reetta Suomela. Taustatukea hän on saanut etenkin viidesti osuneelta Liina Tervolta. KuPSin parhaat maalintekijät ovat olleet kymmenen liigamaalia tehtailleet Gentjana Rochi ja Aino Kröger.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Rebecca Kindstedt, Sanna Saarinen, Anna Vlasoff ja Sinna Suuriniemi. Roosa Toivasen ja Tuulia Mikkolan pelaaminen sen sijaan on epävarmaa.

Puolustaminen ja pelirohkeus keskiössä

PK-35 Vantaa pelasi elokuun puolivälissä peräti kolme ottelua seitsemään päivän. Ennen KuPS-ottelua joukkue on saanut alle jälleen täyden harjoitusviikon. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan viime viikon rasitus on kuitenkin huomioitu harjoittelussa.

– Raskaan viime viikon jälkeen tämä ei ole ollut aivan normaali harjoitusviikko, sillä palautuminen on pitänyt huomioida tavallista paremmin. Pidimme tietoisesti alkuviikon harjoitukset todella kevyinä, Väisänen kertoo.

Väisäsen mukaan lauantaina Myyrmäkeen saapuva KuPS tarjoaa Punamustille kovan haasteen. Päävalmentaja korostaa, että luvassa on hyvin erilainen ottelu kuin viime viikonloppuna.

– Totuus on, että vastaan tulee tällä hetkellä liigan paras joukkue monella osa-alueella. Viime viikonlopun Pallokerho-35 -otteluun nähden meidän pitää parantaa etenkin 1v1- ja kaksinkamppailupelaamista.. Meidän pitää löytää taas kovempi taistelutahto. Myös keskittymisen pitää olla kohdillaan, koska tilaa ja aikaa tulee olemaan vähemmän. Pallonriistojen jälkeen meidän pitää pystyä pitämään palloa, koska KuPSin vastaprässi on varmasti todella kova, Väisänen sanoo.

– Maaleja olemme pystyneet kesän aikana tekemään, mutta puolustamista meidän pitää vielä parantaa kentän eri osa-alueilla. Meidän pitää onnistua siinä tosi hyvin, pystyäksemme peittämään KuPSin vahvuudet. Tällaisessa ottelussa korostuvat niin pallollisen kuin pallottomien pelaajien pelirohkeus.

PK-35 Vantaa – KuPS pelataan lauantaina 26.8. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot