UUTISET

PK-35 Vantaa jäi punamustien kohtaamisessa pistejakoon

19.8.2023

PK-35 Vantaa jäi punamustien kohtaamisessa pistejakoon

Punamustien hurja ottelusuma päättyi lauantai-iltapäivänä, kun joukkue pelasi kolmannen ottelunsa seitsemään päivään. PK-35 Vantaalla oli suurimman osan ottelusta hyvä kontrolli kenttätapahtumiin, mutta Pihlajamäestä tarttui lopulta mukaan vain yksi piste lukemin 1–1.

Ottelu pelattiin sateisen harmaassa loppukesän säässä, mutta itse jalkapallon pelaamiseen olosuhteet olivat hyvät. Oman mausteensa otteluun toi osittain ulkomaalainen erotuomaristo, sillä ottelun päätuomari ja toinen avustava erotuomari olivat tanskalaisia.

PK-35 Vantaa aloitti ottelun pirteästi ja sai heti luotua painetta, mutta aivan huippupaikkoja se ei tuottanut. Kaisa Mäki pääsi kertaalleen laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus suuntautui maalivahtia päin. Myös kotijoukkueelle avautui 19. minuutilla kuin varkain maalipaikka, kun Jenni Kantanen pääsi riistämään pallon rangaistusalueella ja Aino Varkoi laukoi noin kuudesta metristä, mutta vieraiden maalia vartioinut Jenna Rantanen venyi hienoon jalkatorjuntaan.

Avausjakson puolivälissä nähtiin ikävä käänne, kun Roosa Toivanen joutui jättämään kentän. Ella Koivu otti Toivasen paikan topparina ja myös muita pelipaikkoja muutettiin hieman, kun Roosa Bröijer tuli vaihdosta keskikentän keskustaan.

Aikainen vaihto ei kuitenkaan muuttanut pelin luonnetta. PK-35 Vantaa oli yhä aktiivisempi osapuoli ja loi painetta kotijoukkueen päätyyn. Puolen tunnin pelin jälkeen Karoliina Autio oli lähellä päästä laukomaan hyvästä paikasta, mutta puolustaja ehti peittämään laukauksen. Hetkeä myöhemmin Liina Tervo karkasi puolustajalta ja pääsi kaventamaan vasemmalta laidalta. Tervo laukoi pienestä kulmasta terävästi, mutta Pallokerho-35:n maalia vartioinut Tanja Kotoaro torjui laukauksen kulmapotkuksi.

PK-35 Vantaa sai vielä avausjakson lisäajalla hyvän painostusjakson. Ilona Walta pyörähti vapaaksi ja laukoi vasemmalla jalallaan, mutta Kotoaro torjuu takayläkulmaa kohti suuntautuneen yrityksen. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue sai kuitenkin salama-alun, sillä ottelun avausmaali nähtiin heti 48. minuutilla. Walta antoi hyvän vapaapotkun oikealta sivurajan tuntumasta ja Tervo ohjasi pallon puolustajan edestä noin viidestä metristä maaliin. Osuma oli Tervolle liigakauden viides.

Johtomaalinsa jälkeen vieraat pystyivät kontrolloimaan ottelua, mutta maalipaikat olivat edelleen harvassa. Tunnin kohdalla Bröijer päätti pitkän kuljetuksensa laukaukseen noin 25 metristä, mutta Kotoaro onnistui koppaamaan pallon. Toisen jakson puolivälin jälkeen PK-35 Vantaan ote alkoi hieman heltyä, minkä myötä Pallokerho-35 pääsi muutamaan otteeseen hyökkäämään vaarallisesti. Ensin Ada Lindroth karkasi vasemmalta laidalta ja tarjoili hyvän syötön takaviistoon, mutta Minea Lassas laukoi noin kymmenestä metristä yli maalin.

Pallokerho-35 nousi lopulta tasoihin 72. minuutilla. Kotijoukkue sai kulmapotkun, jonka Lindroth antoi hyvin maalille. Vieraiden puolustus nukahti ja liian vapaaksi jäänyt Linda Räisänen pääsi puskemaan pallon läheltä maaliin.

Takaiskumaalin jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi loppuun asti voittomaalia. Paras tilaisuus siihen avautui noin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, kun vaihdosta kentälle tullut Sofia Velez tarjoili oikealta laidalta hyvän keskityksen takatolpalle. Tervo pääsi yrittämään, mutta ohjasi pallon lähietäisyydeltä maalivahdin syliin.

Myös kotijoukkueella oli loppuhetkillä muutama orastavan vaarallinen hyökkäys, mutta varsinaisille maalintekopaikoille Pallokerho-35 ei enää päässyt. Pihlajamäessä päädyttiin siis tasalukemiin 1–1.

”Harmittava tasapeli”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä pettynyt lopputulokseen. Hänen mukaansa vierasjoukkue ei kyennyt lauantai-iltapäivänä riittävän tasaiseen peliesitykseen.

– Tämä on ollut raskas viikko. Sen taakse ei tietenkään saa mennä, mutta se näkyi varmasti pelaajien henkisessä ja fyysisessä jaksamisessa. Ensimmäisen jakson alku oli kuitenkin ihan hyvä. Pääsimme tekemään haluttuja asioita, mutta pelasimme vähän liian pieniin tiloihin ja vähän liian vaikeita syöttöjä. Siihen asti peli oli ihan hyvin hallussa, mutta päästimme vastustajan sen myötä mukaan peliin, Väisänen totesi.

– Ensimmäisellä jaksolla pelaamisemme oli liian hidasta ja pelasimme liian paljon taaksepäin. Tyydyimme liian staattiseen pelaamisen, minkä vuoksi Pallokerho-35 pystyi puolustamaan tilanteet melko helposti.

Maalittoman avausjakson jälkeen PK-35 Vantaa onnistui parantamaan otteitaan toiselle jaksolle, mutta maalit menivät myös jälkimmäisellä 45-minuuttisella tasan.

– Tauolla kävimme läpi, miten saamme luotua ylivoimia. Toinen jakso olikin jo aika erinäköistä pelaamista. Painostimme enemmän ja pystyimme pitämään palloa paremmin vastustajan kenttäpuoliskolla. Pallokerho-35 sen sijaan pelasi palloja puolustuslinjamme selustaan. Ne eivät lopulta tuottaneet vaarallisia tilanteita, mutta pitivät meitä varpaillaan, Väisänen sanoi.

– Tasoitusmaaliin johtanut kulmapotku oli meiltä huonosti puolustettu. Tämä oli meille harmittava tasapeli.

Onnistujia Väisänen löysi niin maalin suulta Jenna Rantasesta kuin hyvin vaihdosta kentälle tulleista Roosa Bröijeristä ja Sofia Velezistä. Lisäksi hän nosti tärkeänä asiana esiin Karoliina Aution tämän kauden toistaiseksi suurimmat peliminuutit.

– Jenna teki avausjaksolla todella tärkeän jalkatorjunnan. Lisäksi oli hienoa, että saimme ”Karkille” avauskokoonpanopaikan myötä isot minuutit ja sen myötä lisää pelituntumaa. Roosa toi vaihdosta tullessaan pallolliseen peliimme paljon aktiivisuutta. Myös Sofia tuli hyvin sisään. Hän oli pelattavissa ja sai pelattua pari hyvää palloa maalille.

PK-35 Vantaan pelaajaryhmä on kaventunut syksyä kohden, joten päättyvä otteluruuhka asetti joukkueelle uuden haasteen. Nyt tärkeintä on Väisäsen mukaan palautua tehokkaasti.

– Pelissä tuli pieniä vammoja, mutta toivottavasti vältymme pidemmiltä poissaoloilta. Tanskalainen erotuomari salli välillä aika fyysistä pelaamista. Meillä on tiukka viikko takana, joten aloitamme ensi viikon kevyesti. Tärkeintä on saada pelaajat palautumaan ja joukkue taas mahdollisimman hyvään iskuun ensi viikonlopuksi.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon kuluttua lauantaina 26.8. Silloin PK-35 Vantaa saa runkosarjan päätöskierroksella vieraakseen Kuopion Palloseuran.

Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa 1–1 (0–0)

48´ 0–1 Liina Tervo

72´ 1–1 Linda Räisänen

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

6 Kaisa Mäki (80´ Sofia Velez)

8 Reetta Suomela

15 Karoliina Autio (80´ Netta Koso)

16 Liina Tervo

22 Ilona Walta

23 Tuulia Mikkola

26 Roosa Toivanen (25´ Roosa Bröijer)

29 Ella Koivu

88 Cecilia Ek

96 Jenna Rantanen

Vaihtopelaajat:

1 Irea Virtanen Espejo

9 Netta Koso

11 Elina Mankki

13 Sanna Saarinen

20 Sofia Velez

28 Roosa Bröijer

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot