UUTISET

Punamustat vastakkain Pihlajamäessä

18.8.2023

Punamustat vastakkain Pihlajamäessä

PK-35 Vantaan tiukka ottelutahti jatkuu jälleen lauantaina. Toiseksi viimeisellä runkosarjakierroksella edessä on punamustien kohtaaminen, kun PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä Pallokerho-35:n. Ottelu pelataan lauantaina 19.8. klo 14.00 Pihlajamäen tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierrokselle Kansallisen Liigan viidenneltä sijalta. Punamustien yläloppusarjapaikka varmistui keskiviikkona, joten nyt joukkueen tavoitteena on pelata itselleen mahdollisimman hyvät lähtökohdat syksyn ratkaisuotteluihin. Tällä hetkellä eroa viimeiseen mitalisijaan on viisi pistettä.

Elokuu on sujunut Punamustien kannalta tuloksellisesti mainiosti, sillä liiga- ja cup-ottelut huomioiden joukkue on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja pelannut yhden tasan. Keskiviikkona PK-35 Vantaa haki 1–2-vierasvoiton HPS:stä. Punamustien osumista vastasivat rangaistuspilkulta osunut Reetta Suomela sekä Liina Tervo.

Pallokerho-35 sen sijaan majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä eli toiseksi viimeisenä. Joukkue on kerännyt yhteensä kymmenen pistettä kahdella voitolla ja neljällä tasapelillä. Tappioita helsinkiläisillä on tilillään kymmenen. Eroa suoran putoajan paikkaan on seitsemän pistettä ja toisaalta suoraan säilymiseen viisi pistettä.

Etenkin maalinteko on tuottanut Pallokerho-35:lle vaikeuksia, sillä joukkue on tehnyt vain 11 maalia. Lukema on Kansallisen Liigan pienin. Liigassa Pallokerho-35 on hävinnyt viisi edellistä otteluaan ja Suomen Cup mukaan lukien tappioputki on jo kuuden ottelun mittainen. Tämän viikon arkiottelussaan Pallokerho-35 kärsi tiistaina niukan 1–0-vierastappion Åland Unitedia vastaan.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin kesäkuun alussa Myyrmäessä. Tuolloin lukemat pysyivät pitkään maalittomina, mutta lopulta PK-35 Vantaa käänsi pelin edukseen kahdella viimeisen vartin osumalla. Maaleista vastasivat Myyrmäessä Sanna Saarinen ja rangaistuspotkusta osunut Suomela.

Kaikkiaan Suomelalla on tilillään kuusi liigamaalia, jotka tekevät hänestä joukkueen tämän kauden parhaan maalintekijän. Pallokerho-35:n pelaajista Ada Lindroth, Steffi Hassinen, Hertta Laurinkoski ja Pia Tavi ovat osuneet kahteen otteeseen.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Rebecca Kindstedt ja Sinna Suuriniemi. Anna Vlasoffin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Maltti on valttia

Punamustien ottelutahti on todella tiivis, sillä lauantain ottelu on jo peräti kolmas seitsemään päivään. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue on toistaiseksi vastannut haasteeseen hyvin.

– Tämä on meille ehkä kauden kovin viikko, koska pelaamme kolme ottelua näin nopealla aikataululla. Onneksi joukkueemme on todella tasainen, joten pystymme tarvittaessa kierrättämään kokoonpanoa. Myös lauantaina avauskokoonpanoon tulee varmasti jonkin verran muutoksia, Väisänen sanoo.

Pääkaupunkiseudun joukkueet tuntevat toisensa hyvin, eikä punamustien kohtaaminen tee poikkeusta.

– Pallokerho-35:llä on alla hyvä peli, vaikka he kärsivätkin niukan yhden maalin tappion Ahvenanmaalla. He eivät ole tehneet paljon maaleja, mutta he pystyivät Åland Unitediakin vastaan luomaan pari paikkaa, joista he olisivat voineet tehdä maalin.

PK-35 Vantaa aikoo luottaa myös Pihlajamäessä omiin tuttuihin vahvuuksiinsa. Väisänen peräänkuuluttaa etenkin kärsivällisyyttä.

– Viimeksi pystyimme hallitsemaan peliä hyvin heitä vastaan, mutta teimme maalit vasta pelin loppupuolella. Meidän pitää olla kärsivällisiä, sillä Pallokerho-35 puolustaa joukkueena erittäin hyvin. Maltti on valttia. On tärkeää luottaa siihen, että pystymme luomaan tarvittavat tilanteet emmekä lähde oikomaan asioita.

Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 19.8. klo 14.00 Pihlajamäen tekonurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot