UUTISET

PK-35 Vantaa haki vieraspisteet Paloheinästä

17.8.2023

PK-35 Vantaa haki vieraspisteet Paloheinästä

Punamustien tuloksellisesti vahva elokuu sai jatkoa keskiviikkoiltana. Kotijoukkue Helsingin Palloseura oli avausjaksolla vaarallisempi, mutta PK-35 Vantaa käänsi ottelun toisella jaksolla varmaotteisesti edukseen lukemin 1–2.

Iltapäivän kaunis kesäkeli väistyi nopeasti, kun ottelu potkaistiin käyntiin Paloheinässä. Sateisissa olosuhteissa nähtiin kahden toisilleen hyvin tutun joukkueen kohtaaminen, sillä keskiviikon ottelu oli joukkueille harjoitusottelut mukaan lukien jo vuoden viides keskinäinen ottelu. PK-35 Vantaa on ollut kilpailullisissa kohtaamisissa vahvempi, eikä keskiviikkoilta tehnyt poikkeusta.

Avausjaksolla kotijoukkue HPS oli kuitenkin aktiivisempi ja vaarallisempi osapuoli. Ensimmäiset 20 minuuttia sujuivat vielä tasaisissa merkeissä, mutta sen jälkeen vihreäpaidoilla oli vajaa kourallinen hyviä maalintekopaikkoja. Ensin Aada Nurmi sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueella, mutta terävä laukaus kolahti ylärimaan. Vain hetkeä myöhemmin Jutta Angeria pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan takaa. Tällä kertaa laukaus painui tolpan kautta leveäksi.

Puolen tunnin kohdalla myös PK-35 Vantaa väläytti vaarallisuuttaan nopeassa hyökkäyksessä. Liina Tervo pääsi karkaamaan vasemmalta laidalta, mutta laukoi lopulta pienestä kulmasta sivuverkkoon. Vielä juuri ennen taukoa HPS:n Oona Jääskeläinen vapautti hyvällä pystysyötöllä Aino Lehtisen nokikkain maalivahdin kanssa. Hyvän ottelun Punamustien tolppienvälissä pelannut Irea Virtanen Espejo venyi kuitenkin tärkeään jalkatorjuntaan. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Vieraat eivät päässeet avausjaksolla kunnolla peliin mukaan, mutta toisella jaksolla PK-35 Vantaa onnistui nostamaan tasoaan selkeästi. Se tuotti lopulta 56. minuutilla myös ottelun avausmaalin. Cecilia Ek tarjoili pystysyötön Tervolle, joka eteni puolustajan ohi rangaistusalueelle. HPS:n maalivahti Iina Rautiainen syöksyi tilanteeseen myöhässä ja osui suoraan Tervon jalkoihin. Erotuomari määräsi tilanteesta pallon yhteentoista metriin ja Reetta Suomela sijoitti rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan. Osuma oli Suomelalle jo liigakauden kuudes.

Punamustien johto kesti kuitenkin vain viisi minuuttia. HPS:n tasoitusmaali syntyi nopeasta hyökkäyksestä, jonka päätteeksi Jääskeläinen tarjoili poikittaissyötön maalin edustalle. Syöttö lipui kaikkein läpi, kunnes taustalta mukaan noussut Angeria ehti palloon juuri ennen Virtanen Espejoa ja laukoi pallon läheltä verkon perukoille.

PK-35 Vantaa otti kuitenkin johdon takaisin itselleen jälleen 70. minuutilla. HPS palautti tilanteessa pallon takaisin omalle maalivahdilleen ja vieraat käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Elina Mankki antoi kovaa painetta ja HPS-vahti Rautiaisen pallokosketus karkasi liian pitkäksi. Tervo haistoi tilaisuuden ja pääsi ohjaamaan pelivälineen läheltä tyhjään maaliin. Tervolle liigaosuma oli kauden neljäs.

Toistamiseen PK-35 Vantaa ei enää johdostaan luopunut. Vierasjoukkue pelasi ottelun lopun todella varmaotteisesti ja onnistui hyydyttämään vihreäpaitaisen kotijoukkueen takaa-ajoyritykset. Lopulta HPS ei saanut ottelun loppupuolella enää yhtäkään kunnollista maalintekopaikkaa, kun taas Punamustilla oli muutama puolittainen tilaisuus vielä johtonsa lisäämiseen.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 1–2, joten Punamustien tappiottomien otteluiden putki venyi liiga- ja cup-ottelut huomioiden jo neljän ottelun mittaiseksi. Voiton myötä PK-35 Vantaa sinetöi samalla paikkansa kuuden parhaan joukkueen yläloppusarjassa. Kahden jäljellä olevan runkosarjakierroksen aikana Punamustien tavoitteena on kuitenkin vielä kohentaa sarjasijoitustaan ja pysyä iskuetäisyydellä mitalisijoihin nähden.

Tasonnosto toiselle jaksolle

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan keskiviikkona nähtiin jälleen kaksi varsin erilaista jaksoa. Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli vierasjoukkueelle vaikea.

– En tiedä, painoiko sunnuntain ottelu vielä jaloissa vai jäikö valmistautumisemme vajaaksi, mutta ensimmäisellä jaksolla reagoimme tilanteisiin liian hitaasti. Se aiheutti sen, että HPS oli askeleen edellä ja myös irtopallot jäivät helposti aktiivisemmalle joukkueelle. HPS prässäsi hyvin ja he pääsivät iholle. Oman pelitilamme hallinta ei ollut kovin hyvää ja syöttövirheitä tuli liikaa, Väisänen purki avausjakson epäkohtia.

Avausjakso päättyi kuitenkin maalittomissa tasalukemissa, mikä mahdollista Punamustille muutosten tekemisen tauolla. Väisäsen mukaan joukkue käänsi ottelun ammattimaisesti edukseen,.

– Tauolla pääsimme keskustelemaan pelaamisestamme ja hakemaan lisää rohkeutta. Nostimme myös prässitasoa toiselle jaksolle, mikä pakotti HPS:n pelaamaan vielä enemmän pitkiä palloja. Pääsimme paremmin peliin mukaan, pystyimme karsimaan syöttövirheitä, saimme paljon riistoja ja pystyimme pitämään niiden jälkeen palloa. HPS sen sijaan alkoi hieman väsyä, Väisänen sanoi.

– Teimme selkeän tasonnoston toiselle jaksolle. Se tuotti tänään onneksi voiton. Toinen jakso oli meillä kokonaisuudessaan hyvin kontrollissa ja alakerta pelasi loppupelin varmasti.

Yksittäisistä pelaajista Väisänen jakoi kiitosta hyökkäyksessä urakoineille Liina Tervolle ja Elina Mankille sekä maalia vartioineelle Irea Virtanen Espejolle.

– Liina pää jo avausjaksolla pari kertaa karkaamaan laidalta. Voittomaalissa ”Ellu” teki hyvää prässiä ja Liina pääsi yllättämään toisesta suunnasta. Ellu pelasi muutenkin hyvän pelin. Myös Irea pelasi maalissa hyvän ottelun. Hän teki etenkin avausjakson lopussa upean jalkatorjunnan. Se oli todella tärkeä pelastus, että emme joutuneet takaa-ajoasemassa tauolle.

HPS-voiton jälkeen katseet kääntyvät nopeasti kohti tulevaa, sillä seuraava ottelu on edessä jo muutaman päivän kuluttua.

– Nyt on tärkeää saada palautumine nopeasti käyntiin. Pidämme torstain vapaana ja perjantaina teemme vain kevyen harjoituksen. Tavoitteena on olla lauantaina jälleen niin valmiina kuin mahdollista.

Punamustien tiivis pelitahti jatkuu jo lauantaina 19.8. vierasottelulla Pallokerho-35:ttä vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran runkosarjan päätöskierroksella 26.8., jolloin vieraaksi saapuu Kuopion Palloseura.

HPS – PK-35 Vantaa 1–2 (0–0)

56´ 0–1 Reetta Suomela (rp.)

61´ 1–1 Jutta Angeria

70´ 1–2 Liina Tervo

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso

11 Elina Mankki (90+1´ Kaisa Mäki)

16 Liina Tervo

22 Ilona Walta

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (65´ Tuulia Mikkola)

29 Ella Koivu

88 Cecilia Ek

Vaihtopelaajat:

6 Kaisa Mäki

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio

20 Sofia Velez

23 Tuulia Mikkola

96 Jenna Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot