UUTISET

Punamustat keskiviikkona HPS:n vieraaksi

15.8.2023

Punamustat keskiviikkona HPS:n vieraaksi

PK-35 Vantaan pelitahti jatkuu tiiviinä, sillä seuraavista sarjapisteistä pelataan jo keskiviikkoiltana. Tällä kertaa Punamustilla on edessä lyhyt pelimatka kuntarajan yli Helsingin Palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan keskiviikkona 16.8. klo 19.00 Paloheinän tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee Suomen Cupin puolivälierän alta siirtyneeseen arkiotteluun Kansallisen Liigan viidenneltä sijalta. Joukkue tarvitsee enää yhden pisteen sinetöidäkseen yläloppusarjapaikkansa. Viimeiseen mitalisijaan eroa on kahdeksan pistettä, mutta kolmantena oleva HJK on pelannut ottelun Punamustia enemmän.

Viikonloppuna PK-35 Vantaalla oli tilaisuus kaventaa eroa mitalisijoihin, mutta sunnuntai-illan kotiottelu HJK:ta vastaan päättyi 1–1-pistejakoon. Kenttätapahtumien valossa tulos oli Punamustille kelvollinen, sillä vahvan avausjakson pelannut HJK johti ottelua yli tunnin ajan. Reetta Suomelan laukoma tärkeä tasoitusosuma syntyi vasta ottelun 83. peliminuutilla.

Keskiviikon kotijoukkue HPS sen sijaan majailee sarjataulukossa kuudentena vain kaksi pistettä Punamustia jäljessä. HPS on kerännyt 21 pistettä kuudella voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita Vihreillä jääkäreillä on tilillään kuusi.

HPS on ollut viime viikot hyvässä liigavireessä, sillä joukkue on voittanut kolme viimeisintä sarjapeliään päästämättä niissä maaliakaan. Helsinkiläiset pelasivat edellisen kierroksen ottelunsa jo perjantaina, jolloin HPS kaatoi paikallisottelussa Pallokerho-35:n Pihlajamäessä selvin lukemin 0–4. Vihreänuttujen maaleista vastasivat kahdesti osunut Elli-Noora Kainulainen ja Oona Jääskeläinen. Yksi osumista kirjattiin vastustajan omaksi maaliksi.

Kolmen voitokkaan liigaottelun väliin HPS:lle mahtuu kuitenkin Suomen Cupin puolivälierätappio Myyrmäessä. PK-35 Vantaa oli puolitoista viikkoa sitten pelatussa ottelussa alusta lähtien askeleen edellä ja vei välieräpaikan varmaotteisesti 2–0. Punamustien maaleista vastasivat Liina Tervo ja Netta Koso.

PK-35 Vantaa oli vahvempi myös joukkueiden kauden ensimmäisessä liigakohtaamisessa toukokuussa. Tuolloin Punamustien voittolukemat olivat 3–2 ja verkkoa heiluttivat Elina Mankki, Koso ja Sanna Saarinen. HPS:n molemmat maalit viimeisteli Kainulainen.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut viidesti liigapeleissä osunut Reetta Suomela. Tervo ja Saarinen ovat tehneet kolme maalia kumpikin. HPS:n paras maalintekijä on ollut kahdeksan osumaa tehtaillut Kainulainen. Taustatukea hän on saanut etenkin seitsemän maalia tehneeltä Jääskeläiseltä.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella Rebecca Kindstedt ja Sinna Suuriniemi. Lisäksi Anna Vlasoffin pelaaminen on epävarmaa. Kaksi viime ottelua sääntöteknisistä syistä sivussa ollut lainapelaaja Ilona Walta sen sijaan on jälleen käytettävissä.

Vastassa tuttu joukkue

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan tiukka ottelutahti vaikuttaa vahvasti myös joukkueen arkeen. Harjoitusviikko koostuu pääasiassa palautumisesta ja taktisesta valmistautumisesta.

– Olemme käyttäneet nämä päivät HJK-pelin läpikäyntiin ja HPS-peliin valmistautumiseen. Olemme käyneet taktisia asioita lähinnä videolta läpi. HJK-ottelu oli tosi rankka, mutta olemme yrittäneet palautua siitä mahdollisimman hyvin, jotta olemme taas keskiviikkona valmiita.

Vastakkain ovat toisilleen hyvin tutut joukkueet, sillä PK-35 Vantaa ja HPS ovat kohdanneet tänä vuonna harjoitusottelut mukaan lukien peräti neljästi.

– Tunnemme hyvin HPS:n pelaamisen ja vahvuudet. Viime peleissä olemme saaneet otettua heidän vahvuutensa aika hyvin pois, joten tavoitteemme on jatkaa siitä myös keskiviikkona. Toissa viikolla pystyimme jäädyttämään heidän pelinsä, mutta nyt pelin luonne voi olla erilainen. HPS on ollut vahva kotikentällään, vaikka olemme usein pystyneet Paloheinässä pelillisesti hyviin suorituksiin.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa haluaa olla myös vieraskentällä aktiivinen ja aloitteellinen. Punamustien tavoitteena on säilyttää sunnuntaisen HJK-ottelun loppupuolella nähty pelirohkeus.

– HJK:ta vastaan olimme toisella jaksolla rohkeampia. Siitä meidän pitää jatkaa myös keskiviikkona, koska se tapa tuo vahvuuksiamme paremmin esiin. Emme kuitenkaan saa unohtaa myöskään HPS:n nopeita, vaarallisia hyökkääjiä, jotka luovat jatkuvasti uhkaa linjan taakse.

HPS – PK-35 Vantaa pelataan keskiviikkona 16.8. klo 19.00 Paloheinän tekonurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot