UUTISET

Punamustat ja HJK pistejakoon

14.8.2023

Punamustat ja HJK pistejakoon

PK-35 Vantaa ja HJK päätyivät sunnuntai-iltana tasapeliin. Ottelun avauspuolisko oli Punamustille vaikea, mutta toisella jaksolla kotijoukkue onnistui tasonnostossaan. Kauneuspisteiden sijaan tuloksena oli yksi sarjapiste lukemin 1–1.

Myyrmäessä vietettiin hieno jalkapalloilta. Loppukesän aurinko lämmitti mukavasti ja tunnelma oli läpi ottelun hyvä, kun molempien joukkueiden kannustusjoukot pitivät ääntä katsomossa.

Kentän puolella PK-35 Vantaa aloitti varsin terävästi, mutta ensimmäistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta vierasjoukkue HJK oli avausjaksolla niskan päällä. Kotijoukkue ajautui liian syvällä puolustamaan ja aktiivisesti pelanneen helsinkiläisvieraat onnistuivat luomaan painetta Punamustien kenttäpäätyyn. Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 11. minuutilla. HJK:n Lindström pääsi laukomaan reilusta viidestä metristä, mutta PK-35 Vantaan maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo venyi tärkeään reaktiotorjuntaan.

HJK:n seuraava tilanne 18. minuutilla tuotti kuitenkin johtomaalin. Lindström pääsi harhauttamaan Punamustien puolustajan rangaistusalueella, sai jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon varmasti maaliin.

Avausjakson puolivälissä helsinkiläisten Maaria Roth pääsi laukomaan kulmapotkutilanteessa, mutta laukaus kolahti tolppaan. Punamustien puolustus ehti ensimmäisenä purkamaan pallon pois vaara-alueelta. Varttia myöhemmin Lindström pääsi jälleen yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Virtanen Espejo torjui yrityksen jalallaan.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli vieraiden hallintaa, mutta Punamustille avautui hyvä tilaisuus maalintekoon juuri ennen taukovihellystä. Tuulia Mikkola pääsi riistämään pallon ja eteni vahvasti rangaistusalueelle. Mikkola pääsi päätyrajalle asti, mutta ei lopulta saanut pienestä kulmasta lauottua tai syötettyä maalin eteen. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0–1-johtolukemissa.

PK-35 Vantaa reagoi takaa-ajoasemaan ja muutti pelaamistaan toiselle jaksolle. Kotijoukkue olikin tauon jälkeen selvästi aktiivisempi, prässäsi korkeammalta ja pääsi sen myötä paremmin peliin mukaan. Myös toisen jakson ensimmäinen vaarallinen maalipaikka avautui kuitenkin vierasjoukkueelle. Iina Salmi pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta pallo kolahti ylärimaan.

Jakson edetessä myös PK-35 Vantaa pääsi vihdoin maalipaikoille. Ensin Reetta Suomela päätti hyvän kuljetuksensa terävään laukaukseen rangaistusalueen rajalta, mutta HJK-maalivahti Maija Koota torjui laukauksen alakulmasta. Toisessa päässä vieraiden Lindström pääsi jälleen laukomaan terävästi, mutta Virtanen Espejo torjui laukauksen ja ehti vielä irtopalloon ennen helsinkiläispelaajaa.

Kotijoukkue sen sijaan oli vaarallinen etenkin erikoistilanteissa, joista se pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Puolustajat ja maalivahti Koota onnistuivat kuitenkin varjelemaan vieraiden maalia. HJK:lla sen sijaan oli tilaisuus ratkaista ottelu, kun Lilli Halttunen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistely-yritys lipui aavistuksen taka-alakulman ohi.

Kotiyleisö pääsi vihdoin juhlimaan tasoitusta 83. minuutilla. Tuulia Mikkola antoi hyvän kulmapotkun ja Roosa Toivanen pääsi puskemaan taka-alueelta. HJK:n puolustaja ehti päineen väliin ja onnistui purkamaan pallon maalin edustalta. Peliväline putosi kuitenkin rangaistusalueen rajalle suoraan Suomelalle, joka pääsi tälläämään pomppupallosta. Laukaus otti pienen kimmokkeen ja painui vastustamattomasti takakulmaan. Osuma oli Suomelalle liigakauden viides.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla HJK sai vielä kulmapotkun ja vieraat pääsivät ohjaamaan pallon maalinedusruuhkasta maalia kohti. Virtanen Espejo esitti kuitenkin jälleen tärkeän reaktiotorjunnan ja puolustus selvitti jatkotilanteen.

Lisäosumia ei enää nähty, joten pisteet tasattiin lukemin 1–1. HJK:lle tasapeli oli sarjakauden ensimmäinen. Pistejaon myötä Punamustien ero mitalisijoihin nähden pysyi ennallaan. Sen sijaan PK-35 Vantaa venytti edelleen maaliputkeaan. Joukkue on jäänyt ilman osumia viimeksi toukokuussa – silloin vierasottelussa juuri HJK:ta vastaan.

”Tärkeintä oli nousta tasoihin”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Myyrmäen sunnuntai-illassa nähtiin hyvin kaksijakoinen ottelu. Avausjakso ei sujunut toivotulla tavalla, mutta toisella jaksolla Punamustat pääsi paremmin peliin mukaan.

– Ensimmäiselle jaksolle valitsemamme taktiikka ei siinä mielessä toiminut, että passivoiduimme liikaa ja HJK sai pitää liikaa palloa. Meidän oli vaikea päästä alhaalta hyökkäämään, kun HJK myös prässäsi hyvin. Heillä oli pari hyvää paikkaa, mutta Irea pelasi hienon pelin maalissa ja puolustus selvitti loput, Väisänen kertasi avausjaksoa.

Toiselle jaksolle lähdettiin yhden maalin takaa-ajoasemassa. Väisäsen mielestä kotijoukkue onnistui nostamaan tasoaan tauon jälkeen.

– Toiselle jaksolle muutimme hieman pelaamistamme. Nostimme riskitasoja ja prässiämme. Osittain myös onnistuimme siinä. Saimme katkoja ylempänä, saimme luotua painetta ja pystyimme pitämään palloa pidempiä aikoja HJK:n puoliskolla, Väisänen sanoi.

– HJK sai luotua meille tänään paljon painetta, mutta voimme olla tyytyväisiä tapaan, jolla paransimme toiselle jaksolle. Mekin saimme loppua kohden painetta ja onnistuimme puristamaan tasapelipisteen. Tämä ei ollut parasta peliämme, mutta oli tärkeää, että pystyimme nousemaan tasoihin. Lisäksi yksittäisistä pelaajista täytyy nostaa esiin Reetan vahva panos.

Ottelutahti on elokuun puolivälissä tiivis, sillä PK-35 Vantaa pelaa kahdeksaan päivään kolme ottelua.

– Tämä on loppukesän toinen härkäviikko. Onneksi viime viikko oli välissä hieman kevyempi. Keskiviikon peli tulee tosi nopeasti, joten tässä välissä emme voi juuri muuta tehdä kuin levätä, harjoitella kevyesti ja valmistautua uuteen otteluun.

Punamustien pelit jatkuvat jo keskiviikkona 16.8. vierasottelulla HPS:ää vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran runkosarjan päätöskierroksella lauantaina 26.8., jolloin vieraaksi saapuu KuPS.

PK-35 Vantaa – HJK 1–1 (0–1)

18´ 0–1 Lotta Lindström

83´ 1–1 Reetta Suomela

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Eerika Appelqvist

6 Kaisa Mäki

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (58´ Cecilia Ek)

11 Elina Mankki

16 Liina Tervo

23 Tuulia Mikkola

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (69´ Karoliina Autio)

29 Ella Koivu

Vaihtopelaajat:

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio

19 Anna Vlasoff

20 Sofia Velez

88 Cecilia Ek

96 Jenna Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot