UUTISET

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat Myyrmäessä

12.8.2023

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat Myyrmäessä

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina kotiyleisön edessä. Luvassa on tärkeä pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu pelataan sunnuntaina 13.8. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Eroa viimeisessä mitalisijassa kiinni olevaa HJK:hon on kahdeksan pistettä, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Keskinäisen ottelun voittamalla Punamustilla olisi siis vielä hyvä tilaisuus nousta tiukasti mukaan mitalitaistoon.

Itseluottamusta nostavat etenkin kaksi peräkkäistä voittoa ja kaksi hyvää pelisuoritusta. Viime viikolla PK-35 Vantaa haki ensin liigan puolella arkiottelussa 1–2-vierasvoiton TPS:stä ja selvitti sunnuntaina tiensä Suomen Cupin välieriin kaatamalla HPS:n Myyrmäessä maalein 2–0. Etenkin sunnuntain ottelu oli yksi Punamustien kuluvan kauden tasapainoisimmista peliesityksistä. HPS-voitossa osumista vastasivat Liina Tervo ja Netta Koso.

Vierasjoukkue HJK sen sijaan saapuu Myyrmäkeen erilaisista lähtökohdista. Helsinkiläiset ovat hävinneet kaksi edellistä liigaotteluaan, kun ensin HPS oli Paloheinässä vahvempi lukemin 2–0 ja viime tiistaina HJK taipui kotonaan kärkiottelussa KuPSille peräti lukemin 0–4. Ensin mainitussa ottelussa HJK pelasi maalivahti Annika Laihasen ulosajon myötä pitkään vajaalukuisena. Laihanen kärsii ulosajoa seurannutta pelikieltoaan vielä sunnuntaina Myyrmäessä.

Kahden peräkkäisen liigatappion myötä HJK:n mestaruushaaveet kokivat kovan kolauksen, kun ero sarjakärki KuPSiin venähti jo yhdeksään pisteeseen. Tappioita HJK on kärsinyt tällä kaudella jo viisi eli yhden enemmän kuin PK-35 Vantaa, mutta merkittävä ero joukkueiden välillä on ollut tasapelien kääntämisessä voitoiksi. Helsinkiläiset eivät nimittäin ole pelanneet tällä kaudella vielä yhtään tasapeliä, kun taas Punamustilla niitä on tilillään jo neljä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin toukokuussa Töölössä. Tuolloin avausjakso oli maaliton, mutta toisella jaksolla HJK oli vahvempi ja vei pelin nimiinsä lukemin 3–0. Sinivalkoraitapaitojen osumista vastasivat tuolloin Lotta Lindström, Milja Kiviranta ja Emilia Kupsanen.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut Reetta Suomela, joka on osunut Kansallisessa Liigassa neljästi. Kolmeen maaliin ovat yltäneet Liina Tervo ja Sanna Saarinen. HJK:n tehokkain maalintekijä sen sijaan on ollut yhdeksän osumaa viimeistellyt Lotta Lindström. Lotta Kalske on osunut viidesti.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Rebecca Kindstedt ja Sinna Suuriniemi. Lisäksi lainasopimuksella PK-35 Vantaassa pelaava Ilona Walta ei saa pelata emoseuraansa HJK:ta vastaan. Viime otteluista sivussa ollut kapteeni Sanna Saarinen sen sijaan palannee jälleen kokoonpanoon. HJK:n riveistä sivussa on varmuudella pelikieltoaan kärsivä maalivahti Annika Laihanen.

Jatkoa nousujohteiselle vireelle

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan viime viikon hyvät tulokset ovat näkyneet myös harjoitusten ilmapiirissä. Punamustien peliesitykset ovat olleet nousujohteisia.

– Olemme pystyneet pelaamaan viime aikoina tasapainoisia pelejä. Pelimme on kehittynyt, mutta uskon, että parasta ei ole vielä nähty. Meillä on edelleen varaa parantaa, mutta joukkue on hyvällä tiellä. Se näkyy päivittäisessä harjoittelussa ja hyvässä fiiliksessä, Väisänen kertoo.

– Olemme pystyneet luomaan myös maalipaikkoja ja tekemään maaleja, mikä oli meille vielä alkukaudesta vaikeaa. Se on totta kai tärkeää, koska pelejä voitetaan vain tekemällä maaleja. Haluamme tietysti jatkaa samaa trendiä myös HJK:ta vastaan. Meidän pitää saada vietyä hyökkäyksemme vaarallisille maalintekosektoreille.

Lähtökohdat otteluun ovat selvät, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä. Väisäsen mukaan toukokuussa pelattu edellinen keskinäinen kohtaaminen on vielä tuoreessa muistissa. Hän uskoo, että kotiyleisön edessä nähdään valmiimpi PK-35 Vantaa.

– Me hamuamme vielä mitalisijoille, kun taas HJK on vaikean tehtävän edessä, jos mielii pysyä vielä mestaruustaistossa. HJK on erittäin prässäävä, aggressiivinen ja tarvittaessa myös todella suoraviivainen joukkue, joten siihen meidän pitää pystyä vastaamaan. Mielestäni olemme kehittyneet kauden edetessä kaksinkamppailupelaamisessamme. Viimeksi HJK:ta vastaan emme onnistuneet oman maalin edustamme puolustamisessa, joten siinä meidän pitää olla nyt vahvempia.

HJK sai viikko sitten riveihinsä Punamustienkin seuraajille tutun vahvistuksen, kun viime vuodet Espanjassa pelannut Iina Salmi liittyi helsinkiläisryhmään. Läpimurtonsa Myyrmäessä tehnyt Salmi saavutti viime vuosikymmenen puolella PK-35 Vantaan riveissä neljä Suomen mestaruutta.

– Iina on tietysti meille tuttu pelaaja vuosien takaa. On kiinnostavaa nähdä, miten hän pääsee sisään HJK:n pelaamiseen. Hän tuo varmasti uusia ulottuvuuksia pallolliseen pelaamiseen.”

PK-35 Vantaa – HJK pelataan sunnuntaina 13.8. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

KATSOJAINFOT

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot