UUTISET

Punamustat Suomen Cupin välieriin!

7.8.2023

Punamustat Suomen Cupin välieriin!

PK-35 Vantaa jatkoi sunnuntai-iltana hyviä otteitaan Suomen Cupissa. Puolivälierä Helsingin Palloseuraa vastaan oli läpi ottelun hyvin Punamustien kontrollissa ja välieräpaikka irtosi lopulta varmaotteisella 2–0-voitolla.

Punamustien cup-taival oli edennyt voitosta voittoon ilman päästettyä maalia, mutta aiempien kierrosten vastustajat olivat kaikki alempien sarjojen joukkueita. Nyt vastus koveni merkittävästi, kun PK-35 Vantaa sai aurinkoiseen Myyrmäkeen vieraakseen niin ikään Kansallista Liigaa pelaavan HPS:n.

Ottelun avausmaali nähtiin jo kahdeksannella peliminuutilla. HPS:n pelin avaaminen päättyi pallonmenetykseen omalla puolustuskolmanneksella ja kotijoukkue käytti tilaisuuden hyväkseen. Cecilia Ek tarjoili upean vapauttavan läpisyötön ja Liina Tervo karkasi oikea-aikaisella pystyjuoksulla puolustajilta. Tervo pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan.

Kokonaisuudessaan avausjakso eteni Punamustien lievässä hallinnassa. Kotijoukkue hyökkäsi tasaisesti niin hitailla kuin nopeilla hyökkäyksillä ja pääsi hyvin etenemään vieraiden puolustusalueelle. Se johti muutamiin puolittaisiin tilanteisiin ja kulmapotkuihin, mutta todella vaaralliset maalipaikat olivat tiukassa. Avausjakson loppupuolella maalintekijä Tervo pääsi karkaamaan vasemmalta ja tarjoili päätyrajalta takaviistoon, mutta Tuulia Mikkolan laukaus karkasi yli maalin.

Toisessa päässä PK-35 Vantaa onnistui hyvin hyydyttämään HPS:n hyökkäyspelin. Tällä kertaa valkoisissa pelanneiden Vihreiden jääkärien ainoaksi maalintekoyritykseksi jäi laukaus pienestä kulmasta suoraan maalivahti Jenna Rantasen käsiin.

Kotijoukkue sen sijaan iski kertaalleen, kun pelikello näytti jo avausjakson viidettä lisäaikaminuuttia. Anna Vlasoff piti pitkän hyökkäyksen päätteeksi pallon hyvin omalla joukkueella päätyrajalla ja syötti taaksepäin Kosolle, joka pelasi ovelalla liikkeellään kaksi puolustajaa ulos tilanteesta. Koso pääsi etenemään vapaasti ja laukoi pallon pienestä kulmasta maaliin. Koson laukaus jäi avausjakson viimeiseksi pallokosketukseksi, joten tauolle lähdettiin Punamustien 2–0-johtolukemissa.

Toisella jaksolla pelin luonne muuttui hieman, kun kotijoukkue laski riskitasoja ja keskittyi johtonsa turvaamiseen. PK-35 Vantaa käytti omat pallonhallintajaksonsa rauhallisesti. Pallottomana kotijoukkue puolusti kurinalaisesti ja pyrki ottamaan vastustajaltaan tilan pois.

HPS:lle avautui kuitenkin 65. minuutilla vaarallinen vastahyökkäys, kun Oona Jääskeläinen pääsi puolittaiseen läpiajoon. Jääskeläisen laukaus suuntautui kuitenkin ohi taka-alakulman. Lisäksi aivan varsinaisen peliajan täyttyessä Aada Nurmi pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus pysähtyi Punamustien pelaajamuuriin.  Kaksi mainittua yritystä jäivät lopulta vierasjoukkueen ainoiksi maalintekoyrityksiksi, joten HPS ei lopulta päässyt toden teolla hätyyttelemään kotijoukkueen maalia.

Punamustien 2–0-johto kesti loppuun asti, joten joukkue jatkaa Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Välierissä PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä HJK:n. Välierät pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kontrolloitu pelisuoritus

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Väisäsen mukaan Myyrmäessä nähtiin kaksi varsin erilaista jaksoa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hieman avoimempaa pelaamista. Aikainen avausmaali oli todella upea. ”Ceccu” antoi loistavan läpisyötön ja Liina teki hienon liikkeen pystyyn, Väisänen kehui.

– Hyödynsimme hyvin sekä nopeita että hitaita hyökkäyksiä. Samalla puolustimme hyvin ja otimme HPS:n vahvuudet pois pelistä. Mielestäni tämä oli yksi kontrolloiduimmista peliesityksistämme koko kaudella.

Kahden maalin karkumatkalle päästyään PK-35 Vantaa muutti pelaamistaan hieman. Väisäsen mukaan pukukopissa painotettiin tauolla johtoaseman turvaamista.

– Toisella jaksolla olimme kahden maalin johdossa ja cupissa vain tuloksella on merkitystä, joten lähdimme pelaamaan hieman puolustavammin. Olimme kurinalaisia, pidimme linjojen väliset etäisyydet tiiviinä ja pystyimme sen myötä kontrolloimaan peliä myös pallottomana. HPS ei onnistunut murtamaan puolustustamme, joten he joutuivat pelaamaan pitkiä palloja, jotka hoidimme hyvin.

– Sovimme, että emme ota johtoasemassa turhia riskejä. Joukkue toteutti sitä hyvin. Omat pallolliset jaksomme olivat varmaa pelaamista.

Punamustien riveistä löytyi sunnuntai-iltana paljon onnistujia.

– Reetta pelasi tosi vahvan pelin oikeana puolustajana. Elli-Noora Kainulainen on ollut HPS:n tämän kauden vaarallisin pelaaja, mutta Reetta pystyi pitämään hänet pimennossa. Koko alakerta suoriutui jälleen todella hyvin. ”Eltsu” hoiti pääpallot hyvin ja tunnisti hienosti, missä tilanteissa piti pelata pitkillä ja missä lyhyillä syötöillä, Väisänen luetteli onnistujia.

– Keskikentän kolmikko (Roosa Bröijer, Netta Koso ja Cecilia Ek) toimi hyvin. Roosa pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa ja heti täyden pelin. Hän tuo omalla pallollisella osaamisellaan paljon rauhallisuutta pelaamiseen. Hyökkäyspäässä Liina on mennyt koko ajan eteenpäin ja uskaltaa haastaa yhä vahvemmin. Lisäksi Jenna pelasi maalilla yhden kauden parhaista peleistään. Hän hallitsi omaa aluettaan ja hoiti pitkät pallot, keskitykset ja muutamat laukaukset varmasti.

Voitokas puolivälierä päätti Punamustien tiukan ottelusuman, jonka aikana joukkue pelasi yhdeksään päivään kolme ottelua. Väisäsen mukaan joukkue esiintyi peliruuhkassa mallikkaasti.

– Pelasimme pelillisesti kolme hyvää peliä. Pelaajat ovat heittäytyneet hyvin pelille, mikä on näkynyt pelirohkeutena ja toisaalta myös kurinalaisuutena. Nyt saamme taas normaalin harjoitusviikon alle ja suuntaamme keskittymisen taas täysillä tulevaan HJK-peliin.

Punamustien pelit jatkuvat Kansallisen Liigan merkeissä tulevan viikon sunnuntaina 13.8. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi.

PK-35 Vantaa – HPS 2–0 (2–0)

8´ 1–0 Liina Tervo

45+5´ 2–0 Netta Koso

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (71´ Jenni Huttunen)

11 Elina Mankki

16 Liina Tervo (90+5´ Kaisa Mäki)

19 Anna Vlasoff

23 Tuulia Mikkola (85´ Karoliina Autio)

28 Roosa Bröijer

29 Ella Koivu

88 Cecilia Ek

96 Jenna Rantanen

Vaihtopelaajat:

1 Irea Virtanen Espejo

6 Kaisa Mäki

15 Karoliina Autio

19 Jenni Huttunen

20 Sofia Velez

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot