UUTISET

PK-35 Vantaa ja Åland United kohtaavat Myyrmäessä

28.7.2023

PK-35 Vantaa ja Åland United kohtaavat Myyrmäessä

Punamustien ottelut Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina kotiyleisön edessä. Jaossa on todella tärkeitä sarjapisteitä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen ahvenanmaalaisen Åland Unitedin. Ottelu pelataan lauantaina 29.7. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viikonloppuun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Eroa kolmanteen sijaan on kahdeksan pistettä, joten mitalitaisteluun noustakseen kotijoukkue kaipaa täysiä pisteitä. Yläloppusarjapaikassa PK-35 Vantaa on tällä hetkellä kiinni seitsemän pisteen turvin, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä kuusi ottelua. Punamustien pistesarake näyttää tällä hetkellä 19 pistettä, jotka ovat kertyneet viidellä voitolla ja neljällä tasapelillä.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa palasi sarjatauolta 2–2-vierastasapelillä FC Honkaa vastaan. Vierasjoukkue johti ottelua kahdesti, kun Reetta Suomela osui avausjaksolla ja Liina Tervo toisella jaksolla. FC Honka nousi kuitenkin kummallakin kerralla tasoihin. Jälkimmäinen tasoitusmaali syntyi Punamustien kannalta harmittavasti vasta 87. peliminuutilla.

Lauantain vierasjoukkue Åland United sen sijaan majailee sarjataulukossa toisena. Eroa sarjan piikkipaikkaan on kolme pistettä. Saarelaisten 27 pisteen potti on koostunut yhdeksästä voitosta, sillä tasapelejä joukkue ei ole pelannut vielä yhtäkään. Tappioita Åland United on kärsinyt kolme.

Punamustien tavoin myös ahvenanmaalaisten edellinen tappio on puolentoista kuukauden takaa. Heinäkuun kahdessa liigaottelussaan Åland United voitti ensin HJK:n vieraissa lukemin 1–4 ja viime viikonloppuna joukkue palasi kesätauolta 4–2-kotivoitolla ONSista. Viikonlopun osumista vastasivat Aada Törrönen, Dana Leskinen, Tilda Råtts ja Olivia Ulenius.

PK-35 Vantaa ja Åland United kohtasivat toisensa jo runkosarjan kevätpuoliskolla toukokuussa. Tuolloin Åland United oli Maarianhaminassa Punamustille tyly emäntä ja voitti ottelun peräti lukemin 6–0. Edellisen kohtaamisen myötä Myyrmäessä nähdään siis lauantaina varmasti sisuuntunut PK-35 Vantaa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Rebecca Kindstedt, Sinna Suuriniemi ja Sanna Saarinen. Viime ottelusta sivussa ollut Eerika Appelqvist palaa jälleen kokoonpanoon. Åland Unitedin riveistä sen sijaan puuttuu varmuudella Uutta-Seelantia naisten MM-kisoissa edustava Jacqueline Hand.

”Tärkeää huomioida vastustajan vahvuudet”

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat lauantain otteluun ovat hyvät ja kokoonpanotilanne on suotuisa. Punamustien tavoitteena on hivuttautua lähemmäs mitalisijoja.

– Lähdemme totta kai voittamaan ottelua, jotta pysymme iskuetäisyydellä kärkikolmikosta. FC Honkaa vastaan toinen jakso oli meiltä jo parempaa pelaamista, joten haluamme jatkaa siitä. Roosa Bröijer ja Karoliina Autio ovat pelanneet hiljalleen isompia minuutteja, mikä tuo meille taas lisää vaihtoehtoja, Väisänen sanoo.

– Lisäksi olemme olleet tällä kaudella vahvoja kotikentällämme. Sille haluamme jatkoa myös lauantaina.

PK-35 Vantaan tavoin myös Åland United on ollut hyvässä tulosvireessä. Väisäsen mukaan ahvenanmaalaisilla on omat selkeät vahvuutensa.

– He ovat esittäneet tällä kaudella erittäin vahvoja otteita etenkin molemmissa päissä kenttää. Keskialueen he ylittävät usein nopeasti joko pitkillä palloilla tai kuljettamalla. Åland Unitedin vahvuudet ovat ehdottomasti oman maalin puolustamisessa, erikoistilanteissa ja nopeissa hyökkäyksissä. Yksittäisistä pelaajista Hailey Whitaker on ollut viime aikoina isossa roolissa ja myös Dana Leskinen on päässyt taas hyvään iskuun.

PK-35 Vantaa luottaa omaan pallolliseen pelaamiseensa, mutta samalla ottelusuunnitelmassa huomioidaan tarkasti myös vastustajan tärkeimmät aseet.

– Meidän on tärkeää huomioida Åland Unitedin vahvuudet ja pystyä vastaamaan niihin paremmin kuin keväällä Ahvenanmaalla. Pelissä korostuu etenkin se, miten pystymme ennakoimaan puolustuslinjan taakse pelaamista ja sen myötä välttämään myös erikoistilanteita, Väisänen linjaa.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 29.7. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuna aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot