UUTISET

PK-35 Vantaa palaa sarjatauolta FC Hongan vieraana

21.7.2023

PK-35 Vantaa palaa sarjatauolta FC Hongan vieraana

Kansallisen Liigan kesätauko on vietetty ja joukkueet palaavat jälleen tositoimin. Punamustien osalta pelit jatkuvat vierasottelulla espoolaista FC Honkaa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 22.7. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa.

PK-35 Vantaa pääsi kesätauolle mukavissa tunnelmissa neljän ottelun voittoputkessa. Liigakentillä joukkue kaatoi juhannuksen alla vieraissa Ilveksen ja heinäkuun alkajaisiksi kotonaan ONSin lukemin 1–0. Oululaisia vastaan voittomaalista vastasi näyttävällä laukauksella Tuulia Mikkola. Voittoputkeen mahtuivat myös Suomen Cupin voitot sarjatasoa alempana pelaavia FC Lahtea ja yhteistyöseura EBK:ta vastaan.

Kansallisessa Liigassa PK-35 Vantaa majailee neljäntenä, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä seitsemän ottelua. Matkaa mitalisijoille on kuusi pistettä, joten Punamustilla on yhä hyvä iskuetäisyys kärkikolmikkoon. Vastaavasti eroa seitsemänteen sijaan on samaiset kuusi pistettä, joten myös paikka kuuden parhaan joukkueen yläloppusarjassa vaatii vielä lisäpisteitä. PK-35 Vantaa on kerännyt 18 pistettä viidellä voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita joukkueella on tilillään kolme.

Lauantai-illan kotijoukkue FC Honka sen sijaan on sarjassa viidentenä vain pisteen Punamustia jäljessä. Espoolaisten 17 pisteen potti on koostunut viidestä voitosta ja kahdesta tasapelistä. Tappioita FC Honka on kärsinyt neljä. Sarjataukoa edeltäneessä ottelussaan FC Honka kärsi keltamustien kohtaamisessa 2–0-tappion KuPSin vieraana. Liiga- ja cup-ottelut huomioiden espoolaiset ovat tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa.

FC Hongan ottelut ovat olleet koko sarjan vähämaalisimpia, sillä espoolaiset ovat sekä tehneet että päästäneet vähiten maaleja sarjassa. Molempiin sarakkeisiin on kirjattu yhdeksän osumaa.

PK-35 Vantaa ja FC Honka ovat kohdanneet tänä vuonna kahdesti. Tammikuussa joukkueet kohtasivat Myyrmäki-hallissa harjoitusottelun merkeissä. Tuolloin FC Honka vei voiton lukemin 1 – 2. Punamustien maalista vastasi Karoliina Autio, kun taas vieraiden maaleista ensimmäinen merkittiin Elli Seirolle ja toinen kotijoukkueen omaksi maaliksi. Huhtikuisessa liigakohtaamisessa Myyrmäessä PK-35 Vantaa oli hallitsevampi osapuoli, mutta hyvästä painostuksesta ja muutamista hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon.

Molempien joukkueiden maalit ovat jakaantuneet varsin tasaisesti. Punamustien liigakauden paras maalintekijä on ollut Sanna Saarinen kolmella osumallaan. Lisäksi Reetta Suomela ja Elina Mankki ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti. FC Hongan riveissä suurinta maalintekovastuuta on kantanut kolmesti osunut Wilma Sjöholm.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Rebecca Kindstedt, Sanna Saarinen, Sinna Suuriniemi ja Salla Hyvönen. Tuulia Mikkolan ja Eerika Appelqvistin pelaaminen on vielä epävarmaa. Pitkän loukkaantumisensa jälkeen pelikentille palannut Emma Korkalainen hakee pelituntumaa todennäköisesti yhteistyöseura Esbo Bollklubbin ottelussa. FC Hongalta sen sijaan puuttuu varmuudella pelikieltoaan kärsivä Eevi Sutela.

Intoa täynnä takaisin pelikentille

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Punamustien joukkue on valmiina palaamaan jälleen tositoimiin. Muutamat pelaajat ovat olleet heinäkuussa maajoukkueiden mukana, mutta suurin osa pelaajista on saanut hengähdystauon jalkapallosta.

Loma on tehnyt pelaajille tosi hyvää. Kaikesta näkee, että on ollut kivaa palata tauon jälkeen harjoituskentälle ja kaikilla on taas uutta intoa harjoitteluun. Meillä oli ennen taukoa hyvä tulosvire, joten nyt on tärkeää pystyä säilyttämään se ja jatkaa siitä, mihin jäimme, Väisänen sanoo.

Pääkaupunkiseudun joukkueet tuntevat toisensa hyvin jo monen vuoden ajalta. Myös lauantai-iltana kohtaavat PK-35 Vantaa ja FC Honka ovat toisilleen tuttuja joukkueita.

Olemme Hongan kanssa peräkkäisillä sijoilla, joten ottelu on molemmille tärkeä. Olemme pelanneet aina tiukkoja pelejä, mutta olemme usein onnistuneet hyvin Tapiolan hyväkuntoisella nurmella.

Joukkueiden huhtikuinen kohtaaminen oli Punamustilta vahva peliesitys, mutta FC Honka onnistui nappaamaan tasapelipisteen Myyrmäestä. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa haluaa olla aloitteellisempi osapuoli myös Tapiolassa.

Edellinen Honka-peli oli meiltä hyvä pallollinen peli. Vaikka emme pystyneet tekemään maalia, se oli meiltä pelillisesti vahva esitys. Sen jälkeen on tietysti pelattu paljon pelejä ja molempien joukkueiden pelaaminen on kehittynyt. Tavoitteenamme on kuitenkin olla jälleen palloa hallitseva osapuoli, Väisänen sanoo.

Hongalla on nopeita pelaajia ja pystyvät pelaamaan todella suoraviivaisesti eteenpäin. Vaikka haluamme pitää palloa ja luoda ylivoimia, meidän pitää olla valmiita myös pallonmenetysten jälkeisiin tilanteenvaihtoihin.

Espoolaisjoukkueen pelaajista Väisänen nostaa esiin etenkin tasaisia otteita esittäneen maalivahdin.

Sofia Manner pelaa Hongan maalilla vahvaa kautta. Tiedämme hänen vahvuutensa tietyillä osa-alueilla, joten meidän pitää pystyä pelaamaan maalille palloja, joita hän ei pääse nappaamaan. Jokaisella keskityspallolla pitää olla selkeä kohde – summittaisia palloja maalille ei kannata pelata.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 22.7. klo 18.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot