UUTISET

Punamustille kotivoitto ONSista

3.7.2023

Punamustille kotivoitto ONSista

PK-35 Vantaa palasi sunnuntai-iltana voitokkaasti kotiyleisön eteen. Sarjajumbo ONS taisteli hyvin, mutta kotijoukkue väänsi ottelun edukseen lukemin 1–0. Samalla Punamustien voittoputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Lähtökohdat sunnuntai-illan koitokseen olivat varsin selkeät, sillä vierasjoukkue ONS oli hävinnyt kaikki kymmenen sarjaotteluaan. Oululaisten peliesitykset ovat kuitenkin olleet läpi kauden murheellista pistetilannetta parempia, eikä sunnuntain ottelu tehnyt siihen poikkeusta. ONS oli etenkin ottelun alussa pirteä ja avausvartti sujuikin varsin tasaisissa merkeissä.

Ottelun kaksi ensimmäistä maalipaikkaa avautuivatkin vieraille. Ensin Piita Kytölaakso pääsi laukomaan poikittaissyötöstä hyvästä paikasta. Laukaus jäi kuitenkin kevyeksi eikä Punamustien maalia vartioineelle Irea Virtanen Espejolla ollut vaikeuksia sen vangitsemisessa. Hetkeä myöhemmin Aurora Harila haki ratkaisua rangaistusalueen rajan takaa, mutta laukaus painui yläriman kautta yli maalin.

Sen jälkeen PK-35 Vantaa otti kuitenkin kenttätapahtumat komentoonsa. Kotijoukkue pystyi luomaan hyvää painetta vieraiden kenttäpuoliskolle, mutta todella vaarallisten maalintekopaikkojen luominen oli haastavaa vastustajan puolustaessa tiukasti. Avausjakson puolivälissä PK-35 Vantaa kävi kuitenkin lähellä. Netta Koso antoi kaukaa vapaapotkun maalille ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueelle. Tuulia Mikkola pääsi laukomaan viidestä metristä, mutta peliväline kolahti ylärimaan. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Roosa Toivasen pusku painui kulmatilanteessa maalin katolle.

Ottelu maalihanat aukesivat lopulta 35. peliminuutilla näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi. Mikkola voitti pomppivan pallon itselleen ja pyörähti taidokkaasti kahden puolustajan välistä vapaaksi. Lopulta Mikkola kuljetti rangaistusalueen rajalle asti ja upotti lopulta upean vasemman jalan laukauksen takayläkulmaan. Osuma oli Mikkolalla liigakauden ensimmäinen.

Johtomaalin lisäksi kotijoukkue loi avausjaksolla kourallisen puolittaisia maalipaikkoja ja sai kuusi kulmapotkua. Kokonaisuudessaan avausjakso sujui aivan alkua lukuun ottamatta tiukasti PK-35 Vantaan hallinnassa. Tauolle lähdettiin Punamustien 1–0-johtolukemissa.

Toisen jakson käsikirjoitus oli varsin samanlainen. PK-35 Vantaa oli yhä hallitsevampi osapuoli, mutta aivan huippupaikat olivat harvassa. Kaukolaukauksilla ratkaisua yrittivät muun muassa Cecilia Ek ja Ella Koivu, mutta molempien yritykset suuntautuivat hieman maalin ohi. Kotijoukkue kävi kuitenkin vielä 84. peliminuutilla todella lähellä maalintekoa, kun Ilona Walta pääsi laukomaan vapaapotkua aivan kuudentoista metrin rajan takaa. Kierteinen laukaus kolahti kuitenkin maalikehikkoon.

Vierasjoukkue ONSin tilaisuudet sen sijaan olivat toisella jaksolla vähissä. 88. minuutilla oululaisille avautui tosin hyvä maalipaikka, mutta Kytölaakson pusku hyvästä paikasta jäi liian kevyeksi. Lisäksi Punamustien puolustus onnistui peittämään yhden vaarallisesti rangaistusalueen sisältä lauotun laukauksen.

Vielä ottelun loppuhetkillä nähtiin hieno hetki, kun helmikuusta lähtien loukkaantumisen takia sivussa ollut Karoliina Autio teki odotetun paluun pelikentille. Viime kaudella 11 liigamaalia viimeistellyt Autio tuli vaihdosta kentälle varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Punamustien maalin johto kesti loppuun asti, joten täydet pisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 1–0. Voiton myötä PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa yhden sijan neljänneksi. Liiga- ja cup-ottelut mukaan lukien voitto oli Punamustille kolmas peräkkäinen.   

Kiitosta kentälle ja katsomoon

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Hän kuitenkin jakoi kunniaa myös vastustajalle, joka ei antanut pisteitä helpolla.

– Ensimmäisellä jaksolla ONSillakin oli hyviä hetkiä, mutta saimme kuitenkin luotua painetta ja olimme tilanteiden valossa niskan päällä. Maalinteko oli kuitenkin meille vaikeaa, Väisänen totesi.

– Kokonaisuutena tämä oli meiltä tasaisen vahva suoritus, mutta myös ONS oli tänään hyvä. He löysivät välillä keskialueelta hyvin tilaa, mutta takaprässimme ja alin linjamme hoitivat ne tilanteet hyvin. Muutamaa puolittaista tilannetta lukuun ottamatta ONS ei päässyt vaarallisille paikoille.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan riveistä löytyi paljon onnistujia kentän eri osa-alueilta.

– Etenimme tänään vahvasti molemmilta laidoilta, sillä tiesimme ONSin olevan vahva keskellä. Reetta nousi laitapuolustajan paikalta hyvin, Liina pääsi paljon 1v1-tilanteisiin ja toisella puolella Ilona ja ”Eltsu” onnistuivat hyvin ylöspäin. Tolppien välissä Irea hoiti tehtävänsä hyvin. Hän oli koko ajan mukana pelissä, osallistui pallolliseen pelaamiseen ja tuli muutamaan otteeseen hyvin vastaan, Väisänen luetteli.

– ”Tuuska” sen sijaan pelasi hyvän pelin keskikentällä ja pääsi käyttämään myös laukaustaan. Voittomaali oli todella upea suoritus.

Pelaajien lisäksi Väisänen jakoi kiitosta myös katsomoon. Sunnuntai-illan ottelua seurasi Myyrmäen stadionin lehtereiltä mukava määrä katsojia, jotka myös elivät mukana kenttätapahtumissa.

– On todella hienoa saada tällaista kannustusta katsomosta. Se antaa varmasti myös pelaajille lisää voimaa kentällä. Tämä oli tosi tärkeä voitto, jonka myötä kohensimme jälleen tilannettamme sarjataulukossa.

Voiton jälkeen joukkueen katseet kääntyvät nopeasti tulevaan, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa jo keskiviikkona. Väisäsen mukaan kaksi valmistautumispäivää käytetään tehokkaasti hyväksi.

– Maanantaina harjoittelemme kevyesti. Tiistaina pidämme peliin valmistavat harjoitukset ja katsomme videolta tämän pelin opit läpi. Keskiviikkona olemme jälleen valmiita Suomen Cupin otteluun.

Punamustien pelit jatkuvat jo keskiviikkona 5.7. Suomen Cupin merkeissä, kun edessä on viidennen kierroksen vierasottelu Esbo Bollklubbia vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran lauantaina 29.7., jolloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Åland United.

PK-35 Vantaa – ONS 1–0 (1–0)

35´ 1 – 0 Tuulia Mikkola

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

7 Nette-Nina Hiltunen

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso

11 Elina Mankki

16 Liina Tervo (81´ Anna Vlasoff)

22 Ilona Walta

23 Tuulia Mikkola (61´ Kaisa Mäki)

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

88 Cecilia Ek (89´ Karoliina Autio)

Vaihtopelaajat:

6 Kaisa Mäki

15 Karoliina Autio

19 Anna Vlasoff

20 Sofia Velez

96 Jenna Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot