UUTISET

PK-35 Vantaa ja ONS kohtaavat sunnuntai-illassa

1.7.2023

PK-35 Vantaa ja ONS kohtaavat sunnuntai-illassa

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntai-iltana. PK-35 Vantaa palaa kuukauden tauon jälkeen kotiyleisön eteen, kun vieraaksi saapuu oululainen ONS. Ottelu pelataan sunnuntaina 2.7. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee sunnuntain otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Eroa mitalisijoihin on kuusi pistettä. Punamustien kesäkuuhun mahtui kolme voittoa ja yksi tappio. Voitosta viimeisin tuli liigakenttien sijaan Suomen Cupissa, kun PK-35 Vantaa kaatoi juhannuksen alla FC Lahden vieraissa maalein 0–3. Punamustien osumista vastasivat Lahdessa Liina Tervo, Sanna Saarinen ja Elina Mankki.  Edellisessä liigaottelussaan PK-35 Vantaa haki Saarisen ja Mankin osumilla 1–2-vierasvoiton Ilveksestä.

Sunnuntain vierasjoukkueen ONSin kausi sen sijaan on sujunut murheellisemmissa merkeissä, sillä joukkue on hävinnyt kaikki kymmenen sarjapeliään. Piste-eroa karsijan paikallekin on kertynyt jo kymmenen pistettä, joten oululaisten tilanne on tukala. ONS on onnistunut useimmissa otteluissaan maalinteossa , mutta vastaavasti sen omaan verkkoon on uponnut peräti 40 maalia.

Juhannusta edeltäneessä Suomen Cupin ottelussa ONS putosi jatkosta hävittyään kotikentällään Ilvekselle lukemin 1–5. Edellisissä sarjaotteluissaan ONS kärsi 1–6 -kotitappion KuPSille sekä dramaattisen 2–1-vierastappion Pallokerho-35:lle. ONS johti häntäpään taistoa viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, mutta joutui lopulta taipumaan.

PK-35 Vantaa ja ONS kohtasivat toisensa jo huhtikuussa toisella sarjakierroksella. Silloin ottelu pelattiin Oulussa Heinäpään hallissa. Ella Koivu vei Punamustat johtoon hieman ennen tunnin täyttymistä, mutta ONS nousi Piita Kytölaakson osumalla tasoihin. Lopulta oululaisten loppuhetkien oma maali käänsi kuitenkin ottelun PK-35 Vantaan eduksi lukemin 1–2.

Punamustien maalit ovat jakautuneet melko tasaisesti, sillä paras maalitekijä on ollut kolme maalia tehtaillut Sanna Saarinen. Kahdesti ovat osuneet Reetta Suomela ja Elina Mankki. ONSin riveissä suurinta maalintekovastuuta on kantanut viidesti osunut Sara Sievistö, joka on tehnyt yli puolet joukkueensa liigamaaleista.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Rebecca Kindstedt, Emma Korkalainen, Sinna Suuriniemi, Salla Hyvönen, Eerika Appelqvist, Sanna Saarinen ja Jenni Huttunen. Viime otteluista sivussa ollut Anna Vlasoff sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon. Jo juhannuksen alla Suomen Cupin ottelussa kokoonpanossa ollut Karoliina Autio on valmis pelaamaan kauden avausminuuttinsa. Lisäksi Hollannista kotimaahan palannut Roosa Bröijer on käytettävissä jo sunnuntaina.

Tavoitteena parantaa edellisestä kohtaamisesta

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee juhannustauon jälkeen tositoimiin mukavista lähtökohdista. Joukkueen vireystila on ONS-ottelun alla hyvä.

– Saimme runkosarjan toisen puoliskon voitolla käyntiin ja etenimme Suomen Cupissa jatkoon, joten juhannusta edeltänyt viikko ei olisi voinut paremmin mennä. Voitot tuovat aina rentoutta tekemiseen, mikä on näkynyt tällä viikolla harjoituksissa. Niissä on ollut hyvä draivi ja tekemisen taso on ollut hyvää, Väisänen sanoo.

Sunnuntain vastustaja ONS on sarjassa viimeisenä pelkkiä tappioita tilillään, mutta Väisäsen mukaan se ei anna oikeaa kuvaa oululaisten iskukyvystä.

– Vaikka ONS on sarjataulukon hännillä ilman pisteitä, pelilliset suoritukset olisivat antaneet odottaa enemmän. Mielestäni ONS on alisuorittanut pisteiden valossa, sillä he ovat pelanneet pelien sisällä erittäin hyviä jaksoja. Heidän pelinsä on kuitenkin ailahdellut vähän liikaa, Väisänen arvioi.

– ONS pelaa aktiivista jalkapalloa, joka varmasti kehittää pelaajia. Mielestäni he ovat kehittyneet myös joukkueena koko ajan. ONS prässää ja avaa rohkeasti, minkä lisäksi heillä on muutamia vahvoja yksilöitä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli Oulussa melko tasainen. Nyt Väisänen toivoo erilaista pelinkuvaa.

– Oulussa meillä oli tosi tasainen peli, jonka olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Silloin se kääntyi onneksi meille. Nyt tavoitteenamme on parantaa suoritustamme edelliseen ONS-peliin nähden. Pääsemme nyt isolle kotikentällemme, joka on meille varmasti etu. Meidän pitää pystyä parempaan pallolliseen pelaamiseen ja hallita palloa selkeämmin kuin Oulussa.

PK-35 Vantaa – ONS pelataan sunnuntaina 2.7. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot