UUTISET

Punamustat vastakkain Myyrmäen perjantai-illassa

1.6.2023

Punamustat vastakkain Myyrmäen perjantai-illassa

Kesä potkaistaan vauhdikkaasti käyntiin, kun Punamustien pelit jatkuvat perjantaina kotiyleisön edessä. Samalla kyseessä on punamustien joukkueiden kohtaaminen, sillä PK-35 Vantaa saa vieraakseen Pallokerho-35:n. Ottelu pelataan perjantaina 2.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Kansallinen Liiga on ollut tällä kaudella todella tasainen, minkä myötä sijoitukset ovat vaihdelleet lähes viikoittain. Alkavalle kierrokselle PK-35 Vantaa lähtee sarjataulukon kuudennelta sijalta. Mitalisijoille on matkaa kuusi pistettä.

PK-35 Vantaa on kerännyt yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita joukkue on kärsinyt kaksi, joista jälkimmäinen nähtiin viime viikonloppuna HJK:n vieraana Töölössä lukemin 3–0. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on kuitenkin edelleen tappioton.

Perjantain vierasjoukkue Pallokerho-35 sen sijaan on sarjassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä eli karsijan paikalla. Eroa suoran putoajan paikkaan on kolme pistettä ja vastaavasti suoraan säilymiseen viisi pistettä. Pihlajamäen ryhmä on kerännyt tällä kaudella kolme tasapelipistettä. Kaikki pisteet ovat tulleet vieraspeleistä, sillä Pallokerho-35 on tasannut pisteet niin Ilveksen, FC Hongan kuin viime viikonloppuna HPS:n vieraana. HPS meni ottelussa reilun puolen tunnin pelin jälkeen johtoon, mutta Steffi Hassinen iski loppulukemiksi jääneen 1–1-tasoituksen vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella Rebecca Kindstedt, Karoliina Autio, Emma Korkalainen, Sinna Suuriniemi ja Salla Hyvönen. Viime ottelusta sivussa olleet Liina Tervo ja Sofia Velez sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon. Lisäksi HJK:sta lainasiirrolla Punamustiin liittynyt Ilona Walta on edustuskelpoinen jo perjantain ottelussa. Pallokerho-35:n riveistä sivussa ovat varmuudella ainakin Olivia Kåhre, Suvi Kärkkäinen, Katja Hakala ja Coco Saraste.

Valmiimpia fyysisesti ja henkisesti

PK-35 Vantaa kärsi viime viikonloppuna sarjakauden toisen tappionsa, joten perjantaina kentällä nähdään varmasti sisuuntunut joukkue. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan edellisen ottelun opit on käyty tarkasti läpi.

– Olemme pureskelleet viikonlopun tappion tarkkaan ja käyneet yhdessä läpi, missä asioissa meidät pitää parantaa. Ainakin pelirohkeuden ja pelille heittäytymisen pitää olla nyt parempaa kuin HJK-pelissä. Toivottavasti olemme palautuneet, jotta olemme nyt valmiimpia niin fyysisesti kuin henkisesti, Väisänen sanoo.

Perjantai-illan vastustaja on tuttu jo neljän edellisen kauden ajalta. Joukkueen pelaajisto on kuitenkin jälleen muuttunut jonkin verran. Väisäsen mukaan Pallokerho-35 nojaa ennen kaikkea kurinalaiseen puolustamiseen.

– Pallokerho-35 ei ole kerännyt vielä paljoa pisteitä, mutta he ovat pelanneet erittäin tasaisia pelejä. Vaikka he ovat olleet monessa pelissä ottavana osapuolena, he ovat pystyneet puolustamaan hyvin joukkueena. Se on ollut alkukaudesta heidän selkeä vahvuutensa. Pallokerho-35 pyrkii pelaamaan myös pallon kanssa, mutta he eivät ota mitään riskejä. Meille on tärkeää, että pystymme rikkomaan Pallokerho-35:n puolustusmuodon ja murtautumaan maalintekosektorille, Väisänen kertoo.

– Yksittäisistä pelaajista Krista Hakala ja Minea Lassas ovat olleet aktiivisia ja taistelleet hyvin keskikentällä. Alakerrassa sen sijaan Vilma Oksanen on esittänyt hyviä otteita.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan perjantaina 2.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

KATSOJAINFO

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot