UUTISET

PK-35 Vantaa vierailee lauantaina Töölössä

26.5.2023

PK-35 Vantaa vierailee lauantaina Töölössä

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina lyhyen vieraspelimatkan päässä. Kyseessä on jälleen pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa matkaa Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 27.5. klo 15.00 Töölön jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierroksella sarjataulukon neljänneltä sijalta. Eroa sarjan kärkisijaan on kuusi pistettä. PK-35 Vantaa on kerännyt yhteensä yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita joukkueella on tilillään vain yksi.

Punamustien viime viikko sujui mukavasti duurissa, sillä helatorstaina joukkue eteni jatkoon Suomen Cupissa ja sunnuntai-iltana Myyrmäessä juhlittiin kauden ensimmäistä kotivoittoa. HPS kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 3–2. Etenkin ottelun toinen jakso oli vahvaa Punamustien hallintaa. Kotijoukkueen osumista vastasivat Elina Mankki, Netta Koso ja Reetta Suomela.

Lauantai-iltapäivän kotijoukkue HJK sen sijaan majailee tällä hetkellä sarjassa toisena. Helsinkiläisten sarjakausi alkoi kotitappiolla FC Honkaa vastaan, mutta sen jälkeen joukkue on voittanut kaikki viisi otteluaan. HJK:n hyökkäys on ollut sarjan kolmanneksi tehokkain, mutta puolustus sarjan toistaiseksi pitävin. Joukkueen verkkoon on tehty vain kolme maalia ja kolmessa viimeisimmässä ottelussaan HJK on pitänyt oman maalinsa puhtaana.

Viime viikonloppuna HJK haki sarjan kärkiottelussa jopa yllättävän suurinumeroisen 0–4-vierasvoiton KuPSista. Kuopiossa helsinkiläiset hyödynsivät etenkin kotijoukkueen pelinavaamisessa tapahtuneet virheet todella tehokkaasti. HJK:n osumista vastasivat Savossa Helmi Raijas, Lotta Lindström, Ria Karjalainen ja Daniela Tolonen. Nelikosta Lindström on ollut viidellä osumallaan helsinkiläisryhmän alkukauden paras maalintekijä.

PK-35 Vantaa ja HJK kohtasivat toisensa viime kaudella kolmeen otteeseen. Keväällä PK-35 Vantaa haki Töölöstä 0–1-vierasvoiton, mutta loppukesästä oli HJK:n vuoro hakea pisteet Myyrmäestä lukemin 1–3. Ylemmän jatkosarjan keskinäinen ottelu sen sijaan päättyi Töölössä 1–1-pistejakoon Ella Koivun iskettyä tasoitusmaalin lisäajalla. Koivu tuntuu viihtyvän HJK:n vieraana, sillä hän iski Punamustien voittomaalin myös keväisessä kohtaamisessa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Emma Korkalainen, Rebecca Kindstedt, Karoliina Autio, Sofia Velez, Sinna Suuriniemi ja Salla Hyvönen. Liina Tervon pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime ottelusta sivussa ollut Jenni Huttunen sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Virkeinä HJK:n kimppuun

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee lauantain otteluun hyvistä lähtökohdista. Viime viikonlopun voitokkaan HPS-ottelun myötä joukkueen itseluottamus on korkealla.

– HPS:aa vastaan saimme luotua enemmän maalipaikkoja, teimme niistä maaleja ja olimme pitkiä jaksoja vahvasti pelin päällä. Myös oman rangaistusalueemme puolustaminen oli aiempia otteluita parempaa, vaikka ei vielä aivan halutulla tasolla, Väisänen totesi.

– Meillä on alla kahden pelin viikko ja olemme saaneet viime otteluissa myös maalihanojamme auki. Se toivottavasti ruokkii onnistumisia myös jatkossa. Kaikki odottavat jo innolla tulevaa ottelua.

PK-35 Vantaa pelasi yhdeksän päivän sisään kolme ottelua, kun liigaotteluiden väliin mahtui vielä Suomen Cupin koitos. Viikko oli poissaolojen verottamalle pelaajaryhmälle raskas, joten HJK-ottelun alla harjoittelua on kevennetty selvästi.

– Tällä viikolla olemme harjoitelleet tosi kevyesti. Raskaan viime viikon jälkeen olemme pyrkineet rakentamaan mahdollisimman kevyen viikon, jotta olemme varmasti palautuneita lauantain peliin ja energiatasot ovat silloin korkealla. Olemme panostaneet myös henkiseen ja taktiseen valmistautumiseen. Olemme pitäneet tuttuun tapaan harjoitusten yhteydessä myös kaksi videopalaveria, Väisänen kertoo.

Viikonlopun vastustaja HJK on Punamustille monelta aiemmalta kaudelta tuttu kilpakumppani. Helsinkiläisjoukkue on muuttunut ja nuorentunut jonkin verran viime kaudesta, mutta HJK antoi viikonlopun KuPS-vierasvoitollaan hyvän näytön iskukyvystään.

– Myös HJK:lla on hieno voitto alla ja he haluavat varmasti jatkaa hyvää tulosvirettä kotikentällään. He yllättivät KuPSin hyvällä prässillään. Etenkin HJK:n prässivaiheen kaksi ylintä pelaajaa, Lotta Lindström ja Milja Kiviranta, saivat luotua kovaa painetta KuPSin toppareille ja maalivahdille. Meidän pitää nyt löytää eväät sen prässin ohittamiseen. Vahvan prässin lisäksi myös HJK:n alakerta pelasi Kuopiossa hyvän pelin.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 27.5. klo 15.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot