UUTISET

PK-35 Vantaa ja HPS kohtaavat sunnuntai-iltana

20.5.2023

PK-35 Vantaa ja HPS kohtaavat sunnuntai-iltana

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntai-iltana kotiyleisön edessä. Pääkaupunkiseudun paikallisottelussa vieraaksi saapuu Helsingin Palloseura. Ottelu pelataan sunnuntaina 21.5. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee kuudennelle kierroksella sarjataulukon kuudennelta sijalta. Joukkue on hävinnyt vain kertaalleen, mutta vastaavasti myös otteluiden kääntäminen voitoiksi on ollut vielä haastavaa. Punamustien kotitasapelit saivat viime viikon perjantaina jatkoa, kun TPS haki Myyrmäestä pisteen lukemin 2–2. Ottelu oli kotijoukkueen hallintaa, mutta turkulaiset olivat omissa paikoissaan tehokkaita ja nousivat kahdesti tasoihin. Kevään aiemmat kotiottelut Ilvestä ja FC Honkaa vastaan päättyivät kumpikin maalittomaan tasapeliin.  

Lähtökohdat sunnuntaille ovat tasaiset, sillä seitsemän pistettä kerännyt HPS majailee vain yhden pisteen Punamustia edellä. HPS aloitti sarjan kotivoitolla Åland Unitedista ja kaatoi toukokuun alussa ONSin. Tasapelipisteensä Vihreät jääkärit haki TPS:n vieraana. Se on samalla myös joukkueen tähän mennessä ainoa vieraspiste, sillä KuPSin ja HJK:n vieraana HPS on kärsinyt tappiot. Huomion arvoista alkukauden peleissä on ollut se, että HPS ei ole pitänyt omaa maaliaan puhtaana vielä kertaakaan.

Ottelutahti on tiivis, sillä molemmat joukkueet pelasivat vielä viikolla Suomen Cupia. HPS kaatoi keskiviikkoiltana oman kakkosjoukkueensa lukemin 1–4. PK-35 Vantaa sen sijaan pelasi oman ottelunsa päivää myöhemmin helatorstaina. EPS/T18 puolusti tiukasti omaa maaliaan, mutta joutui lopulta taipumaan loppuhetkien osumilla 0–2.

PK-35 Vantaa ja HPS tuntevat toisensa aiemmilta kausilta, mutta myös tuoretta tuntumaa on poikkeuksellisen paljon, sillä joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti jo harjoituskaudella.  Helmikuussa PK-35 Vantaa johti tauolla 1–0, mutta HPS nousi lopulta 1–2-voittoon. Aprillipäivän uusintakohtaamisessa vihreäpaidat olivat vahvempia selvemmin luvuin 0–3.

Punamustien alkukauden neljästä sarjapeliosumasta ovat vastanneet Ella Koivu, Sanna Saarinen ja Roosa Toivanen. Lisäksi yksi osuma on kirjattu vastustajan omaksi maaliksi. HPS sen sijaan on osunut sarjapeleissään kahdeksan kertaa. Selvästi suurinta maalintekovastuuta ovat kantaneet Aada Nurmi ja PK-35 Vantaatakin aiemmin edustanut Elli-Noora Kainulainen, jotka ovat kumpikin viimeistelleet kolme osumaa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Emma Korkalainen, Rebecca Kindstedt, Karoliina Autio, Sofia Velez, Jenni Huttunen, Salla Hyvönen ja Sinna Suuriniemi.

Lisää tehoja murtautumiseen

PK-3 5Vantaa pelasi edellisen kerran torstaina, joten kyseessä on varsin harvinainen kahden ottelun viikko. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan valmistautuminen sunnuntai-illan HPS-otteluun on sujunut hyvin.

– Kahden pelin viikko vaikuttaa totta kai viikkorytmiin.  Olemme keventäneet sen myötä jonkin verran harjoitteluamme. Pidimme perjantaina vain kevyen harjoituksen ja katsoimme vähän pidempään videolta HPS:n pelaamista. Harjoituksissa on ollut tällä viikolla todella hyvä yleisilme, Väisänen sanoo.

Punamustien ryhmä on kiinnittänyt huomiota etenkin hyökkäyspelaamiseen. Maalinteko tuotti PK-35 Vantaalle alkukaudesta haasteita, mutta kahdessa viime ottelussa joukkue on osunut kummassakin kahdesti. Väisäsen mukaan pieniä kehityskohteita löytyy kuitenkin yhä molemmista päistä kenttää.

– Pallollinen pelaamisemme on mennyt koko alkukauden ajan eteenpäin. Torstaina EPS/T18:aa vastaan pääsimme harjoittelemaan pallonhallintaa tosi korkealla ja näimme, mitä meidän pitää huomioida päästäksemme paremmin murtautumaan. Siinä mielessä se ottelu palveli meitä hyvin, Väisänen toteaa.

– Totta kai meidän pitää päästä yhä enemmän maalintekosektorille. Prässipelimme on toiminut ylhäällä monessa pelissä hyvin, mutta oman alueemme puolustamisesta meidän täytyy vielä parantaa.

Sunnuntain vierasjoukkue HPS on tullut Punamustille tutuksi jo kahden liigakauden myötä. Tuoretta tuntumaa sen sijaan saatiin kahdesta talvikauden harjoitusottelusta.

– HPS pelasi hyvän talvikauden, mikä on näkynyt selkeästi myös heidän ensimmäisissä sarjapeleissään. He ovat aloittaneet kauden vahvasti. HPS pyrkii avaamaan peliä alhaalta ja rakentamaan tilanteita. Heidän suurin vahvuutensa ovat kuitenkin nopeat hyökkäyspään pelaajat, joille he pyrkivät pelaamaan palloja. HPS:llä on selkeä pelitapa ja he pystyvät luomaan vastustajille painetta, Väisänen arvioi.

– Viime kauteen nähden Iina Rautiainen on tuonut maalille lisää varmuutta ja Elli-Noora Kainulainen puolestaan vahvistaa hyökkäyksen vasenta laitaa. Joukkueen monivuotinen kapteeni Aino Lehtinen on keskustassa vahva pelaaja, joka tuo erikoistilanneosaamista, pääpelivoimaa ja arvokasta rutiinia.

PK-35 Vantaa – HPS pelataan sunnuntaina 21.5. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

KATSOJAINFOT

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot