UUTISET

Punamustille jälleen kotitasapeli

13.5.2023

Punamustille jälleen kotitasapeli

PK-35 Vantaa avasi perjantai-iltana kotiotteluiden maalihanansa Myyrmäen lämpimässä kevätillassa. Punamustilta nähtiin kelpo peliesitys ja kaksi hienoa maalia, mutta vierasjoukkue TPS nousi kahdesti tasoihin. 2–2-tasapelin myötä PK-35 Vantaan kotitasapelien putki venyi jo kolmeen otteluun.

Tällä kertaa hyvä aloitus myös palkittiin, kun PK-35 Vantaa siirtyi johtoon jo kymmenennellä peliminuutilla. Reetta Suomela tarjoili hyvän hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta matalan syötön rangaistusalueelle ja irtopallo päätyi muutaman kimmokkeen kautta Sanna Saariselle noin rangaistuspilkun kohdalle. Saarinen pääsi tälläämään suoraan ensimmäisellä kosketuksellaan ja upotti pallon takayläkulmaan. Saarinen avasi 1–0-osumallaan samalla myös Punamustien maalihanat alkaneen sarjakauden kotiotteluissa

Kotijoukkueella oli heti seuraavasta hyökkäyksestä hyvä tilaisuus lisätä johtoaan. Tuulia Mikkola vapautti hyvällä pystysyötöllä Suomelan, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Turkulaisten maalia vartioinut Inkeri Niemi onnistui kuitenkin torjumaan pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Avausjakson puolivälissä Saarinen haki ratkaisua pomppupallosta noin 20 metristä, mutta laukaus putosi Niemen syliin.

Reilut viisi minuuttia ennen taukovihellystä Saarinen karkasi kahden TPS-puolustajan välistä näyttävällä suorituksella ja tarjoili päätyrajalta poikittaissyötön keskustaan. Syöttö tavoitti hyvästä paikasta Liina Tervon, jonka laukaus suuntautui kuitenkin suoraan maalivahdin käsiin. Vain hetkeä myöhemmin oli Koson vuoro yrittää rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus kaartoi niukasti maalin ohi.

Kokonaisuudessaan avausjakso eteni vahvasti kotijoukkueen hallinnassa. PK-35 Vantaa piti palloa, onnistui rakentamaan hyviä hyökkäyksiä ja piti turkulaisvieraansa vaarattomina. Osumia nähtiin kuitenkin vain yksi, joten tauolle lähdettiin Punamustien 1–0-johtolukemissa.

Vierasjoukkue sai jälkimmäiselle puoliskolle unelma-alun, sillä TPS nousi tasoihin 49. minuutilla. Silja Jaatinen pääsi keskittämään vasemmalta ja takatolpalle liian vapaaksi jäänyt Nelly Lehtilä puski pallon tarkasti vastakkaiseen kulmaan.  Takaiskumaali oli kotikentällä Punamustien tämän sarjakauden ensimmäinen.

PK-35 Vantaa siirtyi kuitenkin nopeasti uudelleen johtoon. Kotijoukkueen toinen osuma syntyi 57. minuutilla Mikkolan antamasta kulmapotkusta, jonka Roosa Toivanen puski noin viidestä metristä vastustamattomasti verkon perukoille.

Punamustien riemu jäi lyhytaikaiseksi, sillä TPS nousi uudelleen tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin. Jenni Rannus sai rangaistusalueen rajalla hieman liikaa tilaa ja pääsi laukomaan. Näyttävä laukaus upposi etukulmaan ja muutti numeroiksi 2–2.

Kotijoukkue haki ottelun loppuhetkillä määrätietoisesti voittomaalia ja onnistuikin luomaan hyvää painetta. Noin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä PK-35 Vantaa kävi jo lähellä. Ensin TPS-puolustaja oli lähellä ohjata keskityspallon omaan maaliin ja seuranneesta kulmapotkusta Nette-Nina Hiltunen puski takatolpalta lähietäisyydeltä pallon maalivahdin syliin.

Kertaalleen PK-35 Vantaa sai pallon vielä verkkoonkin asti, mutta erotuomari ehti viheltää tilanteesta vapaapotkun puolustavalle joukkueelle. Kotijoukkue hätyytteli turkulaisten maalia vielä ottelun lisäajalla. PK-35 Vantaa pelasi kulmapotkun takaviistoon Eerika Appelqvistille, joka tavoitti takatolpalta Hiltusen. Hyvin tilanteeseen noussut Hiltunen onnistui ohjaamaan pallon maalin edustalle, mutta Niemi onnistui viime hetkillä nyrkkeilemään pelivälineen kauemmas lähes maaliviivalta.

Tämän lähemmäksi maalintekoa ei Myyrmäen kevätillassa enää päästy, joten lopputuloksena oli pistejako lukemin 2 – 2. Samalla PK-35 Vantaa pelasi jo kolmannen peräkkäisen kotitasapelinsä.  

Pistejaosta jäi hampaankoloon

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen pettynyt lopputulokseen, mutta tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Etenkin avausjakso sujui selvästi kotijoukkueen komennossa.

– Tasapeli tietysti harmittaa, sillä meidän olisi pitänyt ehdottomasti voittaa tämä peli. Ensimmäinen jakso oli meiltä pelillisesti hyvä. Rakensimme hyvin tilanteita, saimme muutamia hyviä paikkoja ja lisäksi Sanna teki hienon maalin. Pääsimme oikeasti hyville maalintekosektoreille, mutta harmillisesti emme saaneet avausjaksolla enempää maaleja.

– TPS prässäsi ajoittain todella hyvin ja vaikeutti pelaamistamme, mutta maltoimme pelata rauhallisesti ja ohittaa prässin rohkeasti. Keskialueelle päästyämme pystyimme hyvin pitämään palloa. Lisäksi onnistuimme omien pallonmenetystemme jälkeen usein voittamaan pallon nopeasti takaisin.

Jälkimmäisellä puoliskolla TPS hyödynsi omat tilaisuutensa tehokkaasti, Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa ei onnistunut maaliin johtaneiden tilanteiden puolustamisessa. Takaiskumaalien jälkeenkin kotijoukkue sai vielä luotua vahvaa painetta.

– Parannettavaa jäi tilanteisiin reagoimisessa. TPS:n avausmaalissa emme onnistuneet riittävän hyvin rangaistusalueen puolustamisessa. Myös toinen maali oli meiltä joukkueena huonosti puolustettu. Laukaus oli toki hieno, mutta TPS sai jalan vapaaksi liian helposti.

– Toisella jaksolla TPS alkoi väsyä ja prässi väheni, minkä myötä pallonhallinta siirtyi yhä selvemmin meille. Roosa teki kulmapotkusta hienon maalin ja kävimme sen jälkeenkin pariin otteeseen tosi lähellä. Olisimme voineet kääntää pelin vielä loppuhetkilläkin. Rehellisyyden nimissä meidän olisi pitänyt runnoa jostain tilanteesta palloa maaliin.

Perjantai-illan onnistujista Väisänen nosti esiin etenkin keskikentällä aloittaneet Sanna Saarisen, Netta Koson ja Tuulia Mikkolan.

– Keskikentän kolmikko Sanna, Netta ja ”Tuuska” pelasivat hyvän pelin. On tosi hienoa, että Netta on päässyt kuntoon ja vahva pelirutiini sekä viekkaus näkyvät tekemisessä kentällä. Hän pystyy edelleen parantamaan otteitaan, mikä lupaa joukkueelle hyvää.

Tulos jätti vantaalaisille hampaankoloon, mutta Väisäsen mukaan kokonaisuus jäi kuitenkin positiivisen puolelle. PK-35 Vantaa on kyennyt kehittämään pelaamistaan kevään edetessä.

– Siinä mielessä voimme nukkua rauhallisin mielin, että pelissä oli paljon hyvää. Pallollinen pelimme on mennyt eteenpäin, mikä on pitkässä juoksussa tärkeä asia. Jatkossa meidän pitää keskittyä vielä enemmän maalintekoharjoitteisiin ja oman rangaistusalueen puolustamiseen.

Punamustien pelit jatkuvat helatorstaina 18.5. Suomen Cupin merkeissä EPS/T18:n vieraana Espoonlahdessa. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 21.5., jolloin vieraaksi saapuu Helsingin Palloseura.

PK-35 Vantaa – TPS 2–2 (1–1)

10´ 1–0 Sanna Saarinen

50´ 1–1 Nelly Lehtilä

57´ 2–1 Roosa Toivanen

67´ 2–2 Jenni Rannus

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Eerika Appelqvist

7 Nette-Nina Hiltunen

8 Reetta Suomela (84´ Anna Vlasoff)

9 Netta Koso (61´ Kaisa Mäki)

11 Elina Mankki

13 Sanna Saarinen

16 Liina Tervo

23 Tuulia Mikkola (77´ Cecilia Ek)

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

Vaihtopelaajat:

6 Kaisa Mäki

19 Anna Vlasoff

20 Sofia Velez

88 Cecilia Ek  

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot