UUTISET

Punamustat hallinnastaan huolimatta pistejakoon

29.4.2023

Punamustat hallinnastaan huolimatta pistejakoon

PK-35 Vantaa jatkoi perjantai-iltana pelejään Kansallisessa Liigassa, kun FC Honka vieraili Myyrmäessä. Kotiyleisö pääsi näkemään Punamustien tämän kauden parhaan peliesityksen, mutta hallinnasta huolimatta tuloksena oli toinen perättäinen maaliton kotiottelu.

Ottelun käsikirjoitus oli lähes alusta loppuun melko selkeä. PK-35 Vantaa tuli otteluun hyvällä peli-ilmeellä ja otti heti pallonhallinnan itselleen. Kotijoukkueella oli hyvä ote kenttätapahtumista ja se onnistui hyvin pimentämään FC Hongan vahvuudet. Punamustien pallollinen peli toimi mallikkaasti ja joukkue sai luotua jo pelin alkuvaiheessa hyviä hyökkäyksiä.

Ensimmäinen selkeä maalintekopaikka avautui Elina Mankille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin suoraan maalivahdin käsiin. Hetkeä myöhemmin oli Liina Tervon vuoro päästä laukomaan, mutta tällä kertaa FC Hongan maalia vartioinut Sofia Manner torjui laukauksen maalin yli.

Avausjakson paras maalipaikka nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Manner epäonnistui avauksessaan ja pallo päätyi suoraan Kaisa Mäelle rangaistusalueen rajan tuntumaan. Mäki laukoi heti ensimmäisellä kosketuksellaan, mutta espoolaisten puolustaja Noora Hämäläinen sai päänsä laukauksen tielle lähes maaliviivalla. Irtopallo pomppasi vielä aivan maalin edustalla, mutta Mankki ei onnistunut ohjaamaan pelivälinettä maaliin. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Kotijoukkueen hyvä ote jatkui myös tauon jälkeen. Toista jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti, kun Roosa Toivanen pääsi puskemaan vapaapotkutilanteessa. Ottelun ehdottomiin hahmoihin lukeutunut Manner ehti kuitenkin jälleen pallon tielle. Seuraava todella vaarallinen tilanne nähtiin tunnin pelin jälkeen, kun Tervo karkasi oikealta ja tarjoili matalan keskityksen maalin edustalle. Mankki pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus painui hiukan etualakulmasta ohi.

Toisen jakson lähestyessä puoliväliään Reetta Suomela eteni hyvin rangaistusalueelle ja pääsi laukomaan. FC Hongan puolustaja ehti kuitenkin peittämään laukauksen ja Tervon yritys irtopallosta karkasi maalin yli. Vain hetkeä myöhemmin Suomela pääsi laukomaan pomppupallosta rangaistusalueen rajalta, mutta Manner onnistui venyttämään pallon yläriman yli.

Vieraiden ottelun ainoa todella hyvä maalipaikka nähtiin 83. peliminuutilla. FC Honka sai kulmapotkun ja Annika Idman pääsi puskemaan rangaistuspilkun kohdalta, mutta pusku suuntautui maalin yli.

Punamustilla sen sijaan oli ottelussa yhteensä peräti 14 kulmapotkua, mikä kertoo ottelun painopisteestä. PK-35 Vantaa sai vielä loppuhetkillä luotua muutamaan otteeseen painetta vieraiden rangaistusalueelle, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Vaihdosta kentälle tullut Tuulia Mikkola pääsi laukomaan kahdesti, mutta ensimmäinen yritys pysähtyi espoolaispuolustajiin ja lisäajan vapaapotku suuntautui maalivahdin syliin.

PK-35 Vantaa jahtasi loppuun asti voittomaalia, mutta Myyrmäen perjantai-illassa jäätiin lopulta toistamiseen peräkkäin ilman osumia. Pisteet tasattiin siis lukemin 0–0, joten PK-35 Vantaa jatkaa kolmen kierroksen jälkeen tappioitta. Samalla PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa toiseksi ainakin lauantain otteluihin saakka.

Ehjä pelisuoritus

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen tyytyväinen etenkin joukkueensa tasaiseen peliesitykseen. Kotijoukkueella oli koko ajan hyvä kontrolli kenttätapahtumista. Puolustussuuntaan PK-35 Vantaa pystyi pitämään vastustajansa vaarattomana.

– Tämä oli meiltä erittäin ehjä pelisuoritus. Pelissä oli vain muutama lyhyt hetki jolloin vähän herpaannuimme ja Honka sai palloja, mutta he eivät kuitenkaan päässeet hyödyntämään niitä tilanteita. He saivat muutamia puolittaisia hyökkäyksiä ja nopeita pitkiä palloja, jotka kuitenkin selvitimme hyvin. Toisella jaksolla Hongalla oli pari erikoistilannetta, mutta muita tilanteita he eivät saaneet, Väisänen totesi.

– Saimme otettua Hongan vahvuudet pois. He prässäsivät ajoittain ylhäältä, mutta pelasimme siitä maltilla ohi. Onnistuimme myös juoksuttamaan heitä aika hyvin. Kokonaisuudessaan pelisuunnitelma toteutui tänään todella hyvin.

Myös PK-35 Vantaan hyökkäyspeli oli alkaneen sarjakauden parasta, mutta maaliin asti palloa ei lopulta saatu.

– Tänään pystyimme tekemään haluamiamme asioita, mutta maalin puuttuminen jäi tietysti harmittamaan. Pääsimme hyvin rangaistusalueelle ja meillä oli hyviä paikkoja, mutta viimeinen silaus jäi tällä kertaa uupumaan. Saimme myös vaarallisia kulmapotkuja, mutta Honka puolusti omaa aluettaan hyvin. Pitää kehua myös vastustajan maalivahtia. Sofia Manner otti tänään muutamia todella hyviä torjuntoja ja piti Honkaa pystyssä.

Kotijoukkueen riveistä löytyi perjantai-iltana paljon onnistujia, joista Väisänen nosti erikseen esiin vasemman puolustajan Eerika Appelqvistin sekä joukkueen kapteenin Sanna Saarisen.

– Eerika onnistui tänään hyvin molempiin suuntiin. Etenkin toisella jaksolla hän toi paljon myös hyökkäyspeliimme. Sanna sen sijaan pelasi tasapainoisen pelin keskikentällä. Hän pystyi hyvin rauhoittamaan peliä ja pitämään pallon omalla joukkueella, Väisänen sanoi.

– Myös tuomarikolmikko suoriutui hyvin. Linja pysyi tasaisena läpi ottelun.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen PK-35 Vantaalla on sarjassa ilman tappioita ja tilille on kertynyt viisi sarjapistettä. Väisäsen mukaan pelaaminen on ollut alkukaudesta vahvasti nousujohteista.

– Pelimme on kehittynyt koko ajan, kun olemme saaneet lisää varmuutta, uskallusta ja malttia tekemiseemme. Nyt meidän pitää vielä keskittyä entistä enemmän maalintekosektoreilla toimimiseen ja siihen, miten pystymme hyödyntämään maalipaikkamme paremmin. Pelin kehittämisen kannalta tässä vaiheessa on tärkeintä, että pääsemme paikoille.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon kuluttua lauantaina vierasottelulla Åland Unitedia. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran perjantaina 12.5., jolloin vieraaksi saapuu Turun Palloseura.

PK-35 Vantaa – Ilves 0–0

Avauskokoonpano:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Eerika Appelqvist

6 Kaisa Mäki (87´ Netta Koso)

7 Nette-Nina Hiltunen

8 Reetta Suomela

11 Elina Mankki

13 Sanna Saarinen

16 Liina Tervo

26 Roosa Toivanen (87´ Anna Vlasoff)

29 Ella Koivu

88 Cecilia Ek (70´ Tuulia Mikkola)

Vaihtopelaajat:

9 Netta Koso

19 Anna Vlasoff

20 Sofia Velez

23 Tuulia Mikkola

96 Jenna Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot