UUTISET

PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtaavat Myyrmäen perjantai-illassa

26.4.2023

PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtaavat Myyrmäen perjantai-illassa

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantai-iltana kotiyleisön edessä. Kyseessä on jännittävä pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen FC Hongan. Ottelu pelataan perjantaina 28.4. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaan alkukausi on sujunut tuloksellisesti hyvin. Joukkue on kerännyt neljä pistettä kahdesta ensimmäistä ottelustaan ja lähtee hyvistä asetelmista perjantain otteluun. Avauskierroksella PK-35 Vantaa tasasi maalittoman ottelun myötä pisteet Ilveksen kanssa ja viime viikonloppuna joukkue haki 1–2–vierasvoiton ONSista. Punamustien avausosumasta vastasi Ella Koivu ja voittomaali kirjattiin oululaisten omaksi maaliksi.

Myös vierasjoukkue FC Honka on aloittanut sarjakauden mallikkaasti. Espoolaiset yllättivät avauskierroksella vieraissa HJK:n lukemin 0–1 Wilma Sjöholmin osumalla. Viime viikonloppuna FC Honka kiusasi kotonaan hallitsevaa Suomen mestaria KuPSia. Daniela Sandås vei espoolaiset avausjaksolla johtoon, mutta KuPS nousi lopulta 1–2-vierasvoittoon.

PK-35 Vantaa ja FC Honka ovat kohdanneet tänä vuonna jo kertaalleen, sillä joukkueet pelasivat tammikuussa keskinäisen harjoitusottelun Myyrmäki-hallissa. Tuolloin tasainen ottelu päättyi FC Hongan 1–2-vierasvoittoon. Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjapeleissä kahdesti.  Huhtikuussa PK-35 Vantaa haki Tapiolasta vierasvoiton lukemin 1–2. Kesäkuussa Punamustien voittolukemat olivat Myyrmäessä 3–2.

Espoolaisten ryhmä on muuttunut jonkin verran viime kauteen nähden. PK-35 Vantaan paidassa Suomen mestaruuden voittanut maalivahti Emma Immonen lopetti pelaajauransa ja hänet on korvannut FC Hongan tolppien välissä Sofia Manner. Lisäksi joukkueen monivuotinen kapteeni Milla Punsar siirtyi Saksan Bundesligaan, Wilma Spets Italiaan ja Senja Salo Åland Unitediin. Uusista kenttäpelaajista merkittävimpiä nimiä ovat loukkaantumisensa selättänyt Wilma Sjöholm, Ilveksestä saapunut Noora Hämäläinen sekä ulkomaalaispelaajat Dakota Chan ja Jacqueline Altschuld.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella Karoliina Autio, Emma Korkalainen, Rebecca Kindstedt, Salla Hyvönen, Sinna Suuriniemi ja Jenni Huttunen. Viime viikonlopun ottelusta sivussa olleet Netta Koso sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

”Joukkueessa todella hyvä fiilis”

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee perjantai-illan kotiotteluun luottavaisin mielin. Joukkueen vireystila on hyvä, minkä lisäksi viime viikonloppuna avattu voittotili antoi joukkueelle entisestään lisää virtaa.

– Joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Olemme saaneet kahdesta ensimmäistä ottelusta neljä pistettä, joten tuloksellisesti voimme olla alkukauteen tyytyväisiä. Viikonloppuna väänsimme Oulussa pelin vielä lopussa eduksemme. Voitto antaa joukkueelle taas lisää itseluottamusta ja intoa, Väisänen sanoo.

– Olemme parantaneet peliämme koko ajan tietyillä osa-alueilla. Myös joukkueen terveystilanne on hieman helpottanut, mikä näkyy myös pelisuorituksissa ja sen myötä uskomme saman suuntauksen jatkuvan. Vaikka pelaajaryhmämme on ollut kapea, olemme pystyneet jakamaan tasaisesti vastuuta ja kierrättämään kokoonpanoa.

Punamustien tavoin myös FC Hongan alkukausi on sujunut hyvin. Espoolaisten alkukierrosten otteluohjelma on ollut haastava, mihin nähden kolme pistettä on kelpo suoritus.

– Honka on aloittanut sarjan vahvasti. He pelaavat omilla vahvuuksillaan. Honka prässää kovaa – jopa sääntöjen rajamailla – ja heidän vastahyökkäyksensä ovat olleet todella hyviä. Hyökkäyspäässä etenkin Wilma Sjöholm ja Elli Seiro ovat nousseet esiin. Heidän kanssaan meidän pitää olla tarkkoina. Myös Hongan maalivahtipeli on ollut ensimmäisillä kierroksilla varmaa, Väisänen arvioi.

– Pelit Honkaa vastaan ovat olleet aina tasaisia, enkä usko tämän ottelun tekevän poikkeusta.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan perjantaina 28.4. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot