UUTISET

Punamustat lauantaina ONSin vieraaksi

21.4.2023

Punamustat lauantaina ONSin vieraaksi

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jälleen huomenna. Tällä kertaa vuorossa on joukkueen kauden pisin vieraspelimatka, kun PK-35 Vantaa matkaa Oulu Nice Soccerin vieraaksi Pohjois-Pohjanmaalle. Ottelu pelataan lauantaina 22.4. klo 14.00 Heinäpään hallissa.

PK-35 Vantaa avasi Kansallisen Liigan viikko sitten perjantaina. Kotiottelu Tampereen Ilvestä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin, joten pistetili aukesi heti avausottelussa. Ottelu sujui pääasiassa Punamustien hallinnassa, mutta todella vaarallisia maalintekopaikkoja oli molemmilla vain muutama. PK-35 Vantaa pääsi yrittämään maalintekoa myös rangaistuspilkulta, mutta Ilveksen maalivahti veti tällä kertaa pidemmän korren.

Punamustien lauantain vastustaja ONS sijoittui viime kaudella Kansallisessa Liigassa yhdeksänneksi ja säilytti sarjapaikkansa lopulta PKKU:ta vastaan pelaamansa liigakarsinnan jälkeen. Talven aikana ONSin joukkue on muuttunut varsin maltillisesti. Joukkueen päävalmentaja tosin vaihtui, kun Toni Koskinen korvasi penkin päässä Tuomas Jaakkolan. Pelaajistossa merkittävin muutos oli maalivahti Iina Rautiaisen siirto HPS:ään. Hänen tilalleen tolppien väliin saapui viimeksi FC Honkaa edustanut Sonja Ferm. Muut uudet pelaajat saapuivat alemmilta sarjatasoilta.

Punamustien tavoin myöskään ONS ei osallistunut talvikaudella pelattuun Kansallisen Cupiin, joten oululaisten vuoden ensimmäinen kilpailullinen ottelu nähtiin vasta sarja-avauksessa. ONSin osalta avauskierros sujui murheellisesti, sillä se kärsi KuPSin vieraana tappion peräti lukemin 8–2. Oululaiset nousivat Kuopiossa avausjakson puolivälissä maalin päähän tilanteeseen 2–1, mutta KuPS karkasi uudelleen jo ennen taukoa. ONSin toinen osuma syntyi vasta aivan ottelun loppuhetkillä. Vierasjoukkueen molemmista maaleista vastasi Sara Sievistö.  

Viime kaudella PK-35 Vantaa ja ONS kohtasivat kahteen otteeseen. Myyrmäessä pelattu sarja-avaus päättyi Punamustien 2–1-voittoon ja heinäkuussa Oulussa lukemat olivat 1–6 vierasjoukkueen hyväksi.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Emma Korkalainen, Karoliina Autio, Sinna Suuriniemi, Salla Hyvönen, Jenni Huttunen, Rebecca Kindstedt ja Netta Koso.

Kontrolloidusti eteenpäin

Päävalmentaja Jari Väisänen on ehtinyt nyt viikon ajan pohtia sarja-avausta. Hänen mukaansa pelissä oli paljon hyvää, mutta etenkin alkukaudesta otteista löytyy aina myös kehityskohteita.

– Meidän pitää parantaa etenkin pelin rytmittämistä. Pelissä on aina eri vaiheita, joiden pitäisi erottua yhä selkeämmin. Oman pelimme kehittämisen kannalta tärkeää on myös se, miten pääsemme kontrolloidusti etenemään – joko hitaasti tai nopeammin, Väisänen sanoo.

– Lisäksi meidän pitää parantaa päätöksentekoa yksittäisissä tilanteissa pelin sisällä. Niissä hetkissä meidän pitää pystyä tekemään vieläkin rauhallisempia päätöksiä.

Ensimmäisessä vierasottelussa vastaan asettuva ONS on tuttu viime kaudelta, mutta nyt joukkue pelaa uuden päävalmentajan alaisuudessa. Väisäsen mukaan ONS luottaa kuitenkin yhä omaan, jo viime kaudelta tuttuun peli-identiteettiinsä.

– ONSilla on vaarallinen hyökkäyskalusto, josta etenkin Sara Sievistö ja Inka Sarjanoja nousevat selkeästi esiin. Heidät meidän pitää huomioida tosi tarkasti. ONSilla on kaikkiaan paljon fyysisesti vahvoja, mutta myös pallollisesti rohkeita pelaajia, Väisänen arvioi.

– ONS uskaltaa pelata. Heillä on oma identiteettinsä ja he haluavat pelata lyhytsyöttöpeliä, mikä on positiivista pelaajien kehittymisen kannalta. Lisäksi he pyrkivät yleensä saamaan riistoja korkealla.

ONSin varsinaisella kotikentällä on luonnonnurmi, joten alkukauden ottelut pelataan vielä Heinäpään hallissa. Olosuhteet ovat varmasti hyvät, mutta Väisänen myöntää, että sisätila tuo oman muuttujansa pelin luonteeseen.

– Olemme harjoitelleet ja pelanneet monta viikkoa ulkokentillä, mutta nyt pelaamme Oulussa hallissa. Se tuo totta kai peliin oman mausteensa, kun esimerkiksi tilojen hahmottaminen on halliolosuhteissa hieman erilaista. Toisaalta hallissa olosuhteet ovat aina stabiilit, siellä ei tuule tai sada.

ONS – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 22.4. klo 14.00 Heinäpään hallissa Oulussa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot